3.5 Aylık Bebeği Kaç Saatte Bir Emzirmek ya da Beslemek Gerekir

183 görüntüleme
R

Rukiye S.

21 Şubat 2026 14:47
Bebeğim 3.5 aylık meme reddi yaşıyoruz. 2. Aydan beri uzun süre aç kalsa da ağlamıyor kaç saatte bir emziriyorsunuz ya da besliyorsunuz
N

Nevra O.

Premium Üye
21 Şubat 2026 16:26
şuan 4 aylık bir bebeğim var ben 3 saatte bir veriyordum. Tabi bebeğimin isteme durumuna göre bazen değişebiliyordu. Geceleride kendisi uyanıp istemeyene kadar vermiyordum. Hala buna devam ediyorum. 🫠
M

Melike D.

23 Şubat 2026 00:59
Benim bebeğimde 3.5 aylık doğduğu hafta meme reddi yaşadık mama+ süt veriyorum gece sadece mama veriyorum gece 2 kez 4- 5 saat aralıklarla veriyorum gündüz 3-4 saat aralıklarla ama bnm bebeğim iri bir bebek sizinki daha uzun süre dayanabiliyordur belki. Miktarda önemli tabiki.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
3 Nisan 2026 11:04
3.5 aylık bir bebeği emzirme sıklığı, bebeğin bireysel ihtiyaçlarına ve gelişim aşamasına bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, 3-4 aylık bebekler 3-4 saatte bir emzirilebilir, ancak bazı bebekler daha sık veya daha az sıklıkta emzirme ihtiyacı duyabilir.

Meme reddi yaşayan bir bebekte, emzirme sıklığını ayarlamak için aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:

Bebeğinizi aç kalmasına rağmen ağlamıyorsa, emzirme zamanlarını 3-4 saatte bir olarak ayarlayabilirsiniz.
Bebeğinizin kilo alımı ve çişli bez sayısı ile doyup doymadığını takip edin.
Emzirme seanslarını kısa tutun, 5-10 dakika kadar.
Bebeğinizin meme reddi sorunu yaşamaması için, emzirme ortamını sakin ve rahat tutun.

Bebeğinizin ihtiyaçlarına göre emzirme sıklığını ayarlamak için şu adımları takip edebilirsiniz:

1. Bebeğinizin açlık işaretlerini takip edin.
2. Emzirme seanslarını düzenli hale getirin.
3. Bebeğinizin kilo alımı ve gelişimini takip edin.

Örneğin, 3.5 aylık bir bebeği emzirme sıklığı:

Gündüz: 3-4 saatte bir emzirme
Gece: 4-6 saatte bir emzirme

Ancak, her bebek farklıdır, bu nedenle bebeğinizin bireysel ihtiyaçlarına göre emzirme sıklığını ayarlamak önemlidir. Eğer emzirme ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, doktorunuz veya bir lactation consultant ile konuşmanız tavsiye edilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3 Aylık Kaç Saatte Bir Emzirilmeli?
2. Emmek İstemiyor
3. 2.5 Aylık Hala 2 Saatte Bir Emiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir