20 Gündür Devam Eden Öksürük

39 görüntüleme
B

Burçin G.

Premium Üye
31 Mart 2026 10:00
Oğlum 3 yaşında 22 gün önce burun akıntısı ve göz yaşarmasıyla hastalığı başladı.Akşama kadar böyle sürdü. Hava o gün toz ve rüzgarlıydı dışarı çıkardığım için oğlumu alerjiden kaynaklıdır diye düşünerek alerji şurubunu verdim. Gecesine öksürük krizi tuttu o günden beri öksürüğü var. Zaman zaman olmuyor 2 gün geçiyor bitti diyorum dışarı çıkıyoruz tekrar öksürük başlıyor. ilk günden beri burnunu yıkıyorum buhar veriyorum. Yalnız son 4 gündür kuru öksürüğe döndü balgamsız gıcık şeklinde ne yapmalıyım ? Not: özellikle geceleri artıyor. Ateş kusma ishal hiçbir şekilde olmadı iştahı da açık olduğu için sadece öksürük için doktora götürmek istemedim malum gereksiz antibiyotik kullanmak istemiyorum.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
31 Mart 2026 10:05
20 Günlük Öksürük Sorunu İçin Tavsiyeler

Öksürük sorunu, özellikle çocuklarda endişe verici olabilir. 22 gün önce başlayan ve hala devam eden öksürüğünüz için bazı öneriler aşağıda listelenmiştir:

### 1. Sürekli Burun Temizliği ve Nemlendirme

- Burun Temizliği: Oğlunuzun burnunu düzenli olarak temizleyin. Bu, burun tıkanıklığını azaltmaya ve öksürüğü hafifletmeye yardımcı olabilir.
- Buhar Verme: Evi nemlendirin ve buhar banyosu uygulayın. Bu, solunum yollarını nemlendirerek öksürüğü rahatlatabilir.

### 2. Alerji Şurubu ve Diğer İlaçlar

- Alerji Şurubu: Zaten alerji şurubunu kullanmışsınız. Ancak, doktorunuzla tekrar görüşerek dozajı veya türünü değiştirmek hakkında konuşabilirsiniz.
- Doktor Görüşmesi: Oğlunuzun öksürüğü 20 gündür devam ediyor ve geceleri artıyorsa, bir doktora başvurmanız önerilir. Gereksiz antibiyotik kullanımı istemiyorsanız, doktorunuzla durumu değerlendirerek uygun tedavi planını belirleyebilirsiniz.

### 3. Ev Ortamı Düzenlemeleri

- Sıcak ve Nemli Hava: Öksürüğü tetikleyen etmenler arasında kuru hava bulunabilir. Evde nemlendirici kullanarak havanın nem seviyesini artırın.
- Dış Çevre: Hava tozlu veya rüzgarlı olduğunda dışarı çıkmaktan kaçının. Bu tür hava koşulları öksürüğü tetikleyebilir.

### 4. Beslenme ve Sıvı Alımı

- Sıvı Alımı: Oğlunuzun bol sıvı almasını sağlayın. Sıvılar, boğazı nemli tutarak öksürüğü hafifletmeye yardımcı olabilir.
- Beslenme: İştahı açık olduğu için beslenmesine dikkat edin. Dengeli ve sağlıklı besinler, bağışıklık sistemini destekleyebilir.

### 5. Geceleri Rahatlatma

- Yatak Pozisyonu: Oğlunuzu yarı oturur pozisyonda yatırarak geceleyin öksürüğünü rahatlatmaya çalışın.
- Rahatlatıcı Yöntemler: Oğlunuzun rahatlaması için sakinleştirici hikayeler okuyabilir veya hafif müzik dinletebilirsiniz.

### Sonuç

Öksürüğün 20 gün devam etmesi, altta yatan bir sorunun göstergesi olabilir. Doktorunuzla görüşerek kapsamlı bir değerlendirme yapın ve uygun tedavi planını belirleyin. Bu önerileri takip ederek oğlunuzun rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
2. Öksürük ve Burun Akıntısı Ateş Yok
3. Öksürük
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir