Azıcık Dertleşelim mi?

904 görüntüleme
B

Büşra K. A.

8 Ocak 2026 18:43
Merhaba herkese ☺️ Az önce eşime “keşke benimle aynı aylarda bebeği olan yakın bir arkadaşım olsaydı da dertleşseydik, herkes benim gibi mi hissediyor merak ediyorum” dedim. Sonra aklıma burası geldi ☺️ Beş aylık dünyalar tatlısı bir bebişim var ❤️ Onu çok seviyorum, günden güne değişmesini, büyümesini izlemekten çok memnunum. Ama kafam innnnnanılmaz dolu ve asla boşaltamıyorum. Kendimi bebeğimin kişisel asistanı gibi hissediyorum desem yeridir 😂 Bazı günler bebeğimi uyutmak dışında hiçbir şey yapmadığımı hissediyorum. Sürekli kafamda matematik hesapları dönüp duruyor; ne kadar yedi, ne kadar uyudu, ne zaman yiyecek, ne zaman uyuyacak… Ay imdat diye bağırasım var 😂 Sizler nasılsınız? Kendinizi iyi hissetmek için bir şeyler yapabiliyor musunuz?
İ

İrem

8 Ocak 2026 19:26
Benim de 7 aya yaklaştı bebeğim gece uykusu bir yerlere gitti herhalde gelmiyor 🥺 insanların bebekleri bu dönemde düzene giriyor, gece kesintisiz uyumaya başlıyor sanırım. Bizimkinin azıcık olan da gitti. Bir de ben eşime çok gıcık olmaya başladım arkadaşlar 😅 sizde durumlar nasıl? İşe gidip gelip bir de eline telefon alınca 🤦‍♀️ gelmişsin eve bari bebeğinle ilgilen ki görece iyi ve ilgili de biri ama herhalde bu ara uykusuzluktan ona sardım bilemiyorum 😅
B

Büşra K. A.

8 Ocak 2026 19:37
Yahu iyi hoş işten geliyorlar evde dinlenme zamanı geldi diyorlar da bizim dinlenme zamanımız tam olarak ne zaman ve nerede başlayacak İrem hanımcım 😂
S

Songül Ö.

8 Ocak 2026 19:37
Benim de 22 aylık oğlum var. Besin alerjisi vardı ama süt dışında yoğurt ve peynir veriyordum. Bir de kuruyemiş tabii..Ama kakası hep çamur gibi. Endişe etmeye başladım. Tekrar başa sarma korkusu var içimde. Kuruyemişi bir süre vermeyeceğim. Var mı böyle problem yaşayan 🤔😕
İ

İrem

8 Ocak 2026 19:39
Kesinlikle 😅 prime dönem olarak 2 yaş civarı dedikleri videolar gördüm işte kendi kendine oyun kurabiliyor emzirme bitmiş vs. İki yaş sendromu da var ama ben yine de iki yaşa inandım iki yaşa güvendim 😅😅😅
Aysel K.

Aysel K.

8 Ocak 2026 19:43
Oğlum 17 aylık düzeltilmiş 14 aylık 3 ay erken doğdu nelerden geldik geçtik zor günler de oldu kolay günler de hepsi çok tatlı aslında hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz tadını çıkaralım çünkü gerçekten geçiyor ve sonra yenileri geliyor 😆
Fatma A. U.

Fatma A. U.

8 Ocak 2026 19:43
Bebeğimle birlikte gidiyoruz işe bakacak kimse Yok hem iş hem bebeğim iş yerinde bir kaos çıkıyor mesai doluyor eve geliyoruz evdeki çıldırma daha çok ama en önemlisi yanımda ve çok şükür birlikteyiz
Fatma A. U.

Fatma A. U.

8 Ocak 2026 19:46
Eşim eşim dünya da bir tek 8 saat o çalışıyor
Eve geliyor sanki çocukla işe o gitmiş gibi bir ölü takliti yapmadığı kalıyor uyumak için 😁😁😁😁😁😁
B

Büşra K. A.

8 Ocak 2026 20:00
@Aysel Kahya Annelikte seviye atladıkça bölüm sonu canavarları değişiyor diyebilir miyiz 😂 çok haklısınız ben de hep kendime yarın bile bugünkü kadar küçük olmayacak tadını çıkar diyorum 🫠
Aysel K.

Aysel K.

8 Ocak 2026 20:01
Hemde nasıl canavarlar 😆 sağlıklı olsunlar yeter
B

Büşra K. A.

8 Ocak 2026 20:01
@Fatma Albina Uyar Kolaylıklar diliyorum aynı anda birden fazla yere bölünmek gerçekten herkesin harcı değil, babaların harcı hiç değil 😂 Size maşallah 🧿 Yavrunuzla mutlu huzurlu bir yuva diliyorum inşallah tez zamanda her şey kolaylaşır ❤️
Fatma A. U.

Fatma A. U.

8 Ocak 2026 20:08
inşallah hepimiz için kolaylaşsın sağlıklı olsunlar herşey yoluna giriyor yavaş yavaş
Ayşe K. O.

Ayşe K. O.

8 Ocak 2026 21:56
6 ay 3 haftalığız.ek gıda sürecindeyiz. Yardım lazım ise deneyimlerimizi paylaşabiliriz.
B

Büşra K. A.

9 Ocak 2026 06:01
@Ayşe Katkıcı Ongun çok mutlu olurum paylaşırsanız biz de tadımlara yeni başladık 🥹
Ayşe K. O.

Ayşe K. O.

10 Ocak 2026 13:36
@Büşra Kiraz Ayverdi geçen ay günde 1 defa çay kaşığı miktarında pürüzsüz şekilde meyve ve sebzeleri deneyip gözlemlemiştik. Asitli meyveler hariç. Şu an ise şöyle yapıyorum: sabah çeyrek yumurta sarısı, 2 çay kaşığı labne, labneye 1 çay kaşığı pekmez damlatıyorum. Cam rendeden yarın cevizi incecik rendeliyorum onu da ekliyorum. Bu karışıma bazı günler avokado,bazı günler azıcık haşladığım patates ve havucu ezip ekliyorum. Kahvaltı bu şekilde. Öğleden sonraları delikli emzik içine can rendeden geçirdiğim elma, armut bazen ikisi karışık,bazen azıcıkta muz ekliyorum. Arada bir çay kaşığı ile yoğurt veriyorum. O gün çorba vereceksem de ilikli kemik suyuna yoğurt çorbası, bebek tarhanası veya sebze çorbası tarzında yapıp veriyorum. İnternetten bakıyorum bende.
Ayşe K. O.

Ayşe K. O.

10 Ocak 2026 13:38
@Büşra Kiraz Ayverdi zaten bu dönemde amaç onun doyması değil de sindirim sistemini hazırlamak, besinlere alıştma süreci olduğu için bu öğün ile doymasını beklemiyorum. Günlük mamasını yine aynı şekilde veriyorum.
Ö

Özlem Y.

10 Ocak 2026 13:46
Yalnız değilsiniz. Benim kızım da 5.5aylık.ayrıca 8.5yaşında bir de oğlum var.kötü ve sorunlu bir gebelik yaşadım. Sürekli hastanelerde yat çık geçti. O günlerde oğluma yetemiyorum diye vicdan azabı çekiyordum. Doğumum sorunlu oldu. Bebek kaka yapmıştı. Doğum yaptığım gün oğlum ateşlendi.fotoğrafçı tutmuştum.oğlum hasta olunca bebeğe yaklaştıramadık. her şey hayal olarak kaldı. Sağlık olsun. Sonrası Kolik ile tanıştım.o bitti alerji başladı.bebeğin her yeri egzama mukuslu kaka. Kilosu daha 6 bile olmadı.sütün mü yetmiyor sütünün kalitesi düşük gibi şeyleri duymaktan delirecektim ki ben de sağlıkçıyım. Mama verdik gece hastanelik olduk mamadan dolayı. Dokundu bebeğe.AGebelik sebebiyle iş yerimi kapatmak zorunda kaldım. Çünkü araba kullanıp işe gidecek kadar bile kalkacak durumum yoktu gebelikte. Sosyal hayatım sıfır. Evden bazen 2 hafta çıkamadığım oluyor. Ama neyse ki bunlar geçti. Başka dertler başlıyor. Biliyorum ki onlar da geçecek. Sağlık olduktan sonra
L

Leyla E. A.

10 Ocak 2026 14:10
Delirmeme ramak kaldı bugün 6 aylık oldu emmiyor biberon tutmuyor gün içinde sürekli çığlık çığlığa ağlıyor iştahsız ek gıdada da yemiyor 😭son iki aydır kilo alımı çok azaldı her gün dua ediyorum memeyi bıraksın biberon tutsun en azından ne kadar içtiğini göreyim Dr a gidiyorum geçiştiriyor evin içinde bunalıma giriyorum her şeyden çok çabuk sıkılıyor en fazla 5 dk yerde duruyor ben anne olamazmışım onu anladım inanılmaz takıyorum emmiyor diye başkalarının bebişleri hep kilolu benım ki çok zayıf ve her şeyde sürekli ben suçlanıyorum uyumuyor uyku düzeni yok gece saat başı yarım saatte bir uyanıyor eşim destek olmaya çalışıyor ama yine de yetemiyorum işe başlayacağım ve biberon tutmuyor 😭onun gülüşü her şeye bedel çok seviyorum onu ama o kadar yorucu ki annelik keyif alamıyorum stresten
B

Büşra K. A.

10 Ocak 2026 16:47
@Leyla Elmas Aydar Öncelikle size kocaman sarılıyorum, yalnız değilsiniz 🫂 Her bebeğin gelişimi kendine özeldir hiiiç başka bebeklerle kıyaslayıp canınızı sıkmayın. Elinizden gelenin fazlasını yaptığınız da aşikâr. Annelik çok romantize edilmiş bir şekilde sunuluyor anne olmadan önce, sanıyoruz ki her şey toz pembe, bir anda süper güçler edinip her şeye anına vakıf olacağız. Ama doğumhaneden itibaren hayal kırıklığı başlıyor maalesef… Eminim zaman geçtikçe bir şeyler daha kolaylaşacak çünkü bilgi ve stratejilerimiz artacak. Dahası çocuğumuzu tanıyacağız, hatta o konuşmaya başlayınca derdini kendisi anlatacak. Mesele bu noktaya gelene kadar olabildiğince tükenmemeye çalışmak ama çoook zor… Her gecenin sabahında bugün herhalde ayakta duramayacağım deyip yine bir sürü şey yapıyoruz bebeğimiz için. Rabbim gücümüze güç katsın. Size bebişinizle sağlık ve huzur dolu günler diliyorum ❤️💐
B

Büşra K. A.

10 Ocak 2026 16:49
@Özlem Y. Dediğiniz gibi çocuklarımız iyi olsunlar da biz yine onlar için küllerimizden doğmanın bir yolunu buluruz ❤️
B

Büşra K. A.

10 Ocak 2026 16:50
@Ayşe Katkıcı Ongun Ayşe hanımcım bu faydalı bilgiler için çok teşekkür ederiz ❤️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir