Bebeğim Bugün Ne Yesin?🍳🥑🍼
1960 görüntüleme

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
1 Ağustos 2025 07:49
Merhaba Sevgili Anneler,
Ben Hemşire ve Emzirme Danışmanı Cansu, 6 yaşında ve 7 aylık iki oğlum var.
Ek gıda süreçlerini tecrübe etmiş bir anne olarak hepimizin aklındaki **‘ne yedirsem?’ ‘İştahsız neyi sever acaba’ ‘bugünde yemedi’** gibi tüm kaygı dolu cümleleri biliyorum ve sizi anlıyorum, bu başlığı biz annelerin yalnız olmadığını hissettirmek için açtım.
Burayı Babysfer’in tarif defteri gibi kullanalım, dileyen gün içinde verdiği bir öğünün tarifini yazabilir, dileyen fikir edinmek için kullanabilir.
Daha düzenli ve faydalı olabilmesi adına;
**Bebeğinizin kaç aylık olduğunu, varsa özel durumunu (alerji vb)** belirtip **tarifinizi açıklayıcı şekilde** yazmanızı rica ediyorum.
Dipnot olarak, lütfen paylaşılan tarifte size göre yanlış gördüğünüz bir uygulama varsa eğer yorum sahibi anne soru sormuyorsa fikir belirtip eleştiride bulunmayın, bu kaygıyı azaltmak yerine arttırır ve hoş olmayacaktır. Size uygun gelmeyen tarifleri geçebilirsiniz. Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek 😊 o yüzden hiç bir anneyi incitmeyelim.
Sevgiler🥰
Gün içerisinde buraya tarifler ekleyeceğim🌸
Ben Hemşire ve Emzirme Danışmanı Cansu, 6 yaşında ve 7 aylık iki oğlum var.
Ek gıda süreçlerini tecrübe etmiş bir anne olarak hepimizin aklındaki **‘ne yedirsem?’ ‘İştahsız neyi sever acaba’ ‘bugünde yemedi’** gibi tüm kaygı dolu cümleleri biliyorum ve sizi anlıyorum, bu başlığı biz annelerin yalnız olmadığını hissettirmek için açtım.
Burayı Babysfer’in tarif defteri gibi kullanalım, dileyen gün içinde verdiği bir öğünün tarifini yazabilir, dileyen fikir edinmek için kullanabilir.
Daha düzenli ve faydalı olabilmesi adına;
**Bebeğinizin kaç aylık olduğunu, varsa özel durumunu (alerji vb)** belirtip **tarifinizi açıklayıcı şekilde** yazmanızı rica ediyorum.
Dipnot olarak, lütfen paylaşılan tarifte size göre yanlış gördüğünüz bir uygulama varsa eğer yorum sahibi anne soru sormuyorsa fikir belirtip eleştiride bulunmayın, bu kaygıyı azaltmak yerine arttırır ve hoş olmayacaktır. Size uygun gelmeyen tarifleri geçebilirsiniz. Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek 😊 o yüzden hiç bir anneyi incitmeyelim.
Sevgiler🥰
Gün içerisinde buraya tarifler ekleyeceğim🌸
S
Selen K. B.
6 Ağustos 2025 11:18
Cansu hanım hurma ve keçiboynuzu özünü 6 aylık bebeğime verebilir miyim tadım olarak?
A
Aslıhan G. Ç.
6 Ağustos 2025 13:49
Merhaba Cansu’n hanım 2790 doğum kilomız şuan 11 aylık 7600 bi ay önce.. 4 gündür ishaliz 7260 olmuşız tekrar.. Anne sitü ve ek gıda alıyor ama anne sütü yeterli gelmiyor sanırım mamayı nasıl içirebilirim ?

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
6 Ağustos 2025 13:55
Merhaba Asli Hanım 1 çay bardağı öğün başına yeterli fazlası sindirim sorunlarına neden olabilir. Günlük 2 öğün verebilirsiniz. Sürekli aynı tatları vermenizde bi sakınca yok ama damağı gelişmesi için çeşitlendirseniz iyi olur

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
6 Ağustos 2025 13:56
Merhaba Selen Hanım verebilirsiniz miktari az tutun yoğun ve tatlı şeyler olduğu için.

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
6 Ağustos 2025 13:57
Merhaba Aslıhan Hanım formül mama ihtiyacını doktorunuz değerlendirmeli, hastalık sürecininde etkisi olduğu için hekiminize danışın
A
Aslıhan G. Ç.
6 Ağustos 2025 14:03
Doktorumuz mama ver dedi ama biberın tutmuyor nasıl verebilirim şaştım kaldım

Melek A. Ç. ..
8 Ağustos 2025 23:07
Merhaba 9 aylık bebeğim için yaptığım çorba tarifi çok beğendi ❤️
Kuzu kiyma
Kapya biber
Soğan sarımsak
Patates ve kabak sebzeleri haşlayıp blenderdan geçirdim zeytinyağı ekleyip bebeğime icirdim.
Kuzu kiyma
Kapya biber
Soğan sarımsak
Patates ve kabak sebzeleri haşlayıp blenderdan geçirdim zeytinyağı ekleyip bebeğime icirdim.

Melek A. Ç. ..
8 Ağustos 2025 23:10
9 aylık bebeğim için
Yaban mersini
Şeftali
Mürdüm eriği
Blend ettim 2 yemek kaşığı yoğurtla karıştırdım. İçine 1 çay kaşığı buğday ruseymi ve bebek bisküvisi ekledim.
Severek yedi ❤️hatta kalanını ben bitirdim 😂
Yaban mersini
Şeftali
Mürdüm eriği
Blend ettim 2 yemek kaşığı yoğurtla karıştırdım. İçine 1 çay kaşığı buğday ruseymi ve bebek bisküvisi ekledim.
Severek yedi ❤️hatta kalanını ben bitirdim 😂
Ş
Şirin G.
9 Ağustos 2025 01:21
Merhaba bebeğim 8 aylık ve blwye geçiş yapmak istiyorum ama korkuyorum nasıl başlayabilirim?
E
Esranur Y.
9 Ağustos 2025 05:31
Ek gidaya yeni basliyorum hocam nasil başlamaliyim

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
9 Ağustos 2025 05:35
Merhaba Şirin Hanım ve Esranur Hanım, bunlar detaylı ve uzun konular. Yorum olarak tüm detayları aktarsam bile eksik kalabilir. Youtube da Osman Hocanın bu konularla ilgili her detay için bir sürü videosu var. Direk olarak onları dinlemeniz/izlemeniz daha kolay olacaktır.

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
9 Ağustos 2025 08:29
Kıymalı Mercimek Çorbası 🥣
50 gr kadar kuzu kıyma
1-1,5 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağ
2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
Küçük boy bir tane patates
Küçük boy bir soğanın yarısı
Dilerseniz küçük bir tane havuç ekleyebilirsiniz
Tereyağında sırayla kıymayı biraz pişirip, yıkanmış mercimeği, soğanı , patatesi ekleyerek hafif kavurun. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. (Suyun miktarı önemli değil piştikten sonra bakarsınız eğer çok olursa biraz tam buğday unu ekleyerek, az olursa biraz daha su ekleyerek istediğimiz kıvamı yakalayabiliriz)
Tüm malzemeler iyice pişince blenderdan geçirip servis edebilirsiniz. Ben bu tip yemeklerde biraz fazla olursa soğuyunca süt saklama kaplarına porsiyonlayıp buzluğa kaldırıyorum, zamanım olmadığında yada fikir bulamadığımda çıkarıp sıcak suya koyarak çözdürüp kullanıyorum.
50 gr kadar kuzu kıyma
1-1,5 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağ
2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
Küçük boy bir tane patates
Küçük boy bir soğanın yarısı
Dilerseniz küçük bir tane havuç ekleyebilirsiniz
Tereyağında sırayla kıymayı biraz pişirip, yıkanmış mercimeği, soğanı , patatesi ekleyerek hafif kavurun. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. (Suyun miktarı önemli değil piştikten sonra bakarsınız eğer çok olursa biraz tam buğday unu ekleyerek, az olursa biraz daha su ekleyerek istediğimiz kıvamı yakalayabiliriz)
Tüm malzemeler iyice pişince blenderdan geçirip servis edebilirsiniz. Ben bu tip yemeklerde biraz fazla olursa soğuyunca süt saklama kaplarına porsiyonlayıp buzluğa kaldırıyorum, zamanım olmadığında yada fikir bulamadığımda çıkarıp sıcak suya koyarak çözdürüp kullanıyorum.

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
9 Ağustos 2025 08:39
**BUZLUK FİKİRLERİ** 🧊🥘
Sizlerede fikir olsun diye şuan dondurucudaki ek gıda malzemelerimi stokları yazacağım. Acelemiz olduğunda, vaktimiz yoksa, dışarı çıkarken inanılmaz kolaylık sağlıyor.
•Püre çilek, püre karpuz (dilediğim un/irmik/yulaf vb suda pişirip içine ekliyorum, evde meyve seçeneği kalmadığında yada taze bulamadığımda alternatif oluyor.)
•5-6 cm boyutlarında muz dilimleri (birbirine yapışmaması için düz bir şey üzerine dizip dondurup sonra buzdolabı poşetine koyuyorum.)
• Avokado dilimleri (bir avokadoyu 4 e bölerek çeyrek halde donduruyorum)
•Keçiboynuzu unlu cevizli mini pankek (kahvaltısına hazırladığımda fazla olan kısmı aralarına yağlı kağıt koyarak donduruyorum)
•Kıymalı Soğanlı Kabak yemeği
•İrmikli balkabağı+elma püresi
•Kemik sulu brokoli çorbası
•Tereyağlı Patates+Havuç püresi
•Armut püresi
Şimdilik stoğum bu şekilde, bazılarını çıkarıp direk kullanıyorum, bazılarında (tekli ürünlerde) bir iki ekleme daha yapıp farklı bir tarife çeviriyorum.
Sizlerede fikir olsun diye şuan dondurucudaki ek gıda malzemelerimi stokları yazacağım. Acelemiz olduğunda, vaktimiz yoksa, dışarı çıkarken inanılmaz kolaylık sağlıyor.
•Püre çilek, püre karpuz (dilediğim un/irmik/yulaf vb suda pişirip içine ekliyorum, evde meyve seçeneği kalmadığında yada taze bulamadığımda alternatif oluyor.)
•5-6 cm boyutlarında muz dilimleri (birbirine yapışmaması için düz bir şey üzerine dizip dondurup sonra buzdolabı poşetine koyuyorum.)
• Avokado dilimleri (bir avokadoyu 4 e bölerek çeyrek halde donduruyorum)
•Keçiboynuzu unlu cevizli mini pankek (kahvaltısına hazırladığımda fazla olan kısmı aralarına yağlı kağıt koyarak donduruyorum)
•Kıymalı Soğanlı Kabak yemeği
•İrmikli balkabağı+elma püresi
•Kemik sulu brokoli çorbası
•Tereyağlı Patates+Havuç püresi
•Armut püresi
Şimdilik stoğum bu şekilde, bazılarını çıkarıp direk kullanıyorum, bazılarında (tekli ürünlerde) bir iki ekleme daha yapıp farklı bir tarife çeviriyorum.
K
Kardelen M.
9 Ağustos 2025 08:49
Merhaba cansu hanım bebegım1 hafta sonra 7 aylık yumurta alerjimiz var günde kac öğün yedirmeliyim neler verebilirim ve suan kabızlık gibi bir sorunumuzda var lifli ürünler vermeye özen gösteriyorum havuc yulaf unu vs mesela patetes püresi vereceğim ama zorlanıyor diye veremiyorum yardımcı olur musunuz ?

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
9 Ağustos 2025 08:59
Merhaba Kardelen Hanım günde iki öğün verebilirsiniz. Her öğününde yağlara yer vermeyi ihmal etmeyin, yemeklerde tereyağ zeytinyağı, meyve pürelerinde karışımlarında Hindistan cevizi yağı çok güzel bir aromada katar. Patates, muz gibi şeyler kullanırken örnek veriyorum patatesin yanına kabak, muzun yanına kayısı veya armut gibi kabızlıkta etkili şeyler ekleyebilirsiniz. Ek gıda miktarları olarak çok fazla vermemeye dikkat edin (6tatlı kaşığı yeterli) buda kabızlığa yol açar. Bu şekilde dengeli karışımlarla ve yağlara yer vererek süreci daha kolay yönetirsiniz. Şöyle söyleyeyim ben bazen yoğurduna dahi hindistan cevizi yağı ekliyorum, bazen birazda ceviz rendesi ile oldukça lezzetli oluyor.
K
Kardelen M.
9 Ağustos 2025 09:08
Teşekkür ederim güzel bilgilerinz için 🥰
E
Edanur B.
11 Ağustos 2025 14:57
Merhabalar 8 aylık bebeğim yumurta alerjisi mevcut ek gıdaya hiç hevesli değil yoğurt çorbası tarhana çorbası favorisi tatlı mamalarla arası yok çok karışım sevmiyor özellikle kahvaltı öğününde sevdiği şeyleri bile yemiyor sabah beslenmesi gerçekleştiremiyorum
H
Hasret P. ..
14 Ağustos 2025 12:49
Merhaba Cansu hanım 37 haftalık 3 hafta gelişim geriliği ile 2300 doğdu kızım şu an 10 aylık 6 kilo püttürlü şeyleri yemiyor öğürüp kusuyor kilo alması için önereceğiniz tarif var mı lütfen