Sürekli Uyanma ve Emme İsteği
264 görüntüleme
A
Aybike ..
18 Şubat 2026 19:26
Bebeğim tam 6 aylık [oldu.Surekli](oldu.Surekli) uykusundan uyanıp emmek istiyor deliksiz uyuduğu 3-4 [saat.Sabaha](saat.Sabaha) kadar 5-6 kez bu şekilde gidiyor normal midir? Kilo alımı iyi acaba diş kaynaklı mı
S
Sefanur T.
18 Şubat 2026 19:36
Kızım 5 aylık aynı durumdayız. Ben diş kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
A
Aybike ..
18 Şubat 2026 19:45
Atak dedik ondandır ama [geçmedi.emmeleri](geçmedi.emmeleri) de kısa sürekli memede olsa saatlerce uyur 😊
P
Pınar K. A. ..
18 Şubat 2026 19:56
Benim bebeğim de 6,5 aylık 4 aydan beri bu şekildeyiz. Bazen saat başı bazen 2 saatte bir uyanıyor ne zaman geçecek bilenler yazar mı :))
A
Aybike ..
18 Şubat 2026 20:02
Acaba sütüm mü yetmiyor diye düşünüyorum hep ama kilo alımı iyi ne yapsak [bilemedim.Hep](bilemedim.Hep) uykusuz güne başlıyorum 😐
E
Eda T.
18 Şubat 2026 20:34
5 ay 25 günlük oğlum, son 15 gündür aynı söylediğiniz gibiyiz. Doktorumuz diş görünmüyor dedi, her seferinde de emmek istiyor pışpışlayıp beşiği salladığımda geri uyuduğu 50 kerede 1’dir. 4. Ay da çok kötü geçmemişti bizim ama bu ay gerçekten zorluyor, atak kaynaklı diye düşünüyorum
A
Aybike ..
18 Şubat 2026 20:47
Aynısı evet bizimki emzik,biberon da almıyor ki desteklesek
A
Ayşegül S.
18 Şubat 2026 20:52
Bizde 6 aylık olduk ama 5 aydan itibaren çok kötü bir uyku düzeni neredeyse saat başı kalkıp emmk. İstiyor ve aynı şeklde me emzik ne biberon asla tutmadı biran bu mesajı ben mi yazdım dedim o kadar aynıyız ki😁
B
Bedia
18 Şubat 2026 21:21
Merhaba, benimkisi de 5. aydan beri bu şekildeydi. Sanırım algılarının artmasıyla stres ve diş sızıları üst üste geliyor. Geceleri 10 defadan fazla uyanıp kucağımda emerek uyumak istiyordu. Bazı geceler sabaha kadar bu şekilde uyuyorduk (ben oturarak o kucağımda).
7.5 aylık oldu artık daha uzun uyur oldu en azından ben de biraz dinlenebiliyorum :)
Ek gıda sürecinde de uyumadan yarım saat öncesinde de bebek çorbaları vermeye başladım. Uyuturken yine biraz emmek istiyor ama dalınca ilk uyanması daha uzun aralıklı oluyor. Faydasını gördüm
7.5 aylık oldu artık daha uzun uyur oldu en azından ben de biraz dinlenebiliyorum :)
Ek gıda sürecinde de uyumadan yarım saat öncesinde de bebek çorbaları vermeye başladım. Uyuturken yine biraz emmek istiyor ama dalınca ilk uyanması daha uzun aralıklı oluyor. Faydasını gördüm
A
Aybike ..
18 Şubat 2026 21:22
İnanırım gerçekten 😬Benim için zor geciyor şu dönem gündüz zaten sürekli beraberiz gece biraz dinleneyim de süt stolarım dolsun diyorum ama bir bakmışım uyumadan sabah [olmuş.Ek](olmuş.Ek) gıdaya geçtik sindirmede sorun yaşıyor olabilir birde bu dönemde yalnız kalma korkusu oluşuyormuş
B
Bedia
18 Şubat 2026 21:41
Öyle gerçekten anne için çok yorucu bir dönem ve bitmeyecek gibi geliyor etraftanda yatırdım uyuyor örnekleri insanda ben mi yanlış bir alışkanlık kazandırıyorum hissi uyandırıyor ama öyle değilmiş gerçekten bir süreçmiş. Sonrasında bebeğimin ihtiyacı olduğunda destek olabilmiş olmak iyi hissettiriyor.
Ama bu süreçte gündüzleri mümkünse babasından kendi anne baba kardeşinizden ya da arkadaşınızdan destek alabilirseniz ve 1 saat dahi olsa uyanabilirseniz çok faydasını görürsünüz inanın o uykusuz geceler içinde sabah uyuyabildiğin 1-2 saat beni yeniden hayata döndürüyordu resmen :) bazen mümkünse ufak yardımlar almak anne sağlığı için de önemli
Ama bu süreçte gündüzleri mümkünse babasından kendi anne baba kardeşinizden ya da arkadaşınızdan destek alabilirseniz ve 1 saat dahi olsa uyanabilirseniz çok faydasını görürsünüz inanın o uykusuz geceler içinde sabah uyuyabildiğin 1-2 saat beni yeniden hayata döndürüyordu resmen :) bazen mümkünse ufak yardımlar almak anne sağlığı için de önemli

Ilgım G.
18 Şubat 2026 21:47
Aybike Hanım sadece anne sütü ile besleniyorsa 3-4 saat deliksiz uyku iyi bence acıkıyordur bebeğiniz, siz belki o uyanmadan meme verirseniz uykusu açılmadan karnı doymuş olur ve uykuya devam edebilir. Bir de sorun yaşamıyoruz dediğim gün sorun yaşıyoruz, arada böyle oluyor artık deyip kabul ediyorum biraz daha. Tabii kronikleştiyse zor olur sizin için.
S
Sümeyra
18 Şubat 2026 21:56
Rüya öğünleri ayarlarsanız daha faydalı olur biz öyle yaptık faydasını gördüm. Şimdi 11 aylık ama ataktan mıdır bilmiyorum bizde aynıyız yine
S
Sümeyra
18 Şubat 2026 21:56
Rüya öğününü uyanma saatine göre ayarlamıştım 11.30 3.30 iki defa idi ve gece 2 kez uyanıyordu sabır diliyorum ❤️

Seda C.
18 Şubat 2026 22:40
Benim bebeğim diş çıkardı aynen böyle yapıyordu
A
Aybike ..
18 Şubat 2026 23:41
Değerli yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim deneyeceğim [mutlaka.Malesef](mutlaka.Malesef) ki eşimden başka bir destekçim yok.O da gündüz çalıştığı için bebeğin tüm bakımı bende. Şikayet etmiyorum hiçbir zaman bebeğimle ilk günden beri çok güzel bağlandık,ama insan böyle zor zamanlarda en azından yardımına koşan bir kap yemek yapan veya ihtiyacın varsa geleyim diyen birini [arıyor.Uzaktan](arıyor.Uzaktan) canım torunum demek daha sevimli geliyor sanırım🙂Rabbim desteksiz büyüten tüm annelerin yardımcısı olsun bebeklerimiz sağlıkla, mutlulukla büyüsün yeter ki 🙏🏻
S
Sümeyra
22 Şubat 2026 10:27
Değerli yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim deneyeceğim [mutlaka.Malesef](mutlaka.Malesef) ki eşimden başka bir destekçim yok.O da gündüz çalıştığı için bebeğin tüm bakımı bende. Şikayet etmiyorum hiçbir zaman bebeğimle ilk günden beri çok güzel bağlandık,ama insan böyle zor zamanlarda en azından yardımına koşan bir kap yemek yapan veya ihtiyacın varsa geleyim diyen birini [arıyor.Uzaktan](arıyor.Uzaktan) canım torunum demek daha sevimli geliyor sanırımRabbim desteksiz büyüten tüm annelerin yardımcısı olsun bebeklerimiz sağlıkla, mutlulukla büyüsün yeter ki
T
Tuğbada
22 Şubat 2026 20:33
11 aylık hala aynı🥲
A
Aybike ..
22 Şubat 2026 21:10
O kadar bensin ki , dile getirsen huzurun bozuluyor getirmesen sinirden içine ata ata sen huzursuz oluyorsun ya çok berbat bir şey tek başına Bebek bakmak bizde büyüttük diyenlere de ayrı bir çarpasım geliyor benim sanki onların zamanı ile bir şu an. Elini tuttuğun çocuğun kaçırılma ihtimali var şu an bizim zamanımızda sokakta oynarken kendileri her şeye vakit buluyordu . Ben aç susuz kalıp bebekten artan mamaları içtiğim günü unutmuyorum o yüzden de hakkım helal değil
A
Aybike ..
22 Şubat 2026 21:10
11 aylık hala aynı🥲
T
Tuğbada
22 Şubat 2026 23:14
Demeyin ya