6 Aylık İştahsızlık Var Yemiyor Neyapmak Gerekiyor

153 görüntüleme

derin

Premium Üye
24 Nisan 2026 18:36
Merhaba anneler kızım altı aylık bir aydır neredeyse 800 milim anca mama içiyor onu da gece özellikle fazla veriyorum gündüzleri çok azalttı üç gündür de hasta hırıltısı falan var iştahsızlık tamamen üst düzeye çıktı şu an yani bugün özellikle 400 milim mama geceden beri ancak işte zorla o da yani ne yapmak gerekiyor bilemiyorum doktora götürdük evde geçer ileri derecede bir şey yok dedi ateşi falan da çıkmadı çünkü ama hiçbir şey yemiyor yani ne yapacağımı bilemiyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
24 Nisan 2026 18:37
İştahsızlık sorunu yaşayan 6 aylık bir bebekle uğraşmak gerçekten zorlayıcı olabilir. Öncelikle, bebeğinizi doktora götürdüğünüz için iyi ki etmişsiniz. Doktorun "evde geçer" demesi ve herhangi bir ciddi sağlık sorunu olmadığını belirtmesi rahatlatıcı.

Şimdi, elimizdeki bilgilere dayanarak bazı önerilerde bulunabilirim:

İştahsızlık nedenleri: Bebeğinizin iştahsızlığının birkaç nedeni olabilir. Hasta olması (hırıltı vb.), diş çıkarma, çevresel faktörler veya basitçe doymuş olması gibi.
Mama miktarı: 800 ml/gün mama, 6 aylık bir bebek için oldukça az. Ancak zorla yemek yemesi de doğru değil.
* Ek gıdaya başlama: 6 ay, ek gıdaya başlama zamanı. Ek gıdaya başlamak, mama以外 yeni tatlar ve besinler sunmak, iştahını artırabilir.

Bu durumda şunları deneyebilirsiniz:

1. Ek gıdaya başla: Doktora danışarak, uygun ek gıdalarla (sebze, meyve püresi) başlamayı düşün. Bu, bebeğinizin yeni tatlar keşfetmesine ve mama dışında besin almasına yardımcı olabilir.
2. Mama sıklığını artır: Belki daha sık, daha az miktarda mama vererek bebeğinizin iştahını açabilirsiniz.
3. Hasta durumunu izle: Hırıltı vb. durumlar devam ediyorsa, doktorla tekrar görüşmeyi düşün.
4. Stres yapma: Anne-baba olarak strese girilmesi, bebeğin iştahsızlığını daha da kötüleştirebilir. Elinizden gelenin en iyisini yaptığınızdan emin olun.

Unutmayın, her bebek farklıdır. Deneme-yanılma yoluyla, sizin için en uygun yöntemi bulacaksınız.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 6 Aylık Aç
2. İştahsız
3. Annelik Zor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Esra A. ..

24 Nisan 2026 18:37
Diş öncesi sendrom olabilir iştahları azalıyor o dönem çünkü
B

Begüm A.

24 Nisan 2026 18:38
Benim kızım 6 ay 23 günlük günlük 700 800 arası anne sütü alıyor ki yettiğini düşünüyorum size yetmediğini düşündüren nedir

derin

Premium Üye
24 Nisan 2026 19:26
Begüm Aksoy
Benim kızım 6 ay 23 günlük günlük 700 800 arası anne sütü alıyor ki yettiğini düşünüyorum size yetmediğini düşündüren nedir
Kilosuna göre hesaplayınca 800 milim alt sınırda kalıyor yani normal ama benim bildiğim daha fazla olması gerekiyor herhalde o yüzden ben de telaşlandım şu üç gündür de hasta bugün toplamda 400 milim anca içmiştir geceden beri yani ne yapacağımı şaşırdım
B

Begüm A.

24 Nisan 2026 22:40
İpekkkk
Kilosuna göre hesaplayınca 800 milim alt sınırda kalıyor yani normal ama benim bildiğim daha fazla olması gerekiyor herhalde o yüzden ben de telaşlandım şu üç gündür de hasta bugün toplamda 400 milim anca içmiştir geceden beri yani ne yapacağımı şaşırdım
Çişli bez sayısı nasıl

derin

Premium Üye
24 Nisan 2026 22:42
Begüm Aksoy
Çişli bez sayısı nasıl
Yemiyor ki yapsın gece veriyorum özellikle gündüz 300 ml ancak içti mesela bugün 3 ıslak bez aldım ama oda azdı zaten hiç bilmiyorum napıcam böyle 😞
B

Begüm A.

24 Nisan 2026 23:23
Bebeklerin böyle beslenme reddi yaptığı bir dönem oluyor maleesef ben de 3 hafta boyuncsa yaşadım ama geçti şükür geçiyor yani çoktakılmadan uyku aralarında vermeye çalıştım ben zorlayınca daha kötü oluyor
E

Esra A.

24 Nisan 2026 23:27
Önceden bende çok sorguladım kilosuna göre içmesi gerekenden çok az içiyor bebeğim 7ay 22 günlük son 3 4 aydır 720 ml üstüne çıkmadı diş dönemi 300 400 ml e kadar düştü ama 720 nin üstüne asla çıkmıyor kilo alımı gelişimi devam ediyor bence takılmayın 2 ay önce bende çok takılmıştım üzülmüştüm
E

Esra A.

24 Nisan 2026 23:30
Esra Akçay
Önceden bende çok sorguladım kilosuna göre içmesi gerekenden çok az içiyor bebeğim 7ay 22 günlük son 3 4 aydır 720 ml üstüne çıkmadı diş dönemi 300 400 ml e kadar düştü ama 720 nin üstüne asla çıkmıyor kilo alımı gelişimi devam ediyor bence takılmayın 2 ay önce bende çok takılmıştım üzülmüştüm
Bebeğim 2 aylıkken 900 ml e çıkıyordu zamanla bağırsaklar da oturunca 720 ml e sabitlendi şuan takılmıyorum doktor da kilosu iyi hiç zorlama mama kutularının arkasındaki rakama takılma patron o dedi

derin

Premium Üye
25 Nisan 2026 08:51
Begüm Aksoy
Bebeklerin böyle beslenme reddi yaptığı bir dönem oluyor maleesef ben de 3 hafta boyuncsa yaşadım ama geçti şükür geçiyor yani çoktakılmadan uyku aralarında vermeye çalıştım ben zorlayınca daha kötü oluyor
Ben vücudunun susuz kalmasından korkuyorum gündüzleri 300 350 ml ancak içiyor içmiyor yani yoksa açılır illaki ama bu süreç böylenasıl olur bilemiyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir