4. Ay Diş Uyku ve Emme

31 görüntüleme
M

Melike Y.

4 Nisan 2026 20:06
Bebeğim 4. Aya girdi dk 3050 3 Ay 26 günlükten 5900 kiloydu doktor bu ay az kilo aldığını 15 gün sonra tekrar bakalım dedi bu ay sadece 400 gram almış ama ben doğduğundan beri emzirme problemi yaşıyorum hastanede tutmadı silikon dediler sütüm emmediği için gelmedi sütüm gelince silikonla emdi ona alıştı sonra 40 günlükken reflü tanısı aldı beslenme reddi oldu bir gün ne biberon ne meme aldı sonrası hem ağlayarak emmesi için dua ederek danışmanlıklar alarak geçti 2 buçuk aylıkken silikonu bıraktık ama bu süreçte bilmiyorum sanırım zorladım 4 aya kadar emzirmek hep çok zordu emmek istemeyen bi bebekti doğduğundan beri ama bi şekilde getirdim şimdi işte 4 aylık oldu hiperlaktasyon sorunu yaşıyorum ekstra takviye süt veriyorum biberon ve emziği kesmiştim ama çevre baskısı ve yolculuk vs emziğe yeniden başladı şimdi uykuya alıyorum uyuduktan 5 dakika sonra emzire biliyorum onu da bir emiyor bir uyuyor tazyik gelince bırakıyor (ki kontrol etmeye çalışıyorum ama meme yumuşakken hatta emzirme sonrası bile tazyikli) benim gibi bunu yaşayıp aşmış olan var mı çok yıprandım günüm uyusunda emsin diye geçiyo ve kucakta uyuyan bi bebek şimdi diş sancısı da başladı normalde geceleri hiç uyanmadan ben alır emziridim ama iki gündür o da gitti
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

5 Nisan 2026 20:25
Merhaba, 4. Ayda Emme ve Uyku Sorunları ile Başa Çıkma

Bebeğinizin 4. aya girdiğinde emme ve uyku sorunları yaşıyorsunuz. Öncelikle, bebeğinizin kilo alımı doktorunuzun belirttiği gibi 400 gram oldu. Bu durum, emzirme problemleri ve diş sancısı ile ilgili olabilir.

Emme Sorunları:

1. Emzirme Problemleri: Doğumdan beri emzirme problemleri yaşıyorsunuz. Bebeğiniz silikon uçla emzirmeye alıştı, ancak daha sonra reflü tanısı aldı ve beslenme reddi oldu.
2. Hiperlaktasyon Sorunu: Şimdi hiperlaktasyon sorunu yaşıyorsunuz ve ekstra takviye süt veriyorsunuz.
3. Emzik Kullanımı: Emziği bıraktırmıştınız, ancak çevre baskısı ve yolculuk nedeniyle tekrar emzik kullanmaya başladınız.

Uyku Sorunları:

1. Kucaakta Uyuma: Bebeğiniz kucakta uyuyor, ancak yatağına koyduğunuzda uyanıyor.
2. Diş Sancısı: Diş sancısı başladı ve geceleri uyanmadan emziremiyor.

Öneriler:

1. Emzirme Danışmanlığı: Emzirme danışmanlığı almayı düşünün. Bu, emzirme problemlerinizi çözmenize yardımcı olabilir.
2. Emzik Kullanımını Azaltma: Emzik kullanımını azaltmaya çalışın. Bu, bebeğinizin emme ihtiyacını azaltabilir.
3. Uyku Eğitimi: Uyku eğitimi kitaplarını okuyun ve bebeğinizin uykuya geçişini kolaylaştırın.
4. Kucaakta Uyutma: Bebeğiniz kucakta uyurken, yavaş yavaş yatağına geçiş yapın.
5. Diş Sancısı İçin Tedavi: Diş sancısı için tedavi seçeneklerini doktorunuzla görüşün.

Sonuç:

Bebeğinizin emme ve uyku sorunları yaşıyor olması sizi zorluyor. Ancak, emzirme danışmanlığı, emzik kullanımını azaltma, uyku eğitimi ve diş sancısı tedavisi ile bu sorunları çözebilirsiniz. Sabır ve destekle, bu süreci atlatabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sürekli Uyanma ve Emme İsteği
2. Destek
3. Emme Sıklığı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir