Azıcık Dertleşelim mi?
902 görüntüleme
B
Büşra K. A.
8 Ocak 2026 18:43
Merhaba herkese ☺️ Az önce eşime “keşke benimle aynı aylarda bebeği olan yakın bir arkadaşım olsaydı da dertleşseydik, herkes benim gibi mi hissediyor merak ediyorum” dedim. Sonra aklıma burası geldi ☺️ Beş aylık dünyalar tatlısı bir bebişim var ❤️ Onu çok seviyorum, günden güne değişmesini, büyümesini izlemekten çok memnunum. Ama kafam innnnnanılmaz dolu ve asla boşaltamıyorum. Kendimi bebeğimin kişisel asistanı gibi hissediyorum desem yeridir 😂 Bazı günler bebeğimi uyutmak dışında hiçbir şey yapmadığımı hissediyorum. Sürekli kafamda matematik hesapları dönüp duruyor; ne kadar yedi, ne kadar uyudu, ne zaman yiyecek, ne zaman uyuyacak… Ay imdat diye bağırasım var 😂 Sizler nasılsınız? Kendinizi iyi hissetmek için bir şeyler yapabiliyor musunuz?

Fatma A. U.
8 Ocak 2026 18:47
Valla ben iyi de değilim kötü de kızım 6 ay 17 günlük asla durmuyor şimdi ek gıdaya geçtik kafayı yemek üzereyim çok mu oldu az mı anneliğin bir ortası yok mu

Betül ..
8 Ocak 2026 18:51
Bizde 3,5 yaşındayız.Kreş hastalık derken günlerimiz rutin haline gelmişti.Tabi Rsv olana kadar şuan 2 haftadır evde pazartesi okula gidecek alışmıştım evde olmasına kreşe gidince başa sarcaz Allah büyük 🤣 E tabi bizimde yemek derdimiz var yemek seçtiği için yolu kısmen yarıladık Allah hepimize kolaylık versin en başta çok çok sabır 🥲😇💞💪🏼

Afranur K.
8 Ocak 2026 18:52
Ben de o kadar çok istiyorum ki etrafımda benim gibi bebeği olan bir anne olmasını.
Kafam attığında başka hiç kimse anlamayacak beni onu farkettim. Yalnız olmak çok zor bu durumda.
Ve evet bebeğimin lalası gibi hissediyorum kendimi 😅 sürekli temizliği, karnı, uykusunu düşünen bir kişisel yardımcı gibi.
Bugün kendime bakım yaparken farkettim bunu 😅 önceden hiç düşünmeden yaptığım eylemler için şimdi bir ton planlama yapmak zorundayım.
En basiti uyku uyumak mesela, ne zaman kendi isteğim ile uyandığım bir sabah olacak acaba 🫠
Kafam attığında başka hiç kimse anlamayacak beni onu farkettim. Yalnız olmak çok zor bu durumda.
Ve evet bebeğimin lalası gibi hissediyorum kendimi 😅 sürekli temizliği, karnı, uykusunu düşünen bir kişisel yardımcı gibi.
Bugün kendime bakım yaparken farkettim bunu 😅 önceden hiç düşünmeden yaptığım eylemler için şimdi bir ton planlama yapmak zorundayım.
En basiti uyku uyumak mesela, ne zaman kendi isteğim ile uyandığım bir sabah olacak acaba 🫠
S
Sumeyye B.
8 Ocak 2026 18:55
5 ayımızın dolmasına 10 gün var. Ben de süt yetiyor mu yetmiyor mu meme reddi mama kullanımı derken bunalıyorum biraz. 6 aylık olsun da ek gıdaya başlayayım diye bekliyorum tabiek gıdada yeni bir zorluk seviyesi bunun da farkındayım
F
Firdevs
8 Ocak 2026 18:58
Merhaba. Bende 2 aylık bir anneyim. Yetemediğimi düşünüyorum. Dediğiniz gibi matematik hesapları benimde kafamda hiç bitmiyor. Kilosu bu ay iyi mi, çiş sayısı, kaka sayısı, kakası neden böyle, neden memede az duruyor, neden az emiyor.. bir sürü şey dönüyor kafamda. Sadece eşime anlatabiliyorum duygularımı ama onlar biz kadar stresli olmuyor bu konuda. Olura birakmak gerek ama sanırım annelik de tam böyle bir şey. Sizinde bebeğinizin az emdiği dönemler oluyor mu? Beni en çok düşündüren konulardan biri bu

Dudu B.
8 Ocak 2026 19:04
Merhabalar , konudan bağımsız ama sizin düşüncelerini almak istiyorum. Bebeğim 2 . Ayini dün doldurdu fakat göz takipi yapmıyor. 2 gündür tam farkettim acaba korkmam için erken mi .göz gelişimi bebekten bebeğe fark eder mi
Ç
Çağla y.
8 Ocak 2026 19:06
Merhaba bende 7,5 ay ve 7 dişle size sesleniyorum De-li-re-ce-ğim 🤣😓 ama yalnız olmadığımı burada okumak beni mutlu etti 🤣 ek gıda sürekli pişir-yedir-temizle-bulaşık kaka yaptı yapmadı btün gün bitiyor.Gece sürekli uyanıyor kendime kendimle zaman geçirmeyi çok özledim böyle düşününcede çok üzülüyorum annelik tam bir delilik hali☺️🫶🏼
B
Büşra K. A.
8 Ocak 2026 19:10
@Firdevs benim kızım iki aya yakındır 5 dakika bile emmiyor, sütüm az olduğu için doktor tavsiyesiyle mamaya başladık ve biberona alıştı 🥹 çok takılmamaya çalışıyorum önemli olan günlük alması gereken kaloriyi alsın, anne sütünü de şifa niyetine tatsın. Kendinizi hiç bunaltmayın eminim elinizden gelenin fazlasını yapıyorsunuzdur 🙏🏻💐
C
Ceren ..
8 Ocak 2026 19:12
merhaba 7 aylık olacak bebeğim delirmek üzereyim ben de kafamın içinde sadece kızım var beslenmesi uykusu aşısı ilacı kakası pişiği geri kalan hiçbir şeyi aklımda tutamıyorum bir şey anlatıyolar yok bişey soruyolar yok yani sözde kendine zaman ayıran cool anne olacaktım benim hayatım da devam edecekti ne ara kendimi adadım bu kadar bilmiyorum
B
Büşra K. A.
8 Ocak 2026 19:12
@Dudu Bagci göz muayenesini 3. Aydan itibaren öneriyorlar gelişimsel açıdan, ama annesi olarak en iyi siz bilirsiniz bebeğinizi. Eğer bir sorun olduğunu hissediyorsanız bir çocuk doktoruna danışın derim 🙏🏻
B
Büşra K. A.
8 Ocak 2026 19:14
@Çağla yamen Ay biz de tadıma yeni başladık ek gıda süreci de gümbür gümbür geliyor yolda, hissediyorum 😂 annelik öyle bir şeymiş ki yorulduğun yerden daha da güçlenerek kalkmak zorunda kalıyormuşsun. Allahtan değiyor bütün bunlara 🥹❤️
B
Büşra K. A.
8 Ocak 2026 19:16
@Sumeyye Baldan evet başlasın besleyici öğün araştırmaları, az mı yedi doydu mu acaba sorgulamaları 🫠 buraya kadar gelmişiz yahu bundan sonrasını da hallederiz inşallah 🫡
B
Büşra K. A.
8 Ocak 2026 19:17
@Fatma Albina Uyar anneliğin bir ortası, duru, durağı yok sahiden… bir yerlerde kendimizi unutmuş gibiyiz, umarım tekrar buluruz 🥹
F
Fatma S. ..
8 Ocak 2026 19:18
Kızım 4 yaşında oğlum 1. Ama öyle bir çocuk ki ilk o doğsaydı 2.yi düşünmezdim. Uyku, beslenme diş herşeyi problem olan bir çocuk ve sıfır destekle büyütüyorum. Sürekli ağlayan bir çocukla ilgilenirken büyük olanla ilgilenmek ve kıskançlık olmaması için uğraşmak gerçekten çok zor.aynı yaşlarda çocukları olan bir arkadaşım var küçüğü kayınvalidesine büyüğü okula bırakıp geziyor yada ev işlerini yapıyor. O anlattıkça kızayım mı kendimi tebrik mi edeyim bilemiyorum 😂
F
Fatma S. ..
8 Ocak 2026 19:19
Geceleri çocukları uyuttuktan sonra mandala boyamaya başladım benim hoşuma gitti belki denemek istersiniz ☺️

Fatma A. U.
8 Ocak 2026 19:20
Hiç bulacağımızı sanmıyorum ben ama hayırlısı anne olmak delilik demişti bir arkadaşım haklıymış😁
B
Büşra K. A.
8 Ocak 2026 19:20
@Afranur Keskin istediğim zaman duş almak, istediğim zaman hiçbir şey yapmadan öylece durmak… Hepsi lüks… Neyse bir üniversiteye başlasınlar da rahatız inşallah 😂 Ne zaman isterseniz dertleşebiliriz ben de çoğu zaman kendimi yalnız ve anlaşılmıyor hissediyorum 🥹

Fatma A. U.
8 Ocak 2026 19:21
Eskiden hem çalışıp hem ev işi yapıyordum çok yoruluyorum diyordum
Yok ozaman hiç yorulmuyormuşum şimdi hem çalışıp hem çocuk büyütmek hem ev işi yapmak daha yorucuymuş
Yok ozaman hiç yorulmuyormuşum şimdi hem çalışıp hem çocuk büyütmek hem ev işi yapmak daha yorucuymuş
B
Büşra K. A.
8 Ocak 2026 19:21
@Fatma Süre sıfır destek anneler bordo berelidir aksini iddia eden henüz anne olmamıştır 🫡😂 tebrik ediyorum vallahi. Rabbim gücünüze güç katsın, yavrularınız sizin gibi anneleri olduğu için eminim çok şanslı hissediyorlardır ❤️
B
Büşra K. A.
8 Ocak 2026 19:24
@Fatma Albina Uyar ben de martta işe geri döneceğim. Eşim diyor ki sen şimdi izindesin diye çoğu şeyi senin yapmanı bekliyorum. İşe başladığımda da aynı şeylerin üzerine ekstra bir de çalışıyor olacağımı düşünüyorum açıkçası 😂 Şimdiden stres yapıyorum nasıl olacak diye. Umarım bebeğime yetebilirim 🥹