Kilo Soruları/bilgilendirme

4333 görüntüleme
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

9 Ağustos 2025 19:13
Sevgili anneler,
Forumda çoğunlukla kilo sorulunca açıklamak istedim.
Bebeklerde kilo ilerleyişi doğum kilosuna ve doğduğu persentil aralığına göre takip edilir.

•İlk 5 ayda doğum kilosunun 2 katına, 1 yaşında ise 3 katına ulaşması beklenir. Boy ise ilk yılda doğduğu boyun %50 fazlasına ulaşır.

“Ama çevrem böyle diyor” “x in bebeği şu ayda şu kadarmış” boşverin, atın bu sözleri çöpe.

Doğumdan sonra 7.gün 1.ay 2.ay 3. ay 4.ay 6.ay 9.ay ve 12.ay rutin doktor kontrolleri zamanıdır, bebeğinizin kilosunda problem varsa bu kontrollerde doktorunuz belirtir. Belirtmiyorsa endişelenmeyin.

Fazla kilolu bebeklerde ilerleyen aylarda anneler “dönmüyor, sürünmüyor/emeklemiyor, yürümüyor” demeye başlıyorlar. Sizce 120 kg birimi rahat koşar, 70 kg birimi. Önemli olan bebeğinizin sağlıklı olmasıdır, fazla kilolu olması değil.

Ve naçizane gerçekten kilo sorunu olmayan annelerin sorularını gören bebeğinin kilo sorunu olan anneler daha fazla kaygı ve yetersizlik hissediyor.

Umarım kilo soruları için açıklayıcı olmuştur sevgiler 🌸
G

Gözde

3 Nisan 2026 17:31
Merhaba kolay gelsın dogum kılosu 3040 5. Ay kılosu 5765 eksıde ama boyu 63 cm kafa çapı 42 cm sağlıklı tuvalet sayısı olması gerektıgı gıbı büyük küçük mama başlamak ıstemıyorum ne yapmalıyım anne sütüyle besledım sadece

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir