Direncli Ates
77 görüntüleme
E
Edanur S. ..
1 Ağustos 2025 14:11
7aylik dun gece 37.7ylebasladi sbaaha karsi 38.4 u gorduk dus aldırdım calpol verdim sadece anne sutu ve ek gida ile besleniyor hic mama kullanmadik dogdu dogali soyleme sebebim mamami bozuktu yada mamami alerji yapti gni bir durum yok bol bol emzirdim atesi duser gbi oldu simdi tekrardan vucudu sicak 6saatte bir calpol veriyorum ama care bulamiyorum baska yontemleriniz varmi dusurmek icin dolven kullanmamiz icin en az 1 yasinda olmasi gerekiyordu degilmi calpolu 6saate bir degilde 3-4saattr bir versem problem olurmu
S
Sevgi S. K.
1 Ağustos 2025 15:04
Ateşini düzenli ölçün size sıcak gelse de ölçüm sonucu 38 üstü değilse endişelenmenize gerek yok.
Yine de şu sıcak günlerde sadece bez giydirip ılık duş aldırabilirsiniz baş edemezseniz. Calpolü daha sık aralıklarla vermenizi önermem🙏🏼 Tabi sebebin anlaşılması için derece ile ölçümde ateş devam ederse bir doktora başvurun bence.
Yine de şu sıcak günlerde sadece bez giydirip ılık duş aldırabilirsiniz baş edemezseniz. Calpolü daha sık aralıklarla vermenizi önermem🙏🏼 Tabi sebebin anlaşılması için derece ile ölçümde ateş devam ederse bir doktora başvurun bence.
B
Betül K.
1 Ağustos 2025 15:08
Calpol zaten 4 saatte veriliyor ve kilosuna göre ayarlayın ateşi düşmüyorsa 5 kiloysa yarısı 2 buçuk ml gibi
B
Bahar K.
1 Ağustos 2025 15:22
Ateşiniz çok yüksek değil 38,5 u gördüğünüzde calpol verin. Sıvı alımını arttırın ılık duş ılık kompres yapın üç günü geçerse doktorla görüşün. Ya da 39-40 lara çıkınca yine doktora gidin. Ama 38,5 altı ateş için sık sık calpol vermeye gerek yok diye düşünüyorum
E
Edanur S. ..
1 Ağustos 2025 16:16
Cevap verdiginiz icin tesekkur ederim suan icin 38.7 birkez daha ılık duş aldırdım eger atesi dusmez 38.5 in ustune cikarsa gidecegim🤲🏻
S
Semanur Ö.
2 Ağustos 2025 17:03
Kesinlikle beklememelisiniz bende evde ateşini düşürmeye çalıştım sürekli takip ettiğim halde 38.5 de nöbet geçirdi bebeğim