Alerji Diyetisyenine Soru Sor
2013 görüntüleme

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 17:57
Merhaba,
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair sorularınızı bekliyorum ☺️
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair sorularınızı bekliyorum ☺️
D
Deniz V. ..
18 Ağustos 2025 20:36
Merhaba. Kızım 2.5 aylık. 40 günlükken vücudunda döküntü, gaz sancısı, gece ıkınma ve huzursuzluk ile doktorumuz besin alerjisi olabileceğini söyledi. Gaitada gizli kan çıktı. Doktorumuz süt ürünlerini laktozsuz tüketmemi ve süt içmememi söyledi. Dediği gibi yaptım fakat faydası olmadı kırmızı et, yumurta, kuruyemiş, susam, paketli gıdalar vs aklınıza gelebilecek her şeyi kestim hala bebeğimde yeşil yeşil lifli kaka, döküntü, huzursuzluk, gaz sancısı var. Özellikle emerken kıvranıyor sürekli gazını çıkarıp öyle emzirmeye devam ediyorum. Tek olumlu yanı kilo alımını etkilemedi ama bu süreçte hem ben hem eşim çok yıprandık. Alerji uzmanlarında bir türlü sıra bulamadık. Bu sürecimizde ne yapmamızı önerirsiniz
S
Sümeyra Y. N.
18 Ağustos 2025 20:50
Merhaba bebeğim 14 aylık inek sütü ve yumurta alerjisi var. Ek gıda konusunda da sorunlar yaşıyoruz. Asla yemek yemiyor sürekli emiyor. Ek gıdaya nasıl alıştırabiliriz.

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 20:58
Gonca hanım, atopik dermatit her zaman %100 besin kaynaklı olmaz cilt hassasiyeti de eşlik eder. Atak dönemlerinde cilt bakımı önemlidir. Egzamaların sakin olduğu dönemde ise testte negatif çıkan besinlere diyet açma denemesi yapılmalıdır.

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 20:59
Merve Hanımcım tekrar merhabalar , diyet açma planı alerjilerde vakaya özel olmalıdır genel bir şey söylemek doğru değildir

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 21:00
Gülsüm Hanım, tek başına gaz belirti olabilir de olmayabilir de. Buna detaylı değerlendirme sonunda bebeğe göre karar verilebilir

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 21:00
Melisa Hanım , sadece kakada kan var diye sebze ile beslenmeniz çok kötü bir yaklaşım . Acil profesyonel destek almanızı öneririm

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 21:02
Berna Hanım, artık kesinlikle diyet açma sürecine başlamanız lazım. Ancak acele etmeden mutlaka bir uzman desteğiyle ilerlemeniz diyet açma sürecinin başarılı olmasına katkı sağlayacaktır

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 21:02
Mürüvvet Hanım çok teşekkürler 😍 ♥️

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 21:04
Çiğdem Hanım, bebeğiniz zaten süt ve yumurta yiyor aşı ile ilgili hiçbir risk yok

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 21:04
Gülçin Hanım , belirtiler düzelince kesin tanı için 2 hafta sonra deneme yapılması şart

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 21:05
Hanife hanım, belirtileri görmeden bu durumda bir yorum yapmak doğru değil. Her kan tanesi için diyet şart değil duruma göre diyet süresi ve gerekliliği değişiyor

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 21:06
Cennet hanım , oğlunuzun diyetlik bir durumu yok , kontrollü bir şekilde açmayı denemelisiniz

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 21:08
Sümeyye hanım, diyet yapılmasını gerektiren bir öykünüz yok. Ara sıra minimal kanamalar tek başına sorun olmaz
D
Dilan D. T.
Merhabalar hocam bebegım 6 aylık Ikı aya yakındır süt ürünleri yumurta tavuk yemiyorum hocam bebegım üç buçuk kilo doğdu şu an dokuz buçuk kılo sadece anne sütü verdım yenı ek gıdaya geçtik geçtiğim günden berı kabıZ oldu gazı dahi çok kokulu ne yapmalıyım

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
Duygu Hanım, eğer diyet yapmadığınızda bebekte belirtiler artıyorsa maalesef diyet elzem bir durum

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 21:10
Şerife hanım, öncelikle durumun netleşmesi için saydığınız riskleri ortadan kaldırıp sebebi saptamanız gerekiyor.

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 21:10
Sümeyye Hanım, yiyince rahatsız yemediğinde ise huzurluysa bu diyet gerekliliği anlamına gelir

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 21:12
Betül hanım sorularınıza cevap verebilmek için detaylı daha fazla bilgi gerektiriyor . Her az kilo alımı alerji değildir yetersiz beslenme ihtimali daha güçlü duruyor.Diyet açma planları vakaya özel değişiklik gösterir

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 21:13
Şeymanur Hanım, alerji takibi yapılmasında fayda var. Riskli besinleri verdiğinizde ciddi reaksiyon gelişebilir. Önlem amaçlı test iyi olacaktır

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 21:14
Nagehan Hanım , kakada düzenli yoğun kan olmadıkça ishal veya mukus bir kriter değildir