Alerji Diyetisyenine Soru Sor
2012 görüntüleme

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 17:57
Merhaba,
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair sorularınızı bekliyorum ☺️
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair sorularınızı bekliyorum ☺️

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 21:16
İrem hanım, bu alerji tipinde testle değil diyetle tanı ve takip yapılır.mukus bir belirti değildir. Detaylı takip edilmeniz gerekiyor

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 21:19
Merhaba Deniz V.
Hikayeniz ne yazık ki çok karışık yönetilmiş ve gün geçtikçe karmaşık hali artacak. Biran önce diyet takibi ile belirtiler düzeltilmeli ve hemen ardından diyet açmaya başlanmalı.
Hikayeniz ne yazık ki çok karışık yönetilmiş ve gün geçtikçe karmaşık hali artacak. Biran önce diyet takibi ile belirtiler düzeltilmeli ve hemen ardından diyet açmaya başlanmalı.

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 21:21
Sümeyra Hanım, eğer alerjisi var diye ek gıda sürecinde çok kısıtlı besin deneme ve erteleme yaptıysanız ne yazım ki bu sorun tetiklenmiş olabilir. Ergoterapi desteği almanızı öneririm

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 21:22
Dilan hanım, ek gıda alan bebeklerde kabızlık tedavileri yöntemlerini denemeniz fayda sağlayacaktır
M
Merve Ş. G.
18 Ağustos 2025 21:23
Merhabalar, kızım doğduğundan beri kakası mukuslu ve çok yapıyordu cildinde de döküntüler vardı. Kalada kan çıktı. Doktorum 1 hafta süt diyeti yapıp hem alerjiyle hem gastroenteroloji uzmanıyla görüşememi istedi. İki uzmanda döküntülerin ve kanın çok olmadığını sıkı bi diyet hem bebekten hem kendinden çalmak diyip diyet önermediler. Sonra bi süre sonra düzeldi zaten. Ama şimdi bebeğim 6aylık ve son 2-3 haftadır kakasında minik minik kan ve kollarında vs hafif egzamamsı döküntülervar. Kanı İncelemesem belki görmem ama inceliyorum. Her neyss yumurtadan şüphelendim ki günlük 2 tane hep yiyordum hiç sorun olmadı ama bu aydan itibaren acaba o mu dedim. Kestim ve kan durdu döküntüler de hafifledi. Şu anda yemiyorum ama tekrar yüzde döküntüler olmaya başladı. İlk sorum belli bi aydan sonra da farklı bi besine alerjisi çıkabilir mi? İkinci sorum da alerjik besinler nelerdir? Mesela şeftali incir falan da alerji yapar mı? Sadece emziriyorum
M
Melek K. D.
18 Ağustos 2025 21:25
Merhaba Ecem Hanım, kızım 41 günlük son 1 haftadır yüzünde saçlarında kulaklarında akneler çıkmaya başladı geçici birşeydir diye düşündüm ama son iki gündür iyice arttı. Bugün sol yanağı tamamen akne oldu. Sol omzunun arkasında da çıktı bugün. Gün içinde arada huzursuzluğu da oluşuyor. Ne yapmam gerekir?
D
Dilara G. Ü. ..
18 Ağustos 2025 21:32
Hocam merhabalar kızım 3 ay 19 günlük maalesef 2. Ayın sonunda suratında ve göbeğinde atopik egzama başladı ve maalesef ki boyun kıvrımlarında da geçmeyen bir isilik gibi kızarıklık var doktorumuz geçen hafta süt ve süt ürünleri alerjisi olabilir dedi diyet önerdi. Bir kaç gündür diyet yapıyorum ama sütüm artsın diye meyve çok yemeğe başladım lohusa şerbeti içiyorum maalesef egzamalarımıDa bir değişiklik olmadı bi kızarıyor bi sararıyor. Şekerde etkiliyor mu ? Meyveden gelen şeker bile olsa
E
Elmas E.
18 Ağustos 2025 21:51
Merhaba Ecem hanım, 1 aylık bebeğim sarı köpüklü kaka yapıyor kendini kasıyor çok huzursuz. Emzirdikten sonra kusuyor ve sürekli hıçkırık tutuyor hıçkırırken bile bazen kusuyor. laktoz intoleransı olabilir mi acaba
M
Merve K.
18 Ağustos 2025 21:51
Merhaba 1 buçuk aylık bebeğim yeşil ve mukuslu kaka yapıyor ve kusuyor aşırı gaz sancısı var ve çok sık kaka yapıyor süt alerjisi belirtileri mi aynı şekilde oğlumda öyleydi
Z
Zeynep G.
18 Ağustos 2025 21:57
Merhaba.Oğlum 7,5aylık.2ay önce alerji deri testiyle yumurta ve susama alerjisi çıktı.2aydır ek gıda sürecindeyiz.Son 1 haftadır egzamaları cok azdı.Özellikle buğday içeren şeyler yediğinde oluyor sanırım.Son 1haftada farklı birşey de yedirmedim.2aydır yediği şeyler dokunmazken şuan dokunuyor olabilir mi?

Merve Ö.
18 Ağustos 2025 22:03
Merhaba 9ay 20 günlük bebeğim 9. Ay aşısını olamadı yumurta beyazı alerjisi olduğu için sarısını de pek yemiyor beslenmesi eksik hissediyorum böyle olunca yaşadığım şehirde çocuk alerji uzmanı yok ne yazıkki ben ve eşimde alerjik olduğumuz için başka nelere alerji durumu gelişir bilmiyorum ne zaman test yapmalıyız 1yaş da kkk aşısını alerji uzmanı yapmalı dediler bu süreç nasıl ilerliyor açıkçası tedirginim farklı birşey yediğinde şişip kızaracak diye korkuyorum
M
Müşerref Y.
19 Ağustos 2025 02:30
Bebeğim çok kaşınıyor yara oldu hep kolları bacakları allerset verdiler geçmedi uyuyamıyor
B
Burçin G. İ.
19 Ağustos 2025 03:42
merhabalar kızım 8 aylık laktoz ve çoklu besin alerjisi var.Bu durum kıvranak uyanmasına huzursuz oluşuna sebep olur mu?
Y
Yelda
19 Ağustos 2025 04:26
Bebeğim 102 günlük kız bebek normal doğum 5700 kilo kakasında arada küçücğk kan parçaları oluyor alerji ile ilgili mi
S
Sinem .. ..
19 Ağustos 2025 04:30
Bebeğim 3 aylık 1 aydır süt ürünlerine alerjisi var kanlı kaka ile öğrendik . Doktorumuz Süt ürünlerini tahin ve susamı kesmemi istedi ama yumurta ve kuruyemişleri kesme dedi . Hala diyetteyim kan olmuyor ama mukuslu kaka gürültülü bazen sarı bazen yeşile dönük bazen köpüklü bazen çok sulu . Alerjiyi öğrenmeden önce çok pişik olduğu için bez markası değiştirdim sonra azaldı ama şuan hala bir anda çok pişik oluyor . (Egzama veya döküntü hiç olmadı ) Sizce yumurta ve kuruyemişleri de kesmeli miyim ve diyeti açarken nasıl açmalıyım
S
Sümeyye Y.
19 Ağustos 2025 04:43
Bebeğimm 4 aylık inek sütü alerjisi oldugu kesinlesmedi ama gazında koku oluyor anne sütü aldığında. Laktoz intoleransı veya inek sütü alerji olan bebek anneleri için kalsiyum desteği nerden alınmalı
Ş
Şeyma N. K.
19 Ağustos 2025 05:18
Merhaba 17 aylık olduk tüm testleri yaptırmışızdır 5 aylık deri 8 aylık kan 1 yaş moleküler kapsamlı test ama bişey çıkmadı egzamalarımız konak geçmeyen pişik bazı besinlerde kanamalı pişik haline dönüyor ne yapacağımı şaşırdım özellikle yumurta ama beyazında daha fazla kanamalı pişik oluyor öyle döküntü yok
E
Emine C.
19 Ağustos 2025 05:20
Hocam benegim 4 aylikkilo 6700 sut urunleri ve yumurta kuruyemis alerjisi var denildi 2aydir diyetteyim kanli kaka gelmeye devam ediyor
Ö
Özge E.
19 Ağustos 2025 05:32
Merhaba bebeğim 6 aylıkken yumurta sarısı alerjisi teşhisi koyuldu. Cilt testi ve kanda hiçbir belirti yok yumurta yedikten 2,5-3 saat sonra arka arkaya kusuyor ve halsizlik var. 1 yıl yememesi uygun görüldü yani 1 buçuk yaşına kadar. Alerji doktoru FPIES olabilir dedi. 1 yıldan önce diyet açma yapılabilir mi sizce kusma ve halsizlik dışında hiçbir belirtisi olmuyor şu an 8 aylık
S
Simay A.
19 Ağustos 2025 06:01
Merhaba bebegım 23 aylık atopik dermatit kanda ıgg degerının 1000 ve üzeri oşması kesinlikle alerjısı olduğu anlamına mı gelir alerjı testınden net sonuç almak için en doğru yaş hangısı olmalı ne zaman yaptırabılırım?