39 Atteş

62 görüntüleme
D

Didem

6 Nisan 2026 19:09
Oglum 7 ay 20 günlük ateşleniyor calpol ve dolven 4 saat ara ile veriyorum ılık duş aldırıyorum ilacın etkisi gidince ateş yine fırlıyor doktor randevumuz yarın bu akşamı mecbur evde gecirmem gerekiyor başka nasıl ateşini dindirebilirim nezle gibi de burnu akıyor sürekli acıyorum burnunu
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

7 Nisan 2026 19:25
Çocuğunuzun ateşi 39 dereceye kadar çıkmış ve şu anda evde kalmak zorundasınız. Ateşi düşürmek için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:

Sıvı alımını arttırın: Çocuğunuza bol sıvı verin, özellikle su veya anne sütü. Bu, vücudun sıcaklığını düzenlemeye ve ateşi düşürmeye yardımcı olacaktır.
İlacı düzenli olarak verin: Calpol ve dolven'i 4 saat arayla veriyorsunuz, bu doğru. Ancak doktorunuzun önerdiği dozajı ve sıklığı takip ettiğinizden emin olun.
Ilık duş: Ilık duş aldırmak, çocuğunuzun vücut sıcaklığını düşürmeye yardımcı olacaktır. Ancak duş sonrası çocuğunuzu ılık bir ortama alın ve üzerini örtün.
Burnunu temizleyin: Çocuğunuzun burnunu sürekli temizleyin, özellikle nezle gibi bir durum varsa. Bu, solunumunu kolaylaştırarak ateşi düşürmeye yardımcı olabilir.
* Ev ortamını düzenleyin: Ev ortamının sıcaklığını 22-23 dereceye ayarlayın ve çocuğunuzu ince giydirin. Bu, vücudun sıcaklığını düzenlemeye yardımcı olacaktır.

Yarın doktora randevunuz var, bu nedenle çocuğunuzun durumunu yakından takip edin ve gerekli durumlarda doktora başvurun. Geçmiş olsun!

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Direncli Ates
2. Dirençli Ateş
3. Ateş
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir