Alerji Diyetisyenine Soru Sor
1483 görüntüleme

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
11 Ekim 2025 10:40
Herkese merhaba,
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair tüm sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım 🌸
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair tüm sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım 🌸

Ilgım G.
30 Kasım 2025 10:08
Merhabalar Hocam, bebeğim bugün tam dört aylık oldu. Doğduğundan kısa bir süre sonra yeni doğan aknesi oldu, doktorumuz söyle zamanla o akne görünümü gitti ancak düzenli olarak yüzünde 1-2 tane büyük denilebilecek sivilceler çıkıyor. Sadece anne sütü tüketiyor,ben yediklerimde bir elemeye gitmeli miyim? Çocuk doktorumuz normal bulmuştu, siz ne önerirsiniz?
H
Hatice H. ..
30 Kasım 2025 10:26
Hocam merhabalar oğlum 9 ay 21
günlük süt ve süt ürünlerine alerjisi olduğunu öğrendik . Geçmeyen pişigimiz ve sürekli kaka yapmasından doktorumuz alerji testi yaptırdı . Şuan oğluma ne verebilirim ek gıdada çok
Zorlanıyorum İGE 171 çıktı inek sütü 0.83
günlük süt ve süt ürünlerine alerjisi olduğunu öğrendik . Geçmeyen pişigimiz ve sürekli kaka yapmasından doktorumuz alerji testi yaptırdı . Şuan oğluma ne verebilirim ek gıdada çok
Zorlanıyorum İGE 171 çıktı inek sütü 0.83

Ayşenur Ç. 1.
2 Aralık 2025 21:17
@Ecem Tuğba Özkan Eser merhaba oğlum 10 ayına girdi 9 ayında başlayan aşırı ishal ve kanlı pişik vardı doktor bugün süt ürünlerine laktoz alerjisi gibi birşey söyledi geçici kalıcı olmadığını söyledi oğlum çok iştahlı bebelac lf mama yazdıy umurta bile verme dedi nasıl ilerlemem lazım yardımcı oluemusunuz lütfen💝

Hılal Â.
2 Aralık 2025 21:27
Oglum 16 aylik süt yumurta findik alerjimjz var diyet yaptik daha sonra doktorlar benim.diyetimi sonlandirip oglumun sadece firinlasmis urunleri yiyebilir dedi
1 tane birsey yese boyun bolgesjnde egzama cikmaya başladi
Israrci egzama 1 ayda.zor.iyilesiyor
Yedirmesem de çikiyor
Ne yapcagimi şaşirmiş durumdayim
Genellikle kişin daha cok artiyor..
1 tane birsey yese boyun bolgesjnde egzama cikmaya başladi
Israrci egzama 1 ayda.zor.iyilesiyor
Yedirmesem de çikiyor
Ne yapcagimi şaşirmiş durumdayim
Genellikle kişin daha cok artiyor..
G
Gamze Ö. ..
5 Aralık 2025 18:48
Merhaba oğlumun kuruyemis alerji diyetini sizinle aşmıştık,besinle ilgili sorun kalmadi ama ateşsiz sadece öksürük gözde sulanma yanma burun akıntısı seklinde ara ara yaşadığımız mevsimsel alerjiye benzettigim zamanları oluyor tam anlamiyla hasta diyemiyorum acaba kuruyemislere hala intoleransi olabilir migörünür bir tepki olmadan bu sekilde mi seyrediyordur
H
Hanife A.
7 Aralık 2025 02:20
Merhabalar oğlum 20 aylık zadıten damla kullanıyorum
Ş
Şerife V. ..
7 Aralık 2025 12:24
Merhabalar hocam bebeğimde süt alerjisi var 3 buçuk aylık şuan yüzündeve boynunda isilik tarzı küçük küçük bir sürü sivilce gibi kırmızı biseyler çıktı. Acaba alerji kaynaklı mı yoksa egzama falan mı endişlenmeli miyiz
A
Aslı T.
7 Aralık 2025 20:43
Hocam çocuğumne yese bacağında kırmızı döküntü şeklinde kızarıklıklar oluyor atopik dediler testte bsey cikmadi napcami bilemiyorm
M
Medine S.
8 Aralık 2025 09:30
Merhaba
Oğlum 16 aylık 7 aylıkken diyete başladık süt ürünleri yumurta kuruyemişe allerjisi var. Hiçbir şekilde mama kullanmıyor her yolu denedim.Anne sütüne devam ediyorum ama geceleri de uyumadığı için sürekli meme istediği için de açmak istiyorum . Yanlış mı düşünüyorum acaba
Oğlum 16 aylık 7 aylıkken diyete başladık süt ürünleri yumurta kuruyemişe allerjisi var. Hiçbir şekilde mama kullanmıyor her yolu denedim.Anne sütüne devam ediyorum ama geceleri de uyumadığı için sürekli meme istediği için de açmak istiyorum . Yanlış mı düşünüyorum acaba
S
Seher Ç.
8 Aralık 2025 18:45
Hocam kızım 6 aylık kırmızı biber ve brokoli verince poposu kıpkırmızı yuvarlak şekilde pişik oldu bu alerjimi ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim
F
Fatma E. ..
9 Aralık 2025 08:59
Merhabalar kan testinde alerji çıkmadı yumurta yoğurt kuruyemişler tahin vb verdiğimde yan etki yapmadı ama egzaması geçmiyor bi de ellerinde ve ayaklarınd egzama dishidrotik egzaması var dishidrotik egzama geçmişti tekrar başlamış
B
Büşra A.
9 Aralık 2025 20:33
Merhaba bebeğim 7 aylık yoğurt yediği zaman ağzının kenarlarında ve boğazının altında 1-2 saat süren kızarıklıklar oluyo ve geçiyo sonrasında. Ek gıdadan sonra emziriyorum ve yarım saat sonra bir miktar kusma oluyo. Bunun sebebi alerji midir?
S
Serap T.
16 Aralık 2025 11:34
İyi günler dogdugundan beri kızımın boynunda geçmeyen kızarıklık var alerji olabileceği söylendi zaten süt ve süt ürünlerine alerjisi var ne yapabilirim burada doktora ulaşamıyoruz randevu yok kızım 5 buçuk aylık.
S
Sena I.
16 Aralık 2025 12:42
Hocam merhabalar,bebeğim 22 aylık. Doğduğundan 14 aylık olana kadar sürekli ağlayan ve gazlı bir bebekti bir çokgazdamlası ve probiyetiğe rağmen geçmedi. Araştırmalarım sonucu acaba alerjisi mi vardiye test yaptırdık hem kan hem cilt testi. İkisindede bir şey çıkmadı ancak ben hangi ürünlerin dokunduğunu buldum diyet yaparak ve deneme yanılma ile. Domates , bal,tahin,balık,çikolata ve kakao. İlk başta yumurtayada vardı ama şuan krep ve pankek yediğinde birşey olmuyor. Bu saydığım ürünler hassasiyet midir alerjimidir ?
Birde o ürünleri yediği gece sabaha kadar karnını kasıp ağlıyor.
Kakada kan yoktu şimdiye kadar ama çok küçükken ara ara kakada mukus oluyordu. Ve bu ürünleri tükettiğinde popoda pişik kızarıklık ve kaşıntı oluyor. Yalnız alerji doktoru alerji testinde çıkmadığı için alerjisi yok diyor. Ama bebek tükettiğinde hem ağrısı oluyor hem uyuyamıyor aynı şekilde bizde. Ne yapmalıyız?
Birde o ürünleri yediği gece sabaha kadar karnını kasıp ağlıyor.
Kakada kan yoktu şimdiye kadar ama çok küçükken ara ara kakada mukus oluyordu. Ve bu ürünleri tükettiğinde popoda pişik kızarıklık ve kaşıntı oluyor. Yalnız alerji doktoru alerji testinde çıkmadığı için alerjisi yok diyor. Ama bebek tükettiğinde hem ağrısı oluyor hem uyuyamıyor aynı şekilde bizde. Ne yapmalıyız?
M
Masuma Z. ..
22 Aralık 2025 20:48
Merhaba 7 ay 26 günlük erkek yanaklari kızarıyor pul pul oluyor vucutda yara gibi memelerinde bacaklarda alerjibölümüne gitdik hipokort ve advantan verdi gecer gibi oluyor tekrarlıyor bebeklikten beri ve kan testi yaptilar yeni çıkmış yumurta aki 5.39 pozitif sari
2.56 pozitif
total ıge 89. Iu/ml-15 sp.ıge inek sütü(f2)
2.56 pozitif
total ıge 89. Iu/ml-15 sp.ıge inek sütü(f2)
T
Tuğba V.
23 Aralık 2025 13:49
Merhaba 85 günlük bebeğimin yanaklarında 45-50 gündür yaraya dönmüş kızarıklıklar var. Doktorlar atopik olduğunu söyledi. Kakası mukuslu ve sürekli salyası akıyor. kızarıklıklarını sürtünmeden kaynaklı olduğunu söyledi doktor. Acaba besin alerjisi olabilir mi bunu nasil anlayabiliriz?
M
Meltem I.
25 Aralık 2025 15:38
hocam süt alerjisi var kızımda dedi doktor ama belirtileri geçmiyor
M
Melike Ç. ..
25 Aralık 2025 16:06
Hocam merhaba nasılsınız?
Bebeğim şuan 4 ay 12 günlük. Doğduğunda enfeksiyon sebebiyle yoğun bakımda yattı 5 gün. Hep hırıltısı vardı doktora götürdük sıkıntı yok burun temizliği yapın dedi. 20 günlükten sonra yüzü ve kulakları kabuk kabuk olmaya başladı. Bulunduğumuz yerdeki doktorlar havanın kuruluğundan dolayı olacağını söyledi (Ardahan) sonra başka bir doktora gittik alerjik bünyesi var gibi dedi Mustela atopik ile nemlendirin dedi onu kullandık kabukları döküldü ama altındaki kızarıklıklar devam etti. (Bu arada hırıltı hep devam etti, biz ara ara temizliyorduk) Hava şartlarından dolayı bebek 44 günlükken Adana'ya geldik. tekrardan başka bir doktora gittik süt ve süt ürünlerine alerjisi olabileceğini söyledi. Zaditen damla verdi, 10 gün boyunca süt ve süt ürünleri tüketmememi söyledi.
Yüzündeki ve kulağındaki şeylerin alerjiden dolayı egzama olduğunu söyledi krem verdi. Aynı zamanda kakasını doğduğundan itibaren ishal olarak ve mukuslu yapıyordu. 10 gün içinde azalma oldu.
Kontrole gittik doktor bana süt ürünlerini açabilirsin
dedi. Birkaç gün tükettim içim rahat etmedi sonra geri bıraktım. 6 ocakta alerji bölümüne gideceğiz. Test için küçük diyorlar ne yapalım. Bize fikir verir misiniz?
Bebeğim şuan 4 ay 12 günlük. Doğduğunda enfeksiyon sebebiyle yoğun bakımda yattı 5 gün. Hep hırıltısı vardı doktora götürdük sıkıntı yok burun temizliği yapın dedi. 20 günlükten sonra yüzü ve kulakları kabuk kabuk olmaya başladı. Bulunduğumuz yerdeki doktorlar havanın kuruluğundan dolayı olacağını söyledi (Ardahan) sonra başka bir doktora gittik alerjik bünyesi var gibi dedi Mustela atopik ile nemlendirin dedi onu kullandık kabukları döküldü ama altındaki kızarıklıklar devam etti. (Bu arada hırıltı hep devam etti, biz ara ara temizliyorduk) Hava şartlarından dolayı bebek 44 günlükken Adana'ya geldik. tekrardan başka bir doktora gittik süt ve süt ürünlerine alerjisi olabileceğini söyledi. Zaditen damla verdi, 10 gün boyunca süt ve süt ürünleri tüketmememi söyledi.
Yüzündeki ve kulağındaki şeylerin alerjiden dolayı egzama olduğunu söyledi krem verdi. Aynı zamanda kakasını doğduğundan itibaren ishal olarak ve mukuslu yapıyordu. 10 gün içinde azalma oldu.
Kontrole gittik doktor bana süt ürünlerini açabilirsin
dedi. Birkaç gün tükettim içim rahat etmedi sonra geri bıraktım. 6 ocakta alerji bölümüne gideceğiz. Test için küçük diyorlar ne yapalım. Bize fikir verir misiniz?
S
Sevgi Ö. ..
27 Aralık 2025 00:40
Hocam merhaba bebeğim 6 aylık yüzünde kırmızı benekler ve kaşıntı olmaya başlamıştı sonrasında alerji testi yaptırdık ve sonuçlarda hiçbir alerjisi çıkmadı ama doktorumuz egzama olduğunu söyledi besin alerjisinin üzerinde durmalı miyiz yoksa başka şeylere mi reaksiyon gösteriyor