4ay 9günlük Bebeğim Evden Dışarı Çıktığında Ağlama Krizleri

257 görüntüleme
H

Hatice U.

23 Mayıs 2026 21:31
Bebeğim 4 ay 9 günlük ne zaman evden dışarı çıksak bebek arabasında 5-6 dk dan sonra mızırdanmaya başlıyor ve arabadan inmek istiyor ben de hemen kucağa almıyorum biraz daha alışsın diye ama ağlamaya başlayınca artık kucağıma alıyorum. Bir daha da arabaya binmiyor. Bugün avm de ise 2 saat sakin durdu yürüyen merdivene bindik orda kendi arabasının içindeydi korktu biraz ben yine almadım kucağa daha sonra arabamıza bindik avm den çıkacakken çok aşırı ağlama krizlerine girdi susturmakta çok zorlandık. Çok uzun yazdım farkındayım ama detaylı anlatmak istedim ne yapmalıyız aynı şeyleri yaşayan varsa cevap yazarsanız çok memnun olurum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
23 Mayıs 2026 21:32
Bebeğinizin dışarı çıkmak istememesi ve arabada ağlama krizleri geçirmesi oldukça yaygındır. Bu durum, birçok ebeveynin karşılaştığı bir sorundur. İşte bazı öneriler:

Bebeğinizin ağlama krizlerinin sebebini anlamaya çalışın. Açık havada ışık, ses, koku gibi etmenler onu rahatsız ediyor olabilir.
Dışarı çıkmadan önce bebeğinizin karnının doyurulmuş, rahat ve uykulu olduğundan emin olun.
Bebeği kısa süreliğine dışarı çıkararak başlayabilirsiniz. İlk etapta 5-10 dakika ile başlayıp, yavaş yavaş süreyi uzatabilirsiniz.
Bebeğinizin dışarı çıktığında rahat etmesini sağlayacak önlemler alın. Örneğin, arabada uygun bir pozisyonda oturmasını sağlayabilirsiniz.
* Bebeğinizin ağlama krizlerine karşı sakin ve sabırlı olun. Ağlama krizleri sırasında kucağa almaktan kaçının, bunun yerine onu sakinleştirmek için diğer yöntemleri deneyin.

Bebeğinizin tepkileri geçici olabilir ve sabırla bu süreci atlatabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğim Dışarıya Çıkmak İstemiyor
2. Yolculuk Kabus
3. Arabada Ağlama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Merve

23 Mayıs 2026 22:02
Benim bebeğimde 4 buçuk aylık etrafı keşfettiğinden beri bebek arabasından nefret ediyor her dışarı çıktığımızda acaba ağlayacakmı stresi ile çıkıyorum her seferindede ağlıyor zaten mecbur kucağıma alıp bir süre öyle devam ediyoruz yola sonra tekrar bebek arabasına koyuyorum birde şunu farkettim bebek arabasında bana değil artık etrafı görmek istiyor yönünü değiştirmek bazen anı kurtarıyor aslında bebeklerimizde problem yok kimi bebek sevmiyor işte buda ailenin konforunu etkiliyor maalesef
G

Gülşen O.

28 Mayıs 2026 20:10
Benim kızım da 4 aylık şu ana Rsv hastalıklar yağmurlar derken çok dışarı çıkaramamıştık geçen ilk defa avm götürdüm ki alışveriş için mecburdum yoksa en güzeli park açık alan ama neyse çok kalabalıktı ses fenaydı benek arabasında çok korktu o korku içinde resmen kucağına al diye bakış atıyordu kucağıma aşınca sakinleşiyordu yazık o an beni istemişte korkudan :( daha da çıkmadık herhalde bu dönemler bebekler için karışık
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir