Kilo Soruları/bilgilendirme
535 görüntüleme

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
9 Ağustos 2025 16:13
Sevgili anneler,
Forumda çoğunlukla kilo sorulunca açıklamak istedim.
Bebeklerde kilo ilerleyişi doğum kilosuna ve doğduğu persentil aralığına göre takip edilir.
**•İlk 5 ayda doğum kilosunun 2 katına, 1 yaşında ise 3 katına ulaşması beklenir. Boy ise ilk yılda doğduğu boyun %50 fazlasına ulaşır.**
“Ama çevrem böyle diyor” “x in bebeği şu ayda şu kadarmış” boşverin, atın bu sözleri çöpe.
Doğumdan sonra 7.gün 1.ay 2.ay 3. ay 4.ay 6.ay 9.ay ve 12.ay rutin doktor kontrolleri zamanıdır, bebeğinizin kilosunda problem varsa bu kontrollerde doktorunuz belirtir. Belirtmiyorsa endişelenmeyin.
Fazla kilolu bebeklerde ilerleyen aylarda anneler “dönmüyor, sürünmüyor/emeklemiyor, yürümüyor” demeye başlıyorlar. Sizce 120 kg birimi rahat koşar, 70 kg birimi. Önemli olan bebeğinizin sağlıklı olmasıdır, fazla kilolu olması değil.
Ve naçizane gerçekten kilo sorunu olmayan annelerin sorularını gören bebeğinin kilo sorunu olan anneler daha fazla kaygı ve yetersizlik hissediyor.
Umarım kilo soruları için açıklayıcı olmuştur sevgiler 🌸
Forumda çoğunlukla kilo sorulunca açıklamak istedim.
Bebeklerde kilo ilerleyişi doğum kilosuna ve doğduğu persentil aralığına göre takip edilir.
**•İlk 5 ayda doğum kilosunun 2 katına, 1 yaşında ise 3 katına ulaşması beklenir. Boy ise ilk yılda doğduğu boyun %50 fazlasına ulaşır.**
“Ama çevrem böyle diyor” “x in bebeği şu ayda şu kadarmış” boşverin, atın bu sözleri çöpe.
Doğumdan sonra 7.gün 1.ay 2.ay 3. ay 4.ay 6.ay 9.ay ve 12.ay rutin doktor kontrolleri zamanıdır, bebeğinizin kilosunda problem varsa bu kontrollerde doktorunuz belirtir. Belirtmiyorsa endişelenmeyin.
Fazla kilolu bebeklerde ilerleyen aylarda anneler “dönmüyor, sürünmüyor/emeklemiyor, yürümüyor” demeye başlıyorlar. Sizce 120 kg birimi rahat koşar, 70 kg birimi. Önemli olan bebeğinizin sağlıklı olmasıdır, fazla kilolu olması değil.
Ve naçizane gerçekten kilo sorunu olmayan annelerin sorularını gören bebeğinin kilo sorunu olan anneler daha fazla kaygı ve yetersizlik hissediyor.
Umarım kilo soruları için açıklayıcı olmuştur sevgiler 🌸
Ö
Öykü Z. D.
11 Ağustos 2025 13:42
Dk 3160 1.ay kilosu 3750.Anne sütüyle besleniyor.Çişli bez sayısı minimum 5-6.Ama galiba biraz alt sınırdan almışız.Mama başlamak gerekli mi
T
Tuğba F.
12 Ağustos 2025 19:12
Doğum kilosu 3686 gr boyu 50 cm 3 aylık 6500 gram ve 64 cm gündüzleri sürekli memede huzursuz memeyi itiyor bazen sürekli emmek istiyor ama memede de çok mutlu değil acaba doymuyor mu diye düşünüyorum sizin fikriniz nedir ?

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
12 Ağustos 2025 19:20
Öykü Hanım mama gerekli değil, sık sık emzirmeye devam edin.

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
12 Ağustos 2025 19:21
Tuğba Hanım gayet iyi kilo almış doymama dışında problemler olabilir, 3-4 aylık diş süreci başlar, gaz sancısı olabilir.

Ayşegül A.
12 Ağustos 2025 20:04
Cansu hanım sormaya biraz çekindim ama bana da cevap verirseniz sevinirim😊 36+5 de 2290 doğdu.bugün 88 günlük 55 cm boy 4.100 kilo. Mama kullanıyoruz doktor önerisiyle 2 aydır.devam edin dedi.sizce nasıl acaba😊teşekkürler şimdiden.

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
12 Ağustos 2025 20:11
Ayşegül Hanım doğum kilosuna göre kilo alımı iyi, tabii beslenmesinde mama miktarını bilemiyorum bu yüzden doktorunuzu dinlemeniz daha iyi olur. Ancak anne sütü ağırlıktaysa, ara sağımlar ekleyebilir sütünü arttırmaya çalışabilirsiniz, sonuç almaya başladığınızda kademeli olarak mamayı azaltabilirsiniz. Tabii dediğim gibi bu şuan aldığı mama miktarına göre değişir. Süreç uzayabilir kısalabilir. Veya siz mamayla ve anne sütü ikili devam etmek istiyorsanız bu süreci tercih etmeyebilirsiniz buda normal.

Ayşegül A.
12 Ağustos 2025 20:22
Cansu hanım mama kullanımımız çok değil.günde 3 kere 60 cc veriyorum.emzirdikten yarım saat sonra.90 cc isterse ver demişti doktorumuz ama çok nadir istiyor.genelde 60 cc veriyorum.Süt arttırıcı galactago kullanıyorum 1 aydır.Fayda ettiğini düşünüyorum.bazen emdikten sonra mama istemediği oluyor günde 2 kere içmiş oluyor.emzirme aralığım da 2-2,5 saat arası.bazen 2 saat bile olmuyor.az ama sık beslenen bir bebek olduğunu söyledi doktorumuz tercihi o yönde demekki dedi.iyi gidiyor dedi.

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
12 Ağustos 2025 20:24
Öyleyse Ayşegül hanım sizin için mamayı bırakmak daha kolay, sütünüzü arttırmak için daha sık uyarı daha fazla süt dengesine dikkat edin. Sık sık memeye alabilir her emzirme sonrası 5-10 dk ek sağım yaparak, daha fazla süt üretmek için uyarıda bulunabilirsiniz. Düzenli yaptığınızda 3-5 gün içerisinde farklı gözlemler 1-2 hafta içerisinde de düzene sokabilirsiniz.
N
Nurseli Ş.
13 Ağustos 2025 08:18
Merhaba doğum kilosu 3.200 8.5 aylık şu an 9.150 ilk aylarda hızlı kilo aldı evet ama son 2 aydır boyu aynı 74 cm kilosu ise sadece 150gr arttı bu bir sorun mudur ? Yoksa büyüdükçe kilo alma hızı ve boy uzaması yavaşlıyor ve bu durum normal mi?
Cevap için şimdiden çok teşekkürler🌸
Cevap için şimdiden çok teşekkürler🌸
H
Hatice Ö.
13 Ağustos 2025 08:52
Cansu Hanım bir meslektaşım olarak sabrınız için sizi gerçekten tebrik ederim, sizin yukarı da açmış olduğunuz ne başlığı ne de içeriği okumamış, okuduğunu anlamamıs yada anlamak istememis annelerin cevapları ile dolmuş, görüyoruz ki bebeklerinin kilolarinin iyi olduğunu bildikleri halde tatmin olmak için kilolarını soran, bebeklerine 100 Gr aldirmak için deli gibi uğraşan diğer anneleri üzen bir sürü anne var ve bu gerçekten çok üzücü.