Alerji Diyetisyenine Soru Sor

2014 görüntüleme
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

18 Ağustos 2025 17:57
Merhaba,
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair sorularınızı bekliyorum ☺️
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

18 Ağustos 2025 19:05
Zeynep hanım alerjilerde 3 gün veya ezbere 21 gün diyeti diye bilimsel bir bilgi yoktur. Alerjinin belirti şiddetine göre hangi besinlere ne kadar süre diyet gerektiği vakaya göre değişir. Gereksiz katı diyetler stresle birleşirse sütünüz riske girer. Bu alanda uzman birinden destek almanız gerekli . Anlattıklarınız Yanlış tavsiyeye benziyor.
G

Gonca ç. ..

18 Ağustos 2025 19:13
Merhaba yumurta ceviz fıstık alerjisi çıktı kan testinde.deri testinde bir şey çıkmadı.2 aydır diyet yapıyorum.karin ve sırttaki egzamalar geçti ama kat yerlerindeki kızarıklık geçmiyor ara ara kötüleşiyor ama hep kızarık ne yapmalıyım.kortizonlu krem geçici çözüm sağlıyor sonra tekrar aynı
Z

Zeynep Ö.

Sizi yeni tanıdım geç tanıdığım için üzüldüm ancak 21 gün eliminasyon diyeti önerdi onu sormak istemiştim ben size
M

Merve Y.

Ecem hanım merhaba, sizden destek almıştım daha önce ama şuan da 9 aylık bebeğim spesifik ıge yumurta sarısı ve beyazı negatif diyet açma sürecindeyiz iki gündür deniyorum kaç gün denemeliyiz tamam artık diyebilmek için ve miktar nasıl olmalı?
G

Gülsüm K.

18 Ağustos 2025 19:14
Öncesinde mukuslu kakamız vardı ancak ek gıdaya geçince bitti şuan yoğun gazımız var ve çok gazı olduğuiçin yedikçe sanırım rahatsız olup beslenmeyi reddediyor 6 aylık olduk kilomuz 7600 sadece gaz tek başına alerji belşrtisi olanilir mi ?
M

Melis B.

18 Ağustos 2025 19:16
5 aylık kızım var son 1 aydır kakamızda kan var mukuslu kaka ilk doğduğu zamanlarda sütlü nirşey yiyemiyorum aşırı gaz yapıyordu bırakmıştım ama şimdi komple peynir dahil hiçbirşry yemiyorum et kıyma hepsi çıkardım sebze olarak besleniyorum ama bu esnada vitaminsiz kalcak diye korkuyorum sütümüde etkiliyor bu durum ayrıca kakamız biraz düzeldi hala tam düzelmedi
B

Berna G.

18 Ağustos 2025 19:21
Merhaba Ecem hanım, çocugumun bagırsak tepkili alerjisi var, suanda 1 yaşında oglum alerj testi 6 aylıkken yaptırdık yumurtaya cıkmadı süte cıktı ama yumurtaya da tepki veriyordu. Anne sütünü kestim mama ya devam ediyoruz kıvranmaları geçti diyebilirm. Şuan da tekrar test yaptırmadık doktorumuz direk yoğurtla diyeti acın dedi ama ben cesaret edemedim alerji damlası da kullanıyoruz. Balık yumurta baslamayın dedi ama ben cok geç kaldıgımızı düşünüyorum sizin fikriniz önemli benim için şimdiden teşekkürler 🩷
M

Mürüvvet A.

18 Ağustos 2025 19:26
Herkese merhaba aylardır katı diyet yapan biri olarak alabilen lütfen yardım alsın keşke en baştan alsaydım bu süreçte Ecem hanım ile ilerlemeye başladım ve sütüm tekrar arttı bebeğimin ek gıda sürecini korkmadan yönetebiliyorum. Bebeğim 7 aylık ve birinci ayında teşhis kondu ve çoklu Gıda alerjisi maalesef zor anlaşılıyor, lütfen sevgili anneler alerji doktorundan ve diyetisyenden yardım almaya çalışın benim çok psikolojim bozuldu bu süreçte ama şuan bir çok besini tüketebilir hale geldik
Ç

Çiğdem Y.

18 Ağustos 2025 19:27
Merhabalar. Bebegim suan 10 aylik. 2. Ayda ortaya cikan sut alerjisi yasadık. Kanli ishal 14 15 kaka yapimi koku vs. 7. Aya kadar sut ve sut uurnu kullanmadım. 7. Aydan sonra yavas yavas yogurt ve lor a basladik. Reaksiyon olmadi popoda kizariklik falan da olmadı. Suan ikisini de yiyor normal.bir sekilde. 9. Ay kizanik asisinda sut alerjisi hikayesi oldugu icin saglik ocagi bizi bir alerji gelisebilir diyerek egitim arastirmaya gonderdi. Test yapildi sınırda alerji cıkti 3.3 . Doktor yaptirabilirsiniz asiyi sinirda cikmis ama sorun olmaz dedi. Kizamik asisinin sut alerjisi ile bir alakası varmi. Yumurta sarisi ve beyazinyediriyorum bir alerji olmadı. Bir aydır yiyor. Bu konu hakkinda bilgilendirirseniz cok sevinirim. Tesekkurler
M

Mürüvvet A.

18 Ağustos 2025 19:29
Yaptığım en büyük hata en başta yardım almamak olmuştu ve en azından güne daha iyi başlıyoruz artık, hepimizin bebişlerinin alerjilerinin geçmesi umuduyla
G

Gülçin B.

18 Ağustos 2025 19:43
Merhaba mukuslu ve kanlı kaka için süt diyetine başladık doktorum 3 ay tüketme dedi 1.ayı doldu ve kakası normale döndü ama yoğun bi gaz var diyet açma için ne kadar beklemek gerekiyor sizce?
H

Hanife G.

18 Ağustos 2025 19:58
Merhaba bebeğim 7 aylık olucak. Ek gıdaya başladık 3 hafta önce. Yoğurdu bilerek sona bıraktım. 2 gün önce ilk tadımı yaptık. Ertesi gün kakası mukusluydu ve nokta nokta kırmızışıklar vardı. Bugün yine kakasını 2 kere yaptı ve iplik gibi kırmızlıklar var. Bebeğim ne zaman yoğurt yiyebilir geçmez mi bu durum. Çok huzursuz
C

Cennet K.

18 Ağustos 2025 20:00
Merhabalar oğlum 5 aylıkken süt ve dana eti alerjisi kondu mukuslu ishaldi kilo alımı durmuştu şuan 11 aylık yavaştan süt diyetini açtım mukus çok az ishalde çok az kilo alımı devam ediyor gibi geçip geçmediğini nasıl anlayabilirim 1 yaşta geçer deniliyor ama bilemiyorum kan ve deri testi negatif diyet yapınca düzeldi kakası oradan anladık şuan eskisi gibi ishal değil ama çok hafif ishal ve mukus var sizce açmamalımıyım yoksa devam edeyim mi bu şekil cevaplarsanız çok teşekkür ederim🌸💐
S

Sümeyye S.

18 Ağustos 2025 20:06
Ecem Hanım, merhaba. Öncelikle çok teşekkür ederiz. Bebeğimiz 4,5 aylıkken bir gün kakasında belli belirsiz kırmızı/kahverengi lekeler vardı. Doktorumuzla görüştük, çok ciddi bir şey görünmediğini, takip etmemizi söyledi. Ertesi gün kakasında yoktu böyle bir şey. Sonra ara ara aynı şekilde kakasında kırmızı noktalar şeklinde oldu ama yine belli belirsiz. Şimdi 6,5 aylık kimi zaman oluyor kimi zaman olmuyor. Eşlik eden başka hiç bir şey yok. Ben daha sonra kahvaltıda domates yediğim günlerde olduğunu düşündüm. Doktorumuzda annenin yediği kırmızı meyve, sebzelerin yapabileceğini söyledi. Nedir bu sizce ben neleri dışlamalıyım, nelere dikkat etmeliyim?
D

Duygu C.

18 Ağustos 2025 20:08
Bebeğim inek sütü ve yumurta alerjisi var doktorum sıkı diyet yapmana gerek yok dedi ama yediğimde egzamalari alevleniyor huysuzlaniyor zor uyuyo sütüm azaldı napabilirim
Ş

Şerife G. D. ..

18 Ağustos 2025 20:12
Merhaba kızım 6. Ayında. 3. Ayında alerji oldu(döküntü) fakat test yağılmadı krem ve şurup kullandık 1 günde geçti. 11 ağustosta kaka da kan sebebiyle doktora götürdük. Kan tahlilleri ve süt alerjisi için testler yapıldı değerler normal çıktı. Ama doktor tedbir amaçlı süt ürünlerine diyet yapmamı istedi. Aynı zamanda diş tedavisi gördüm antibiyotik kullandım(agumentin). Dün antibiyotiğin son günü tekrar döküntü oldu vücudun da. Aynı zamanda ben unutup dondurma yedim ve ilk defa duşta sabun kullandık hangisinden kaynaklandı Bilmiyorum ama beni çok korkuttu.
S

Sümeyye

18 Ağustos 2025 20:17
Merhaba bebeğim 10 aylık hala geceleri gazdan kıvranıyor süt ve süt ürünleri veremiyorum diyetle bu durum düzelir mi? Yoğurt yediğinde daha çok arttı gece kıvrandı
B

Betül Y. ..

18 Ağustos 2025 20:26
Merhaba Ecem hanım
Bebeğimde süt, yumurta, tavuk (2*2), kakao(2*2), ceviz(3*3), badem(2*2) alerjisi vardı. Şu anda süt ürünleri ve yumurtayı açtık kakasında mukuslanma ve kan problemi yaşamadık ama ilk ay 150 gram gibi çok az bir kilo alımı yaşadık. Ve kilo artışı inanılmaz yavaşladı bu durum besin alerjimizin devam ettiğini mi gösterir? Bir diğer sorum ise ben deri testinden önce tavuk, badem, ceviz yiyordum kakasında kan ve mukuslanma yoktu. Yalnızca kakao yediğimde kan gördüm. Alerji Drumuz yavaş yavaş tavuk, kakao, ceviz ve bademi açabileceğimi söyledi. Bu besinleri açarken nasıl bir yol izlemeliyim ?
Bebeğim şu anda 10 ay 22 günlük
Ş

Şeymanur A. ..

18 Ağustos 2025 20:26
Merhaba bebeğim 6 aylık ek gıdadan önce de kollarında yüzünde kızarıklıklar pullanma olmuştu benim yediklerime bağlamıştım, tadımlara geçtiğimizde yoğurt ve avokado aynı şekilde hızlı beliren kızarıklık yaptı, ancak başka faktörler de var sık yıkadık şehir değiştirdik hava nemi farklı hangisi neden oldu karar veremedim, bioderma atoderm kızarıklıkları yatıştırdı bu besinleri bıraktık ama kızarıklıklar geçmeden kucakta tutarken bacağı açıkken elimin değdiği Yerler de kızarmış bu duruma anlam veremedim.
N

Nagehan A.

18 Ağustos 2025 20:27
Merhaba bebeğim doğduğundan beri çok sayıda sulu ve mukuslu dışkılıyordu 3. Aydan itibaren ara ara gaitada kan olması nedeniyle inek sütü protein allerjisi teşhisi konuldu , yaklaşık 2 aydır süt ve süt ürünleri et yemiyorum kan zaten nadir oluyordu artık kan olmuyor fakat ishal ve mukuslu kaka şikayeti devam ediyor allerjen olarak ekstra şeyler de mi düşünülmeli diyete eklenmeli yoksa kan şikayeti geçtiği için tek başına inek sütü protein allerjisi mi düşünmeliyiz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir