Aşı Kararsızlıkları / Karşıtlığı

1232 görüntüleme
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

10 Ekim 2025 16:27
Merhaba çok kıymetli anne/ babalar 💕
Beni takip eden, denk gelen anne/babalar Aşı konusunda ne kadar hassas olduğumu sizlere yardımcı olabilmek adına ne kadar özverili olduğumu biliyorlar. Hedefim bu başlık altında kafanızdaki soru işaretlerini bir nebze olsun dindirmek. Aşı karşıtı söylemlere saygı duymakla birlikte bu gün bir konuya binaen yaptığım yorumda inançsız kabul edildim. Allahın verdiği vücuda dışarıdan birşey enjekte edilmesini tasvip ettiğim için :) hatta Allah’a hesap vermeyeceğimden tevekkülden bahsedildi, buradan bir kez daha anlatayım bu işi ; çok şükür Allah inancım tam biraz dini bilen birisi tevekkül edin diyerek başının kesildiği cümlenin önce tedbir sonra tevekkül olduğunu iyi bilir. Gelelim işin tıbbi gerekçelerine ; bakın aşı yaptırdığınızda benim hiç kazancım yok( aslında sağlıklı bir toplumda oğlum yaşayacak diye düşünürsem var) maddi kazancım yok. Şu aşı karşıtı doktor kisvesi altında alternatif tıpçılar kendi çocuklarını inanın aşılatıyor. Mikropartüküllerden vs bahsediyorlar ama anne sütünde ve mamada olduğundan daha az mikropartikül var bu aşılarda. Peki bu adamlar bunu neden yapıyor? Hastalık ortaya çıkacak ki ilaç firmaları ( ki aşıyla önüne geçilebilecek hastalıkların tedavi ilaçları ciddi pahalı) ceplerini doldurabilsin. Bu bir çıkar meselesi haline geldikçe içim acıyor. Kendinize istediğinizi yapın ama yalvarırım çocuklarınıza bunu yapmayın. Aşı hayat kurtarır. En masum hastalıktan bile ölen çocuk var. Kendi oğluma özel aşılar dahil tüm aşılamaları yaparken sizi de bu konuda uyarmak boynumun borcu. Uzun oldu vaktinizden aldım özür dilerim. Yine problem yaşayan olursa seve seve yardımcı olurum. Bebeklerimizi sevgiyle kucaklıyorum 💕💕💕
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

13 Aralık 2025 17:55
@Hasan Aktaş rica ederim ne demek 🌸
H

Hatice G.

13 Aralık 2025 19:21
Teşekkür ederim yanıtınız için Ayça hanım🌼
S

Seher ..

14 Aralık 2025 20:00
Merhaba Ayçahanim 15 aylıkken menenjitinilk dozunu yaptık16. Ayda 2. Dozu olmasi gerekiyordu ama 12 güngecikti enfeksiyongecirdi antibiyotik kullandıbu yüzdenyaptirsak sorun olurmu yada ise yararmi
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

14 Aralık 2025 20:50
Yaptırabilirsiniz sorun olmaz hastalık geçtikten hemen sonra yaptırın
C

Canan A.

15 Aralık 2025 11:36
Ayça hanım selamlar❣️ Bebeğim bugün tam 1 aylık. Tüm kaygılarımı ve korkularımı bir kenara bırakıp, doğumda yaptırmadığım ilk doz hepatit b’yi bugün sağlık ocağında yaptırdık sizin gibi güvenilir sağlıkçıların ve doktorumuzun sayesinde 🙏🏻 Ancak kafama takılan bir şey var. 2. Ayında 6’lı karma, menenjit ve sonrasında verem aşısı yapılacak bilgisi verildi. Karma ve menenjit aynı anda verem 1 hafta yada 10 gün sonrasında yapılacakmış. Tüm bunların aynı ayın içinde olması beni biraz korkutuyor. Menenjiti ilerleyen süreçte yaptırmak mümkün mü? Yoksa tavsiyeniz yine sağlık ocağının dediği şekilde mi yapılması?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

16 Aralık 2025 07:37
Menenjit aşısını 3-5-13. Ayda baxsero ve nimenrix olarak aynı anda yaptırın diğer aşıların aynı anda olması ise sizi korkutmasın kendi oğluma da aynı şekilde uyguladım hiç sorun olmuyor endişelerinizi anlıyorum ama ilk defa sizin bebeğinize uygulanmauacak hiç merak etmeyin 💕💕💕💕
T

Tuğçe B.

18 Aralık 2025 13:16
Merhabalar, bebeğim 3 aylık yarın rota ve menenjit aşılarını olacağız dikkat etmemiz gereken bir nokta var mı acaba çok ateş oluyor mu şimdi şimdiden teşekkürler.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

18 Aralık 2025 23:05
Merhaba @Tuğçe Beyendik hanımcığım dikkat etmeniz gereken tek şey ateş takibi. Her çocukta ateş olacak diye bir durum yok. Altını açtıktan sonra ellerinizi iyi yıkadığınızdan emin olun ki ishal olmayın :) Ateş takibi yapıyoruz 38 geçerse ateş düşürücü veriyoruz öncesinde asla ilaç vermiyoruz kocaman sevgilier
E

Elif T. ..

19 Aralık 2025 16:03
Ayça hanım oğlum 3 aylık, dün oğlunuza yaptığınız aşıları birebir yaptırdık, 1 rota ve 2 menenjit olmak üzere, doktorumuzun reçetesi de bu şekildeydi. Oğlum akşam 7 buçuktan itibaren durmaksızın ağladı, artık ağlamaktan sesi kısıldı ağrı kesici ateş düşürücü verdik ama geç mi verdik etki etmedi mi bilmiyorum ağrıdan uyuyamadı bile. Acaba ağır mı geldi sonraki dozlar da yine bu şekilde olacak korkuyorum yine aynı şeyleri yaşarız diye, ne yapmamızı önerirsiniz?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

19 Aralık 2025 17:25
Merhaba şifa olsun dilerim. Aşı genel olarak huysuzluk yapıyor ama yüksek bir ağrı beklemediğimiz bir şey yani genel huzursuzluğu vardı diye değerlendiriyorum. Menenjitleri 5. Ayda rotayı da4. Ayda yaptıracaksınız bir sonraki doz için 2 menenjiti doğru bağışıklama için aynı anda yaptırmanız elzem. Huzursuzluk çok uzun sürmeyecek ağrısı da gerçekten çok değil anne olarak tedirginsiniz anlıyorum ama merak etmeyin 💕💕💕💕 @Elif Tekiner

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir