3 Buçuk Aylık Bebeğin Kilo Alımı

86 görüntüleme
R

Rabia

18 Şubat 2026 16:11
Bebeğim tek göğüsten emip doyan bir bebek. Bir süredir algıları açıldığı için olsa gerek emerken sürekli etrafa bakıyor, düzgün emmiyor ve bir süredir de kilo alımı normalden biraz az. İkinci göğsümü teklif ettiğimde( bu sağ ya da sol fark etmez) içmiyor. Var mı bebeğinin bu dönemlerinde benzer bir durumla karşılaşan?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

19 Şubat 2026 16:32
Bebeğinizi emzirmekten mutlu olmanız önemli. 3-4 aylık bebeklerde kilo alımı yavaşlaması normaldir.

Bazı öneriler:

1. Emzirme pozisyonunuzu değiştirmeyi deneyin.
2. Bebeğinizin etrafa bakmasını önlemek için, emzirme sırasında dikkatini dağıtacak oyuncakları ortadan kaldırın.
3. Bebeğinizin kilo alımını yakından takip edin ve doktorunuzla düzenli kontrol yapın.

Emzirme konusunda benzer sorunlar yaşayan birçok anne vardır. Endişe etmeyin ve doktorunuzla konuşun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ayına Göre Az Miktarda Beslenme
2. Günlük Toplam Emzirme Sayısı
3. 3 Aylık Bebek Kilo Alamama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Esra E.

19 Şubat 2026 16:50
Benim bebeğimde öyleydi. Şu an 7 aylık, şimdi çok yapmıyor alıştı ortama. 3,5 aylıkken başladı. Sürekli memeden kafasını çeviriyor bakınıyor sonra tekrar memeye dönüyor. 5 saniye memede kalıp tekrar bırakıyor bu 20 kez tekrarlıyordu. Toplamda 5 dk kadar emip bırakıyordu. Bende bu şekilde beslenemez diye düşünüp sağıp biberonla veriyordum çünkü kafayı nereye çevirirse çevirsin biberonu hareket ettirebiliyorum. Böylece kilo alımı etkilenmedi. Bu konuda doktorunuza da danışın.
R

Rabia

19 Şubat 2026 16:52

Esra Erman

Benim bebeğimde öyleydi. Şu an 7 aylık, şimdi çok yapmıyor alıştı ortama. 3,5 aylıkken başladı. Sürekli memeden kafasını çeviriyor bakınıyor sonra tekrar memeye dönüyor. 5 saniye memede kalıp tekrar bırakıyor bu 20 kez tekrarlıyordu. Toplamda 5 dk kadar emip bırakıyordu. Bende bu şekilde beslenemez diye düşünüp sağıp biberonla veriyordum çünkü kafayı nereye çevirirse çevirsin biberonu hareket ettirebiliyorum. Böylece kilo alımı etkilenmedi. Bu konuda doktorunuza da danışın.

Ne şu yazık ki benim bebeğim biberon kabul etmiyor, bir şekilde kabul ettirsem meme reddine zemin hazırlarım daha kötü olur diye korkuyorum.
E

Esra E.

19 Şubat 2026 16:57

Rabia

Ne şu yazık ki benim bebeğim biberon kabul etmiyor, bir şekilde kabul ettirsem meme reddine zemin hazırlarım daha kötü olur diye korkuyorum.

Anladım o konuda bir şey diyemem ama sessiz sakin bir ortamda emzirebilirsiniz. Ben bir ara sessiz bir odaya geçip boynuma da renkli kolye, şal tarzı bir şeyler takıyordum. O şekilde emziriyordum. Şala bakıyor oynuyordu dikkati bende ve meme de oluyordu. Bunu da deneyebilirsiniz.
R

Rabia

19 Şubat 2026 17:20

Esra Erman

Anladım o konuda bir şey diyemem ama sessiz sakin bir ortamda emzirebilirsiniz. Ben bir ara sessiz bir odaya geçip boynuma da renkli kolye, şal tarzı bir şeyler takıyordum. O şekilde emziriyordum. Şala bakıyor oynuyordu dikkati bende ve meme de oluyordu. Bunu da deneyebilirsiniz.

Bu çok iyi bir öneri, teşekkür ediyorum :)))
E

Esra E.

19 Şubat 2026 17:22

Rabia

Bu çok iyi bir öneri, teşekkür ediyorum :)))

Rica ederim her şey bebişler için:) İnşallah işe yarar

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir