Alerji Diyetisyenine Soru Sor
534 görüntüleme

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
11 Ekim 2025 10:40
Herkese merhaba,
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair tüm sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım 🌸
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair tüm sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım 🌸

Çağla
18 Ekim 2025 16:57
Merhaba bebeğim 5.5 aylık .kakaları dogdugundan beri arada mukusku ve gürültülü oluyordu ama aşırı gazlı olmadığı için takvıye kullanmamıştım.fakat son ıki haftadır ıki hafta önce rotarix ıkıncı doz olmuştuk.aşırı gaz artışı var bıtmesı gereken yerde.dun gece sabaha kadar o kadar ağladıkı gazını çıkaramadı butun gce kucagımdaydı sabah kakasınsa nokta kadar kan gördüm.bunu alerjı olarakmo kabul etmelıyım? Bu arada anne sutu artı mama alarak beslenıyor
T
Tuğçe Ö. ..
20 Ekim 2025 12:48
Merhaba bebegim 8 aylik yumurta ve yoğurtyada yumurta ve labne lor falan beraber verdiğimde kusuyor bu neden olabilir ne yapmalıyız yumurta vermiyorum artik
D
Dicle Ş. ..
20 Ekim 2025 13:48
Merhaba hocam 4 aylık oğlum sadece anne sütü alıyor alerjiden dolayı 1 buçuk aydır süt diyeti yapıyorum çok dikkat ediyorum etiket okuyarak besleniyorum ama bugün kakasında minik kan noktaları vardı ne yapmam gerekiyor başka bişeylere daha alerjisi olduğunu mu gösteriyor bu durum
M
Medine K.
21 Ekim 2025 15:28
Merhabalar 4 aylık kontrolüne gittiğimizde vegaferon demir ilacı verildi bir kaç gündür kullanıyorum ancak çocuğumun kakasında kana benzer koyu parçacıklar oluştu, bebeğimin süt alerjisi var ama dikkat ediyoruz katı diyetteyiz buna bağlı olduğunu düşünmüyorum damladan dolayı olabilir mi acaba ?
M
Melike A.
22 Ekim 2025 13:22
Merhaba hocam iki yaşındabir çocuğum var süt alerjisi vardı. 1 yaşında diyeti açtıkve 18 aydan beri süt veya süt ürünü yedirdigimde günde 4 5 kez kaka yapıyor. Alerjisi tekrarlamış olabilir mi bu durumda ne yapmalıyım
G
Gamze G. ..
2 Kasım 2025 15:59
Hocam merhaba 7aylık bugün bebek irmiği ve elma armut karıştırıp verdim. İlk kez irmik verdim. Vücudunda kırmızılık oldu. İrmik alerjisi mümkün mü
R
Rüm ..
3 Kasım 2025 08:03
Hocam merhaba biraz uzun olacak ama ben 9. Ayda yumurta akı verdikten sonra alerji oldu oğlum bez içi özellikle krmızı nokta nokta oldu sonradan tahin verdim iyice arttırdı bi süre vermeyi kestim geçti. Hocam yumurta sarısı 6. Ayından belli yiyor sorun olmadı hiç sebze meyve vs aynı şekilde sorun olmuyordu şimdi 10 aylık şu bir ayda ne versem hep sorun yaşadık6 aylıkken verdiğim ürünler bile alerji etmeye başladı özellikle bez içi oluyor baya kızarıyor nokta şeklinde boynunun altı az bir şey etkileniyor testte yaptırdık sarısına cıktı sadece ama mutlaka yanlışlık vardır ben hep veriyorum dedim şimdi veriyorum gerçekten sarısı da etkiliyor artık hiç bir şey veremiyorum hocam nasıl yol izlemeliyim ne versem hemen bez içi kızarıyor hocam bu Arada kesinlikle pişik değil alerji belirtisi bez içi
H
Hiranur ..
3 Kasım 2025 14:07
Soru soracaktım sorulara baktığımda cvp lanmadığını gördüm
S
Sinem A.
9 Kasım 2025 06:31
alerji ile ilgili sorum olucaktı süt süt ürünlerine kızımın doğduğundan beri alerjisi var ilk zamanlar farklı şekillerde alerji belirtisi oluyordu mantara döndü ek gıdaya başladığında 15. Ayında mantar geçmeye başladı olmadı kızarıklık oluşuyor şuan sadece uzun bir süredir de gece uyumama problemimiz var 7 8 kere uyanıyor yatakta rahat uyuyamıyor sürekli dönüyor kendisine rahat vermiyor uyanıyor alerji bu şekilde mi etki ediyor ne olmuş olabilir cevaplarsanız çok sevinirim çok çaresiz kaldım ne olduğunu anlayamıyorum