Bu Kabızlığın Nedeni Sizce Nedir?

28 görüntüleme
D

Dilan Ç. ..

22 Kasım 2025 23:12
Merhababebeğim kronolojik7,5 ama düzeltilmiş 6,5 aylık. 15 gün önce katı gıda başladık. 25 günlükten itibaren gaz sorunu için kullandığımız probiyotik vardı, sonra kansızlık sebepli günde iki kez demir ilacı aldığı için probiyotiği kesmemiştik. Bir hafta önce onu kestik, ve mamamızda da 1 numaradan 2 numaraya geçtik. Bebeğim bir haftadır kabız. Hem de ciddi kabız minicik minicik keçi pisliği gibi taş gibi sert kaka yapıyor. Bugün yaparken kan da geldi. Şimdi biz katı gıdaya ilk başladığımız hafta böyle bi sorun olmamıştı. O ara hem probiyotik hem de demir ilacı devam ediyordu ve mamamız 1 numaraydı. Probiyotik bırakıp mamayı da 2 numara almaya başladığımızdan beri kabız. Sizce probiyotik bırakınca demir ilacı mı kabız yaptı, yoksa mama mı 2 numarya geçince kabız yaptı.Ya da ek gıda ile bi ilişkisi olablr mi? (Ek gıda aldığı ilk hafta kakasını normL yapıyordu). Son 5 gündür mamayı 1 ve 2 numara karıştırıp veriyorum ama nafile. Ayrıca 5 gündür Dr tavsiyesiyle yeni bir probiyotik başladık ve demir ilacını kestik hala şiddetli kabız. Geriye mama kalıyor gibi. Birkaç gün ek gıda vermesem mi napsam bilemiyorm. Doktor demir ilacı yapmıştır mama değildir diyor. Ama 5 gündür Demir ilacı almıyor üstelik probiyotik başladık düzelme yok
İ

İlayda Ç.

22 Kasım 2025 23:49
Dilan hanım bebekler ek gıda döneminde yediklerine bağlı olarak sonradan kabız olabiliyorlar. Size tavsiyem pirinç unu yada muhallebi tarzı şeyleri ek gıda döneminde veriyorsanız kesin. İlk kızımda aynı şeyi yaşamıştım. Ve çözümü doğal ev yapımı probiyotik oranı yüksek tarhana çorbasında buldum:) kulağa komik gelebilir farkındayım bu dönemde daha çok sıvı gıdalar üzerinden giderseniz ve bebeğinize verdiğiniz ek gıdaları sıra sıra gözden geçirirseniz neye karşı alerji gelişiyorsa muhtemelen ondan kaynaklı kabız oluyordur. Mamaların 1 ve 2 şeklinde karıştırmamanızı öneririm ikisinin içerikleri birbirinden farklı. Geçmiş olsun.
A

Adile G. ..

23 Kasım 2025 02:40
Benim oğlum1 buçuk yaşına gireck bizde sorun yok ne olsa veriyorum ama bı süredir kabiz Dr tavsiyesiyleher yemeğin zeytinyağlı ypoyorm baznse de mama türü elimde yapsam hemen ondabi yemk kaşığı koyuyorum çok değil ama kendini sikmadm yormadn yapiyo ama yinede bı frst buludumda doktor goturcm annemin deyimiyle kilo aliyo diyo ama iştebiz bile kabızolunca nasıloluyiz diye içim rahat etmesi için bı Dr gidicm gostecm

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir