Mukuslu kaka

133 görüntüleme
B

Beyzanur

1 Haziran 2025 13:32
Kakası sarı, kokulu ve yaparken gürültülü yapıyor. İçinde salya gibi şeyler oluyor. Vücudunda döküntü vs yok. Laktoz Alerji olabilir mi? Başka ne gibi belirti olması lazım. 1,5 aylık. Gün içinde gaz yaparken zorlanmıyor sadece sbaha karşı gaz sancısı çekiyor
B

Betül B. ..

1 Haziran 2025 20:27
Aynı durum bende de mevcut idi şuan dışkı yapamıyor mecbur fitil veriyorum umarım düzene girer
B

Beyzanur

1 Haziran 2025 21:36
Umarım düzelir. Kaç aylık sizin bebiş ne zamandır var
Ayşenur A. .

Ayşenur A. ..

1 Haziran 2025 21:40
Benimde bebeğim bu şekilde oluyor. Çoğunlukla ön süt aldığı zaman oluyordu. 6 aylık nadir mukuslu kaka yapıyor.
S

Sevihan A.

2 Haziran 2025 03:04
Benim bebeğim 1 aylıkken aynı şikayetlerle doktora gittik, gaita tahlili yapıldı ve süt alerjisi olduğunu öğrendik. Aynı zamanda laktoz intoleransından da şüphelendiği için doktor onun için de bir damlaya başladık. Tabi ki ben de diyete başladım. Kakanın sarı/yeşil olması, mukuslu olması, kokuyo olması tek başına gösterge değil, kanlı olup olmamasına bakılıyor. Egzama / çocuğun huzursuz olup olmadığı da birer gösterge olabiliyor, doktor hepsini irdeliyor zaten. Dışkı testinde hem gizli kan bakılıyo, hem kakanın ph'sına bakılıyo, hem eritrosit lökosit var mı ona bakılıyo, kalprotektin değerine bakılıyo, mikroskopisine bakılıyo vs vs ancak bu şekilde tanı konulabiliyor. Doktorunuza bu konuyu aynı burda yazdığınız gibi danışın bence.
Ş

Şenay Ş. ..

2 Haziran 2025 05:05
Mukuslu kaka bı belirti değil aslında ...
Süt alerjisi için yüzünde döküntü veya kakasinda Kan olması beklenir...
Deri , kan veya yama testleri ile tespit edilir.

Laktoz intoleransi içinse gaz , kusma belirtileri vardır gaita testi yapılmalı.
B

Beyzanur

2 Haziran 2025 11:24
Teşekkür ederim cevaplarınız için

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir