3 Aylık Bebek Kilo Alamama

197 görüntüleme
N

Neslihan K. D.

30 Haziran 2025 12:43
Doğum kilosu 3050 kg olan oğlumun ilk 2 ay kilo alımı gayet iyiydi. Sadece anne sütü alıyor ve sütümde oldukça yeterliydi. Ancak 3.ay yalnızca 200 gr alabilmiş. Bu süreçte herhangi bir huzursuzluğu yoktu gayet mutlu ve enerjik bir bebek. Doktorumun muayenesini yaptığı da hiçbir gelişim geriliği görmedi herşey oldukça normal. 2.aydan beri dönmeye başladı. Kafasını tamamen dik tutabiliyor gövdesini kaldırabiliyor. İlk 3 ay uzamış sarılık ile uğraştık bu sebeple doktorumuz metabolik olarak anne sütünü hızla sindirmiş olmalı diyor. Günlük bez sayımızda 5 6 adedi buluyor. Benzer bir durum yaşayan varmı? Acaba sütüm besleyici ya da yeterince yağlı değilmi anlam veremedim. Şimdi 4 aylığız ve yine kilo alımımız yaklaşık 200 gr.
M

Müjde A.

30 Haziran 2025 13:15
Anne ve baba genetiği sayıfsa cocukta genetik olarak öyle olabilir. Doktor normal dediyse sorun yoktur. Hiç evham yapıp mama vermeyin cocuk yapısı neyse mamada yese aynı kiloyu alır. Süt yumurta alerjik bebeğim var diyet yaptığımız için bizimkide öyle alıyor kiloyu 1 yaşında hiç bir sorunu yok. Sağlıkla büyütün bebeğinizi
B

Beyza N. D.

30 Haziran 2025 13:37
Şuan kaç kilo ki ?
M

Merve İ. ..

30 Haziran 2025 13:41
Benimde kızım 2. Ayında aynı böyle bişey yaşamamıştı. Şuan 2 yaşında. Hiçbir sorun yok arada oluyor öyle. Doktor mama başlamıştı ama günde sadece 1 öğünde kullandırmıştı
D

Dilan ..

30 Haziran 2025 13:41
Anne baba genetiği şu anda geçerli değil, iki yaş ve üstü için sayılabilir. Bende aynı durumu 7. Aydan sonra yaşadım aylık sadece 80 gram aldı ama altından başka neden çıktı Buda zaman ilerledikçe anladık. Enfeksiyon varmış ve bulantı yaptığı için yeterince beslenememiş ve anıden kusma ile hasteneye gittik bu süre içerisinde asla bir hastalığı olmadı aşılar bile rahatsız etmedi bebeğimi. Hâlâ hastanede yatıyoruz ve enfeksiyon ile mücadele ediyoruz hiç belli etmeden enfeksiyona boğulmuş bebek ve bu sudan bulaşmış
Y

Yıldız C.

30 Haziran 2025 13:53
Ben yaşadım , bu yüzden mama başlamak istedim ve doktorum persentil durumuna baktı , sorun görmedi o gün için hatta bana kasaba mı vereceksin gibi saçma bişeyler söyledi , ve ben yinede mamaya başladım yine de ciddi bi kilo değişimi olmadı hala kilosu sınırda (bana göre ) ,, bu gidişimde bakalım ne dicek. , genetik yapıyla ilgisi var diye düşünüyorum şimdilik
N

Neslihan K. D.

30 Haziran 2025 14:21
Şu an 5200 gr. Doktorum mama başlamayı uygun görmedi. Alerjiye dairde herhangi bir bulgumuz yok. Genelde kusmaz fazla beslendiğinde ancak kusar. Şu an için anne sütü devam ediyoruz
E

Eda Ş. ..

30 Haziran 2025 14:48
Benimde 2 ayin sonunda kilo vermeye başladı aylık 200 gram alıyordu son haftada kilo verdi kan idrar testi felan yaptı sıkıntı çıkmadı kan şekerine baktı sıkıntı cikamdi guatr baktı temiz sonradan raporlu bir mamaya baslati sabah akşam mama verdik artı anne sütü şimdi 6 aylık olması gerektiği kiloya ulaştık 600 gramda fazla oldum bu ay kesip ek gıdaya başladık doktorumuz genetik olabilir dedi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir