26 Günlük, Mukuslu Kaka mı?

45 görüntüleme
E

Elif ..

Premium Üye
7 Nisan 2026 13:02
Az önce paylaştığım önceki kakasıydı. Bunu az önce aldım, dün mantarlı yumurta yedim. Bugün 2 dilim kaşar yedim. Bebek gürültülü şekilde bu kakayı yaptı, kolik bir çocuk ve huzursuzluğu gaz çıkaramama sorunu var. Allerji olabilir mi

image
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
7 Nisan 2026 13:04
Mukuslu Kaka ve Olası Sebepleri

26 günlük bebeğinizin mukuslu kaka yapması endişe verici olabilir. Öncelikle, anne sütüyle beslenen bebeklerde mukuslu kaka görülmesi normal olabilir. Ancak, gürültülü şekilde kaka yapması, kolik olması ve huzursuzluğu gaz çıkaramama sorunu gibi belirtiler eklenmesi, alerji veya başka bir sorunun göstergesi olabilir.

Olası Sebepler:

1. Süt Alerjisi: Anne sütüyle beslenen bebeklerde süt alerjisi görülmesi mümkündür. Annenin tükettiği yiyecekler, bebeğin sindirim sistemini etkileyebilir. Dün mantarlı yumurta, bugün kaşar gibi süt ürünleri tüketmişsiniz. Bu yiyecekler, bebeğinizin sindirim sistemini etkileyebilir.
2. Laktoz İntoleransı: Laktoz intoleransı, bebeklerde gaz, şişkinlik ve mukuslu kaka yapmaya neden olabilir.
3. Gaz Sorunu: Bebeğinizin gaz çıkaramama sorunu, huzursuzluğuna ve kolik olmasına neden olabilir.

Yapabilecekleriniz:

1. Doktorunuzla Konuşun: Bebeğinizin doktoruyla konuşarak, mukuslu kaka ve diğer belirtilerin nedenini öğrenin.
2. Diyet Değişiklikleri: Eğer süt alerjisi veya laktoz intoleransı şüphesi varsa, diyet değişiklikleri yapmanız gerekebilir.
3. Bebeğinizin İzlenmesi: Bebeğinizin belirtilerini izleyin ve doktorunuzla paylaşın.

Sonuç: Bebeğinizin mukuslu kaka yapması ve diğer belirtileri, doktorunuzla konuşmanız gereken bir durumdur. Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirerek, gerekli tavsiyeleri ve tedavi planını belirleyecektir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Mukuslu Kaka
2. Mukuslu Kaka
3. Mukuslu kaka
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Elif ..

Premium Üye
7 Nisan 2026 13:04
Pişik, dışkıda kan, döküntü durumu yok bu arada
K

Kübra

7 Nisan 2026 13:07
Merhaba, benim oğlumda böyle mukuslu ve gürültülü kaka yapıyordu alerjiden emin olamadm. Zamanla egzama çıktı ve kanlı kaka geldi artık emin oldum. Test yaptık alerjisi çıktı diyete girdikten sonra geçti.. Umarım sizde alerji yoktur. 爐
E

Elif ..

Premium Üye
7 Nisan 2026 19:46
Kübra
Merhaba, benim oğlumda böyle mukuslu ve gürültülü kaka yapıyordu alerjiden emin olamadm. Zamanla egzama çıktı ve kanlı kaka geldi artık emin oldum. Test yaptık alerjisi çıktı diyete girdikten sonra geçti.. Umarım sizde alerji yoktur. 爐
Doktorum diyeti keselim izleyelim dedi. Dediğiniz gibi umarım olmaz. Şu an egzema ya da kan durumu yok umarım olmaz, teşekkürler
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir