Bebeğim Dışarıya Çıkmak İstemiyor

72 görüntüleme
Ö

Özge Z.

19 Temmuz 2025 09:47
Bebeğim şu an 4,5 aylık doğduğundan beri dışarıyı sevmiyor. Bebek arabasında hiç durmuyor. O kadar çok ağlıyor ki kucağa alıp eve götürmek zorunda kalıyorum. Güneş ışığı almıyor. Temiz havadan mahrum kalıyor. Ama aşırı ağladığı için dışarı çıkaramıyorum. Bu durumu yaşayan çözümü olan var mı acaba ?
Yaren İ. K.

Yaren İ. K.

Uzman Klinik Psikolog

19 Temmuz 2025 10:06
Bebeğinizi hangi zaman diliminde dışarı çıkarıyorsunuz? Huzursuzluğunun sebebini bulmak adına daha detaylı bilgi verebilir misiniz
Ö

Özge Z.

20 Temmuz 2025 14:39
Sabah kahvaltından sonra çıkarıyorum. Deniz kenarında oturuyoruz. Yürüyüş yapabileceğimiz sakin bir yer de var. Ama bebek arabasında da durmak istemiyor, kucağa aldığımda kucakta da durmak istemiyor. Çok ağlıyor. Günün farklı saatlerinde de denememize rağmen sonuç aynı oluyor. Akşam uyku rutinini bozmamak adına hiç dışarı çıkmıyoruz.
Yaren İ. K.

Yaren İ. K.

Uzman Klinik Psikolog

20 Temmuz 2025 19:04
Özge hanım, dışarı çıktığınızda yere serebileceğiniz bir örtü ve evde sık oynadığı oyuncakları yanınıza alın. Uyandıktan yarım saat sonra dışarı çıkarın. Önce 15 dakika sonra yarım saat şeklinde süreyi aşamalı arttırın. Götürdüğünüz örtünün üzerinde serbest bırakın. Üzerinde ince kıyafetler olsun. Varsa uyku arkadaşı yanında olsun. Gölge bir alan yaratmaya çalışın. Ve giderken de otururken de sevdiği şarkıları açın. Yolculuk süresini minimuma indirin. Aşamalı arttırmaya çalışın. Evden çıkarken siz stres olmayın 🥰 pusette ise normal bebek arabası koltuğuna geçin. Sling ile çıkmayı da deneyebilirsiniz.
Ö

Özge Z.

22 Temmuz 2025 09:27
Tavsiyesiyeleriniz için çok teşekkür ederim Yaren hanım. Dediklerinizi uygulayacağım.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir