Bebeğim Bugün Ne Yesin?🍳🥑🍼
1961 görüntüleme

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
1 Ağustos 2025 07:49
Merhaba Sevgili Anneler,
Ben Hemşire ve Emzirme Danışmanı Cansu, 6 yaşında ve 7 aylık iki oğlum var.
Ek gıda süreçlerini tecrübe etmiş bir anne olarak hepimizin aklındaki **‘ne yedirsem?’ ‘İştahsız neyi sever acaba’ ‘bugünde yemedi’** gibi tüm kaygı dolu cümleleri biliyorum ve sizi anlıyorum, bu başlığı biz annelerin yalnız olmadığını hissettirmek için açtım.
Burayı Babysfer’in tarif defteri gibi kullanalım, dileyen gün içinde verdiği bir öğünün tarifini yazabilir, dileyen fikir edinmek için kullanabilir.
Daha düzenli ve faydalı olabilmesi adına;
**Bebeğinizin kaç aylık olduğunu, varsa özel durumunu (alerji vb)** belirtip **tarifinizi açıklayıcı şekilde** yazmanızı rica ediyorum.
Dipnot olarak, lütfen paylaşılan tarifte size göre yanlış gördüğünüz bir uygulama varsa eğer yorum sahibi anne soru sormuyorsa fikir belirtip eleştiride bulunmayın, bu kaygıyı azaltmak yerine arttırır ve hoş olmayacaktır. Size uygun gelmeyen tarifleri geçebilirsiniz. Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek 😊 o yüzden hiç bir anneyi incitmeyelim.
Sevgiler🥰
Gün içerisinde buraya tarifler ekleyeceğim🌸
Ben Hemşire ve Emzirme Danışmanı Cansu, 6 yaşında ve 7 aylık iki oğlum var.
Ek gıda süreçlerini tecrübe etmiş bir anne olarak hepimizin aklındaki **‘ne yedirsem?’ ‘İştahsız neyi sever acaba’ ‘bugünde yemedi’** gibi tüm kaygı dolu cümleleri biliyorum ve sizi anlıyorum, bu başlığı biz annelerin yalnız olmadığını hissettirmek için açtım.
Burayı Babysfer’in tarif defteri gibi kullanalım, dileyen gün içinde verdiği bir öğünün tarifini yazabilir, dileyen fikir edinmek için kullanabilir.
Daha düzenli ve faydalı olabilmesi adına;
**Bebeğinizin kaç aylık olduğunu, varsa özel durumunu (alerji vb)** belirtip **tarifinizi açıklayıcı şekilde** yazmanızı rica ediyorum.
Dipnot olarak, lütfen paylaşılan tarifte size göre yanlış gördüğünüz bir uygulama varsa eğer yorum sahibi anne soru sormuyorsa fikir belirtip eleştiride bulunmayın, bu kaygıyı azaltmak yerine arttırır ve hoş olmayacaktır. Size uygun gelmeyen tarifleri geçebilirsiniz. Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek 😊 o yüzden hiç bir anneyi incitmeyelim.
Sevgiler🥰
Gün içerisinde buraya tarifler ekleyeceğim🌸
Z
Zelal K. ..
4 Ağustos 2025 18:58
İyi olur valla
Z
Zelal K. ..
4 Ağustos 2025 18:59
Ya benim de bebeğim hiç bir şey yemiyor 7 aylık kilosu da geride

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
4 Ağustos 2025 18:59
Merhaba Simge Hanım günde iki öğün her öğünde max bir çay bardağına kadar verebilirsiniz

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
4 Ağustos 2025 19:02
Zelal Hanım 7 aylık bebekte yediklerinden alacağı kalori ihmal edilebilir düzeydedir ve bunlardan kilo beklentisi olmaz. 9.aya kadar amaç doyum değil tadım. Kilo alımında sorun varsa aldığı süt miktarı değerlendirilir, anne sütü yetersiz kalıyorsa arttırılmaya, artış sağlanamıyorsa doktor önerisiyle formül mama başlayabilir.
A
Asli B.
4 Ağustos 2025 19:09
Merhaba makarna, tel şehriye, mercimek, bulgur gibi gıdaları kaçıncı ayda verebiliriz?

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
4 Ağustos 2025 19:13
Merhaba Aslı Hanım 7-8.ay civarında verebilirsiniz ama bu besinlerde iyi pişmiş olmasına özen gösterin. Damağında ezebilmeli. Örnek veriyorum bulgur pilavı tarzı birşey verecekseniz azıcık yoğurtla birlikte vererek yutmayı kolaylaştırabilirsiniz. Bebeğiniz çiğneme kabiliyeti uyumu ve iyi gözlemleme ile denenebilir.
S
Senem T. ..
4 Ağustos 2025 19:21
Merhaba cansu hanım benim 10 aylik oglum var sabah 8 gibi kahvaltı yapıyor o an evde onun yiyebilecegi ne varsa misal üzüm irmik muz bebe bisküvisi bilendırdan geçiriyorum yanına salatalik üzüm tanesi de koyuyorum blw usulü yesin diye bazen huylaniyor almıyor eline bazen de alıp cok guzel yiyor yani önce katı gida veriyorum 1 saat sonra anne sütü veriyorum öğlen uykusundan kalkınca da katı gida ile besliyorum 1-2 saat sonra sut istiyor akşamda aynı şekilde fakat gece beslenmesi de oluyor siz ne önerirsiniz (gece beslemesini azaltmak istiyorum açıkçası )
I
Irem E.
4 Ağustos 2025 19:27
oglum 7 aylik olacak haftaya. tarhana sevmiyo ama yogurt seviyo diye sehriye pirinc vs ne kullaniyorsaniz, onu suda haslayip kenarda karistirdigim yogurt ve tarhanaya biraz haslanan sehriyenin sicak suyundan koydum. sonra icine karistirarak doktum. bu sekilde yogurtlu tarhana corbasi oldu artik boyle iciyor icine biraz da kuru nane atiyorum
I
Irem E.
4 Ağustos 2025 19:29
bi seyin tadini sevmediginde icine cay kasigiyla soguk sıkım keciboynuzu ozu ekliyorum veya elma suyu konsantresi de bebegin ayina gore olabilir ama keciboynuzu daha iyi gibi geldigi icin onu ekliyorum ben genelde
I
Irem E.
4 Ağustos 2025 19:30
avokado sevmiyodu ‘yenmeye hazir avokado’ adiyla satilanlardan aldim onu sevdi. ustune biraz limon sıkıp tek bile veriyorum bir seyin icine karistirmayacaksam. kendim bikac gun bekletip olgunlastirdigim avokado o kadar lezzetli olmuyor
I
Irem E.
4 Ağustos 2025 19:31
hurma puresi aldim kendim de kaynatip eziyorum bazen hangisi denk gelirse. o da cok tat katiyor yogurdu sevmeyen bebekler icin tatlandirma fikri olsun

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
4 Ağustos 2025 20:11
Merhaba Senem Hanım
Gece beslenmesini aşamalı şekilde kesmek için emziriyorsan, her gece emme süresini 2-3 dakika kısaltarak ilerleyebilirsin. Örneğin ilk gece 10 dakika emen bebeğini ertesi gece 7 dakika, sonraki gece 5 dakika gibi kademeli olarak azaltarak sonunda emzirmeden sadece okşayarak ya da konuşarak uyutmaya geçebilirsin. Eğer mama veriyorsan, her gece mama miktarını 30 cc azalt. Örneğin 150 cc ile başlıyorsan ertesi gece 120 cc, sonra 90 cc şeklinde azaltarak en sonunda sadece su verebilir, ardından suyu da kesebilirsin. Bu süreçte uyanan bebeğini sarılarak, sıvazlayarak ve güven verici bir sesle sakinleştirmen alışkanlığı bırakmasını kolaylaştıracaktır.
Gece beslenmesini kesmeden önce gündüz beslenmesinin bebeğinizin ihtiyaçlarını karşıladığından emin olmalısınız. Anlattığınız rutinde bebeğiniz huzurlu ise geceleri açlık sinyallerinden çok alışkanlık olarak uyanıyorsa gündüz yeterli besleniyordur.
Gece beslenmesini aşamalı şekilde kesmek için emziriyorsan, her gece emme süresini 2-3 dakika kısaltarak ilerleyebilirsin. Örneğin ilk gece 10 dakika emen bebeğini ertesi gece 7 dakika, sonraki gece 5 dakika gibi kademeli olarak azaltarak sonunda emzirmeden sadece okşayarak ya da konuşarak uyutmaya geçebilirsin. Eğer mama veriyorsan, her gece mama miktarını 30 cc azalt. Örneğin 150 cc ile başlıyorsan ertesi gece 120 cc, sonra 90 cc şeklinde azaltarak en sonunda sadece su verebilir, ardından suyu da kesebilirsin. Bu süreçte uyanan bebeğini sarılarak, sıvazlayarak ve güven verici bir sesle sakinleştirmen alışkanlığı bırakmasını kolaylaştıracaktır.
Gece beslenmesini kesmeden önce gündüz beslenmesinin bebeğinizin ihtiyaçlarını karşıladığından emin olmalısınız. Anlattığınız rutinde bebeğiniz huzurlu ise geceleri açlık sinyallerinden çok alışkanlık olarak uyanıyorsa gündüz yeterli besleniyordur.
S
Senem T. ..
4 Ağustos 2025 20:17
Teşekkür ederim cansu hanım ♥️
I
Irem E.
4 Ağustos 2025 21:29
tesekkur ederim Cansu Hanim😌😌
B
Burçin G. İ.
5 Ağustos 2025 07:12
merhabalar diş çıkarma döneminde bebeğim hiçbir şey yemiyor uygun tarifleriniz var mı önereceğiniz..:)

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
5 Ağustos 2025 07:22
Merhaba Burçin hanım biraz daha soğuğa yakın servis edilenleri deneyebilirsiniz. Karpuzlu puding, yoğurtlu soğuk çorbalar. Yukarıda böyle bi kaç tarif olacaktı, öğünlerden önce buzdolabında beklettiğiniz bir diş kaşıyıcıyı verebilirsiniz. O serinlikle biraz rahatlar, bi nebze olsun katkısı olacaktır.
B
Burçin G. İ.
5 Ağustos 2025 07:24
çok teşekkür ederim
E
Emi̇ne N.
5 Ağustos 2025 09:32
Bebeğim yeni 6 aylık oldu verdiğiniz tarifler biraz daha büyük bebekler için sanırım acemiyim ilk bebeğim 6 ay bebekler içinde tarif verir misiniz doyımluk olmuyor onlar tadımlık oluyor tabi ama yanlış bilmiyorsam teşekkürler şimdiden :)

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
5 Ağustos 2025 09:45
Merhaba Emine Hanım 6.ay için tariflerden ziyade tekil veya ikili olarak besin tadımları yapmalısınız. Örnek veriyorum havuç denediniz patates denediniz ilerleyen günlerde havuç ve patates karışık vermek gibi. Tek tek ilerledikten sonra tarifleri deneyebilirsiniz
A
Asli B.
6 Ağustos 2025 10:34
Cansu hanım merhaba 8 aylık bebek ana ve ara öğün porsiyonları maksimum ne kadar olmalı? Bazen çok istekli oluyor aldığı kadar vermemde sakınca olur mu? Bir de her gün yumurta sarısı avokado ve yoğurt yemesi sakınca arz eder mi? Anne sütü alıyor.