2 Saat Boyunca Emzirme

144 görüntüleme
T

Tuğba E. B.

Premium Üye
20 Mayıs 2026 18:45
Bebeğim 12 günlük. Kaşık biberonla mama desteği veriyordum ancak dün geceden beri bıraktım, artık sütlerim göğsümü acıtacak kadar doldurduğu için. Normalde 20 dk iki memeden besledikten sonra 50-70 cc civarı mama desteği veriyordum ve bebeğimin beslenmesi toplamda 1 saatte bitiyordu. Şimdi yalnızca meme ile 2-2 bucuk saat civarında odaya kapanıyoruz. Süreç normal mi? Sütüm geliyor ama doyuyor mudur?
G

Gül K. ..

20 Mayıs 2026 18:46
50-70 ml emme sonrası 12 günlük bebek için fazla değil mi
T

Tuğba E. B.

Premium Üye
20 Mayıs 2026 18:48
Gül Karakuş
50-70 ml emme sonrası 12 günlük bebek için fazla değil mi
Doktorum bebeğin aldığı kadar vermemi söyledi, kontrolde bahsettiğimizde ise gününe göre fazla ama kilosuna göre iyi olduğunu söyledi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
20 Mayıs 2026 18:48
Emzirme Süresi ve Bebeğin Doyması

12 günlük bebeğinizle emzirme sürecinde değişiklikler yaşıyorsunuz. Öncelikle, emzirme süresi ve bebeğin doyup doymaması konusunda bilgi edinmek önemlidir.

Emzirme Süresi: Bebeğinizin emzirme süresi uzayabilir, ancak bu süreç her bebek için farklıdır. Bazı bebekler 10-15 dakika içinde doyar, diğerleri ise 30-40 dakika veya daha uzun süre emebilir.
Bebeğin Doyması: Bebeğinizin doyup doymadığını anlamak için şu işaretlere dikkat edebilirsiniz:
+ Bez sayısı: Günde 4-5 dolu ıslak bez olması, bebeğinizin yeterli miktarda süt aldığının bir işaretidir.
+ Kilo alımı: Bebeğinizin kilo alımı düzenli ve yeterli ise, doyduğu anlamına gelir.
+ Davranışı: Bebeğiniz emzirme sırasında rahat ve huzurluysa, doyduğu anlamına gelir.

Sütüm Geliyor Ama Doyuyor Mudur?

Sütünüzün geldiği ancak bebeğinizin doyup doymadığı konusunda endişe ediyorsunuz. Bebeğinizin emzirme süresi uzayabilir, ancak bu onun doymadığı anlamına gelmez. Bebeğinizin doyup doymadığını anlamak için yukarıdaki işaretlere dikkat edin.

Öneriler:

1. Bebeğinizin emzirme süresini izleyin: Bebeğinizin emzirme süresini izleyin ve bez sayısı, kilo alımı ve davranışını takip edin.
2. Süt üretimini artırın: Süt üretimini artırmak için bol su içmek, düzenli olarak sağmak ve dinlenmek önemlidir.
3. Bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılayın: Bebeğinizin emzirme ihtiyaçlarını karşılamak için ona yeterli süre verin.

Emzirme süreci her bebek için farklıdır. Bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılamak için ona yeterli süre verin ve süt üretimini artırın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emzirme Süresi
2. Bebek Doyuyor mu
3. Reflü mü Tıkanıklık mı?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
İ

İnanç B.

20 Mayıs 2026 19:20
Evet çok normal bende 3 ay çok aktif emzirdim bırakmıyordu hiç beni 3 aydan sonda yavaş yavaş azalttı emme süresini
Göktenur B.

Göktenur B.

20 Mayıs 2026 19:23
Doyuyordur bence bez takibi yapın günde 5 6 kez ıslak bezini mesala birde sütünüzü sağıp biberonla verin mama yerine oğlum bı haftalık felandi hastanede kalmıştık 80 ml içmişti obur bı bebekti ama 3 saate bir beslenirdi alışmıştı çünkü birde ben ilk zamanlar ne kadar emdigini bilmediğim için sağıp verirdim sütümu bence sizde bı sütünüzü sağıp verin belli bı CC bakalım ne kadar da doyuyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir