Alerji Diyetisyenine Soru Sor
535 görüntüleme

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
11 Ekim 2025 10:40
Herkese merhaba,
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair tüm sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım 🌸
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair tüm sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım 🌸

Serap A.
11 Ekim 2025 10:41
Merhabalar hocam, cevize alerjisi olduğunu düşünüyorum yediğinde vücudunda çok az ama küçük kızarıklık ve şişlik oluyor tam manasıyla anlamanın yolu nedir?
M
Mizgin K. ..
11 Ekim 2025 10:41
Bebeğimde buğdayve fıstık alerjisi çıktı 2 haftadır diyet yapıyorum ama kakası hala mukuslu ve yüzündeki kızarıklık ve egzamanalr geçmedi
M
Merve
11 Ekim 2025 10:42
Merhaba kızımın yanakları bazen kıpkırmızı oluyor yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum 2buçuk aylık atopik bir cildi var dedi dermatoloji doktorumuz ne yapmam lazım
Ş
Şeyma A.
11 Ekim 2025 10:42
Hocam merhaba bebeğim 11 aylık yumurta alerjisi var kahvaltılarda ne gibi alternatifler hazirlayabilirim önerileriniz nedir diyet açma nasıl olmali
M
Merve N. K.
11 Ekim 2025 10:44
Merhaba emziren bir anneyim mama çok nadir aldı bebeğim beş aylık bu zamana kadar sadece iki kez kaka da kan gördük az miktarda ve ben kaju eklediğim için beslenmeme ondan şüphelendim.daha sonraki süreçte demir ilacı başladık 4.ayda ondan sonra kabızlıktan aşırı ıkınmayla hafif kan ve mukus görünce çocuk doktoru süt alerjisi olabilir dedi. Ne gibi başka belirtisi olur dediğimde gazı olur geçmeyen pişik olur döküntü olur kilo almaz dedi fakat bizde bunlardan hiçbiri yok sadece beş aylık süreçte üç kez hafifpembe kan gördük. Mukus aralıklı olarak vardı ama çok önemsememiştim sizce süt alerjisi var mıdır?
Ş
Şerife B. B.
11 Ekim 2025 10:46
Merhaba. Kızım bir aylıkken kakasında belli belirsiz kan akıntısı oldu bir kere. Süt ürünlerine ara verdim bir daha olmadı. Şimdi 3 aylık kakasında bazen mukus oluyor ama kan görmedim bir daha. Doktorumuz da alerji değildir dedi. Bu ay rota aşısı olacağız ama mukus bir belirti sayılır mı. Sorun teşkil eder mi rota aşısı için bu durum? Yardımcı olursanız sevinirim
A
Aslı
11 Ekim 2025 10:49
merhaba 39 günlük bebeğimde süt alerjisi olduğunu öğrendik emziriyorum nasıl beslenmeliyim
A
Ayşegül K. ..
11 Ekim 2025 10:53
Merhaba hocam kızım 7 aylık inek sütü protein alerjisi var anne sütü alıyor yaklaşık olarak 4 aydır diyet yapıyorum kakasındaki kan bitti ama ishal ve mukus doğdu zamandan itibaren devam ediyor

Selen B.
11 Ekim 2025 11:13
Merhaba, 5 ay6 gün.sadece anne sütü içiyor ek gıda tadımlara başladık alerjibelirtisi olmadı.sadece yüzünde hep sivilceler var minik minik geçmiyr. Alerji olabilir mi ? Kakada kan yok ama mukus var kaka rengi kına gibi yeşil, demir ilacı kullanıyoruz birde alerji testi Kaçıncı ayda yapılıyor
S
Sema E.
11 Ekim 2025 12:03
Bu başlığı gördüğüme çok sevindim çünkü merak ediyordum öncelikle teşekkürler 🌸 bebeğimin süt ve süt ürünleri yumurta ve tahin alerjisi kanlı kaka yapiyordu proktokolit dedi doktor var yaklaşık 3 ay diyet yaptım kan yok yavaş yavaş açmaya başladı ben şunu merak ediyorum ek gıda olarak yoğurt yumurta peynir tahin yiyemeyecek mi alerjisi devam ederse ?
A
Aleyna Y.
11 Ekim 2025 12:35
Bebeğim 4 buçuk aylık deri ve kan testleri negatif çıktı ishal gibi sulu,gürültülü ve kötü kokulu mukuslu kaka yapıypr diye besin alerjisinden şüphelendim egzama sonradan çıktı fakat süt ürünleri tahin soya yumurta yiyince aşırı huzursuzlanıyor ve en önemlisi Egzamasında gözle görülür artış oluyor kakası zaten mukuslu ve pişik problemimiz var hırıltı da oluypr nefesinde ara ara hocam 2 aydır diyet yaptım diyetisyenle fakat 2-3 kere kaçamak yaptım ertesi gün dehşet artmıştı egzaması sonra vücüdünda dökünyüket çıktı ve kaşıntı eklendi ne yapmam gerek bilmiyorum tayzikli süt problemim vardı zaten ön sütğm fazla hep karnı guruldar çoğu zaman ondan mı gürültülü yapıypr desem egzama geliyor aklıma akerji seviyemiz artmış mıdır arttıysa da kan ve deride çıkmıyor nası bilicez ne yapıcaz alerji olmama ihtimali varmı

Yasemin E. ..
12 Ekim 2025 07:19
Merhaba hocam. Bebeğim 3 aylık 20 günlük. Gözünde egzema var ve bayağı kızarık azalmıyor sık sık nemlendiriyorum
Hipokort krem kullandık bir süre ama aşırı kızarıklık yaptığı için biraktim. Genel olarak doğdundan beri cildi çok kuru. Kafasında da 2. Kez tekrarlayan bir konak var. Kanlı kaka hiç olmadı. Ancak gürültülü ve hep ishal tarzı kaka yapıyor ve kakasinda süt parçacıkları gibi bir şey var. Hep hırıltılı nefes alır. Kilo alımı ne çok fazla ne çok çok az. Dk 2185 şuan 4535 Gr. Anne sütü ile besleniyor. Alerjiye bağlı egzema olabilir mi nasıl bir yol izlemeliyim?
Hipokort krem kullandık bir süre ama aşırı kızarıklık yaptığı için biraktim. Genel olarak doğdundan beri cildi çok kuru. Kafasında da 2. Kez tekrarlayan bir konak var. Kanlı kaka hiç olmadı. Ancak gürültülü ve hep ishal tarzı kaka yapıyor ve kakasinda süt parçacıkları gibi bir şey var. Hep hırıltılı nefes alır. Kilo alımı ne çok fazla ne çok çok az. Dk 2185 şuan 4535 Gr. Anne sütü ile besleniyor. Alerjiye bağlı egzema olabilir mi nasıl bir yol izlemeliyim?
M
Meliha T.
13 Ekim 2025 17:40
Merhabalar 4 aylık oğluma inek sütü protein alerjisi tansıı konuldu dr umuz bu besin içeren yiyecekleri kesmemi söyledi ancak kırmızı et yediğimde de kaka da gene kan gördük onu da yemeği kestim acaba balık tavuk da aynı resksiyonu gösterir mi nasıl anlayacağız deneme yanılma yoluyla mı

Kübra Y.
13 Ekim 2025 23:25
Bebeğimin 3. Ayında kanlı kaka vardı. Tekrardan gaita verdik gizli kan yok denildi herhangi bir diyet uygulanmadı ve deri testine bakılmadı. Kendim bulmaya çalıştım yüksek oranda süte tepkileri var. Diyet açmayı evde kendim yapabilir miyim, nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
H
Hümeyra C.
15 Ekim 2025 14:39
3 aylık oğlumda neredeyse doğduğundan beri hırıltılı solunum var.Yine uzun zamandır mukuslu kaka ve popoda geçmeyen kızarıklık mevcut.Bir de yeni beslenmemiş olduğu halde midesinden ağzına mide asidi/süt geliyor yutkunuyor reflü gibi.Alerjik bir durum olabilir mi,test yaptırmalı mıyız?
E
Ebru E.
16 Ekim 2025 12:46
Merhaba, kızım şu an 21 aylık. 16 aylıkken çoklu besin alerjisi teşhisi kondu. Gluten, süt ürünü, kuruyemiş, susam, soya diyetindeyiz. Belirtilerimiz çok geriledi ancak geç tespit edildiği için reflüsü çok ilerledi en ufak birşeyde hıçkırığı artıyor, gece uykusu etkileniyor(asitli birşeyler yerse, gece uykusuna yakın yerse vs) onun dışında kilo alımı çok az. Ne zaman diyeti açmaya başlayabiliriz. Bu arada bağırsak tepkili olduğu için testlerden sonuç alamıyoruz.
B
Burcu B. Ö.
16 Ekim 2025 14:03
Merhaba bebeğimin kakasına kan geldi bi kaç kere dün alerji doktoruna götürdüm rota aşısını yapabilirsin dedi ama bi kesim öneriyor bi kesim önermiyor ne yapmalıyım
H
Hazal K. ..
16 Ekim 2025 16:17
Kızım 45 günlük besin alerjisi varsüt ve yumurta diyeti önerdi doktorumuz ama ben süreçte kırmızı et, kuruyemiş, domates vs de çıkardım hayatımdan rahatsız ettiğini düşünerek. Alerjinin etkisi tamamen kaç günde geçer diğer gıdaları tektek denemek için
H
Hatice K. ..
17 Ekim 2025 12:44
Merhaba hocam kanlı mukuslu kaka ve yüzde atapik dermatit şikayetleriyle doktora başvurduk süt ve yumurta alerjisi çıktı 2 hafta boyunca bunların diyetini yapmama rağmen kanama kakamızda devam ediyordu sonrasında çoklu besin alerjisi ile gluten kuruyemiş susam ve dana eti de eklendi listeye Bir aydır bu diyetleri yapıyorum kısa zaman önce gluteni açtık açmamızla beraber çocuğundaki şikayetler geri başladı ne yapmamı önerirsiniz
Ş
Şemsi K.
17 Ekim 2025 13:34
Merhaba, bebeğim 6,5 aylık doğumundan bu yana kakası sıvı ve hafif mukusluydu. İlk iki ayında günde 7-8 kakalı bezi oluyordu sonrasında azaldı. Ancak bezleri hala sıvı ve dolu olmaya devam etti aynı zamanda ara ara mukus vardı. Yurt dışında yaşıyoruz orada konu ile ilgili herhangi bir görüş belirtilmedi ve normal olduğu söylendi ancak bebeğim çok huzursuz ve gazlı bir bebekti. Aynı zamanda poposunda geçmeyen bir kırmızılığımızda vardı( vardı diyorum çünkü ek gıdaya başladıktan sonra bu durum hafifledi gib). 5. aya giriş yaptığımızda ise kakasında hem mukus hem de küçük kahverengi çizgiler görmeye başladım (bunların kan olup olmadığından emin değilim). Türkiye’de doktora gittik ve iki haftalık bir süt- süt ürünü diyetinden sonra mukusun ve kahverengi lekelerin gittiğini gözlemledik. Şu an süt ve süt ürünü tüketmiyorum ancak hala gaz sancıları ve gece huzursuzlukları devam ediyor. Sizce doğru bir yol mu izlemekteyim? Konu hakkında görüş bildirmeniz mümkün mü? Başka onu ne tetikleyebilir bilemiyorum.