Öksürük ve Burun Akıntısı Ateş Yok
84 görüntüleme
K
Kübra Y.
9 Ocak 2026 18:32
Dün geceden beri öksürük ve burun akıntısı var doktorada götürmedim ateşi yok diye nasıl bir önlem alabilirim çünkü aralık ayı boyunca hastaydı ve sürekli antibiyotik kullandık ve daha fazla antibiyotikte kullanmasını istemiyorum
G
Gülşen A.
9 Ocak 2026 19:09
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. Bebeiğiniz kaç aylık bilmiyorum ancak benim kızımda da 15 gün burun akıntısı oldu birkaç gün öksürdü burnu uzun süre tıkalıydı. İzotonikle bol bol burnu açmak ve buhar vermek dışında yapılabilecek maalesef hiçbir şey yok. Antibiyotik kullandığınız için bağırsak florasıda etkilenmiştir bundan dolayıda bağışıklığınız düşmüştür. Doktorunuza danışarak belki probiyotik takviyesi alabilirsiniz ama burun ve öksürük için izotonik ve buhar dışında bir şey yok. Ateş ya da hırıltı olursa doktorunuza danışın tabii..
Z
Züleyha
9 Ocak 2026 19:22
Geçmiş olsun burnunu sürekli fizyolojik suyla temizlerseniz kısa sürede geçer inşallah bir yaş üstüyse mor soğan ve bal karıştırıp verseniz antibiyotik yerine daha iyi olur
K
Kübra Y.
9 Ocak 2026 19:26
Nisan ayında 3 yaşına giricek 2,5 yaşında yani probiyotik kullandık aralık ayında full hasta olduğu için 20lik probiyotik aldım 10 gün oldu biteli yeni düzelmişti yılbaşında iyiydi gece yeniden öksürükle uyandık sabah 6da su içirdim biraz geri uyudu sonra ama uyandığındada aynıydı sürekli öksürük burun akıntısı arada şeffaf arada yeşil oluyor ağladıkça balgamlı oluyo öksürüğü normal şartlarda kuru öksürük
Ö
Öykü Ç.
9 Ocak 2026 21:17
Ne yazıkkı bızdede aynı sorun var 2,5 yasında. Kasım ayının sonuna dogru bızde hastalıkla gecırdık bussurü antibiyotık kullandık. Sımdı yıne salı gunu uykuda yutkunma basladı. Sabahında kuru küçük öksürük. Persembe gunu öksürük kuru cogaldı balgama dönüştü ve cuma gunu öksürük krizleri burun akıntısı gözlerden yas gelme hepsı eklendi mecbur doktora göturdum. Bogazı ve kulakları cok kızarık dedi ve yıne antıbıyotık enfeksıyon varmıs bogazında. Kendı doktornda yer yoktu baska doktora soktum. Snra kendı doktoru vıdeo ıstedı ve neyazıkkı influenza olmus gıbı dedi yarın ona goturcem bakacak. Diğer doktor bu testı neden yapmadı anlamıyorum. Yarın ne oldugu netlesınce yazarım yıne. Cocuk perısan
K
Kübra Y.
9 Ocak 2026 21:35
Çok geçmiş olsun öykü hanım aralık ayında biz sabah 5te acile gittik kusma ishal ateş öksürük burun akıntısı tıkanma hepsi vardı hem covid hemde influenza testi yapıldı negatif çıktı 10 aylıkken oğlum influenza oldu ne demek olduğunu çok iyi biliyorum 40,5 dereceyle sabahın 7sinde hastahaneye gidip akşam 4te çıkmıştık bir türlü ateşi düşmüyordu ilk 5 gün inatçı bir ateş oluyor influenzada calpol dolven pedifen falan hiç bir işe yaramıyor eğer bu şekilde devam ederse zaten doktora götürücem mecbur bendede bronşit var o öksürük acılarını sırtının nasıl ağrıdığını çok çok iyi biliyorum biz koca insanlar dayanamıyoruz ağrılara onlar ufacık bedenleriyle nasıl dayansınlar
N
Nazlıcan Y.
9 Ocak 2026 22:29
Gördüğünüz veya hissettiğiniz anda hemen serumla burun temizliği,boğaza inmeden o mukusu def ederseniz hemen atlatılıyor
Ö
Öykü Ç.
11 Ocak 2026 03:42
Testimiz negatıf cıktı cok şükür . Bn belirtileri baslayınca serum sularıyla hemen yıkama hava herseyı yaptım sadece onla olmuyor dıe kendı kararımla cortier 0,25 lık basladım cunku 6 dozda bılıyorum rahatlıyor kı doktor da önden baslaman cok ıyı olmus dedi . Bugun öksürüğümüz bıttı şükür. 3. Gunde rahat bır sekılde uyuyoruz. Ama dün kızarık olan bogaz bugun beyazlasmıstı . Erken davranmak cok uzun sürmemesıne sebep oldu galıba bgun yemesı içmesi düzeldi. Aynı zamanda sinuprette kullanıyorum geniz akıntısı için ve alerjı ilacı