21 Aylık Kabızlık

110 görüntüleme
Ö

Özlem X.

15 Mayıs 2026 14:17
Afedersiniz ama keçi pisliği gibi kakasını yapıyor , yaklaşık iki hafta oldu sürekli ağlıyordu yaparken ,geçen gün fitil kullandık iki gün normal devam etti ve yine katı bir şekilde yapmaya başladı, emziriyorum ve yemek yiyen bir çocuk değil zar zor iki kaşık bişey yiyince yeterli geliyor zorlamıyorum artık çok yordu bu yemek konusu ,bir de şu da içmiyor yani içine zeytinyağı vs koyayım desem ,farklı tatlara da açık değil bildiği yiyecekleri vermeye çalışıyorum onları da kabul etmiyor kabızlıktan dolayı galiba ,nasıl bir yöntem izlemeliyim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
16 Mayıs 2026 14:25
Kabızlık Sorunu İçin Adımlar

Kabızlık, özellikle küçük çocuklarda sık görülen bir sorundur. Çocuğunuzun kabızlık sorunu yaşıyor olması sizi endişelendirebilir, ancak doğru yaklaşımla bu sorunu çözebilirsiniz.

### 1. Diyet Değişiklikleri

- Lifli Gıdalar: Çocuğunuzun diyeti yetersiz lif içerebilir. Püre haline getirilmiş meyve ve sebzeler (armut, elma, kuru erik) eklemeyi deneyin.
- Zeytinyağı: Yemeklerine biraz zeytinyağı ekleyin. Bu, dışkının yumuşamasına yardımcı olabilir.

### 2. Sıvı Alımı

- Su: Çocuğunuza su içirmeyi teklif edin. Sıvı alımı kabızlık için önemlidir.
- Anne Sütü: Emziriyorsanız, bu doğal bir sıvı kaynağıdır.

### 3. Hareket

- Fiziksel Aktivite: Çocuğunuzun daha fazla hareket etmesi, bağırsak hareketlerini düzenleyebilir.

### 4. Tuvalet Eğitimi

- Sabır: Kabızlık varken tuvalet eğitimi zor olabilir. Çocuğunuz hazır olduğunda, eğitim sürecini yavaş ve sabırla ilerletin.

### 5. Doktor Görüşü

- Konsultasyon: Çocuğunuzun kabızlığı devam ediyorsa, bir pediatriste danışın. Doktor, çocuğunuzun genel sağlığını değerlendirebilir ve uygun tedavi önerileri sunabilir.

### 6. Probiyotikler

- Probiyotik Destek: Bazı durumlarda, doktor probiyotik takviyeleri önerebilir. Bu, bağırsak sağlığını destekleyebilir.

### 7. Stres Yönetimi

- Oyun ve Eğlence: Çocuğunuzun stresini azaltmak için oyunlar ve eğlenceli aktiviteler planlayın.

Kabızlık sorunu yaşayan çocuklar için sabır ve doğru yaklaşım önemlidir. Yukarıdaki adımları takip ederek, çocuğunuzun kabızlık sorununun çözülmesine yardımcı olabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kabızlık
2. Ek Gıda 8 Ay Geçmeyen Sert Kaka Sorunu
3. Bu Kabızlığın Nedeni Sizce Nedir?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir