Bebek Doyuyor mu
184 görüntüleme
R
Rabia K. ..
5 Mart 2026 23:53
Kızlar ve bebeğim 4 ay 20 günlük normal 5-10 dk emer doyardi iki üç gündür 1 saat boyunca emmeye başladı doymuyor olabilir mi mama versem mi bilmiyorum
B
Betül ..
6 Mart 2026 01:02
Belki diş kaynaklı kendini rahatlatma amaçlı memede kalıyordur doyduğunu anlamak için bez sayısına bakın günde 4-5 dolu ıslak bez alıyorsanız doyuyordur boşuna mama başlamayın hemen
R
Rabia K. ..
6 Mart 2026 01:51
Belki diş kaynaklı kendini rahatlatma amaçlı memede kalıyordur doyduğunu anlamak için bez sayısına bakın günde 4-5 dolu ıslak bez alıyorsanız doyuyordur boşuna mama başlamayın hemen
B
Betül ..
6 Mart 2026 01:54
Aç olsa ağlardı 4 ay 20 günlük yani tam diş kaşınması zamanları ve algıları açılıyor yemekleri görüp anlıyor istiyor normal yani bunlar. Bez sayısı tutuyor ve ay sonunda yeteri kadar kilo alımı olmuşsa doyuyordur zaten doymasa anlarsınız benim bir ara sütüm aşırı azaldı ve bebeğim mememde kavga ediyordu resmen kendini geri atıp memeden ayrıldığı gibi ağlamaya başlıyordu ve kilo alımı durmuştu ben öyle anlamıştım sütümün yetmediğini
R
Rabia K. ..
6 Mart 2026 02:01
Aç olsa ağlardı 4 ay 20 günlük yani tam diş kaşınması zamanları ve algıları açılıyor yemekleri görüp anlıyor istiyor normal yani bunlar. Bez sayısı tutuyor ve ay sonunda yeteri kadar kilo alımı olmuşsa doyuyordur zaten doymasa anlarsınız benim bir ara sütüm aşırı azaldı ve bebeğim mememde kavga ediyordu resmen kendini geri atıp memeden ayrıldığı gibi ağlamaya başlıyordu ve kilo alımı durmuştu ben öyle anlamıştım sütümün yetmediğini
B
Betül ..
6 Mart 2026 02:06
Teşekkür ederim stresten artık düşünemiyorum
R
Rabia K. ..
6 Mart 2026 02:09
Hepimiz yaşaya yaşaya tecrübe ediyoruz inanın ben çocuğun reflüsü var sanmıştım mesela ne bileyim birden sütümün azaldığını. Siz yine kilo alımını ve bez sayısını takip edin ve istedikçe emzirin zaten ne kadar sık emerse süt üretimi de o kadar artıyor belki bir süre zorlanırsınız ama bu 4. ay zamanları atak zamanları da ayrıca o yüzden bebişin tepkilerine uyum sağlayıp süreci idare etmemiz gerekiyor mamaya çok zorda kalmadıkça da başlamayın ben başladım mecbur ama o kadar zordu ki biri ishal yapar biri kabız diğeri aşırı gaz derken bebeğe uygun mamayı bulmak da ayrı işkence hem ona hem size. Ben mamayı bıraktım anne sütünden gidiyoruz yine şu an mesela bol bol su için en iyi o geliyor süte
B
Betül ..
6 Mart 2026 02:13
Ya izin vermiyor ki gidip hı bardak su iciyim şişemi doldurana kadar çığlık çığlığa ağlama krizine giriyor gerçekten çok zor bebek büyütmek sabırla ilerlemiyor insan bazen mamasını içsin de rahat edelim diyorum ama tabi vicdan azabı peşimi bırakmıyor çok haklısınız söylediklerinizde
B
Betül ..
6 Mart 2026 02:15
Ha ayrıca anne sütü alan bebek hastalıkları da daha kolay atlatıyor resmen bir koruma kalkanı gibi bu bile yeter emzirmeye devam etmek için
R
Rabia K. ..
6 Mart 2026 06:54
Benim de öyle düşündüğüm çok olmuştu sonra sütüm azalınca anladım değerini emzirmenin. Eşim eve gelene kadar 1 lokma yiyemediğimi biliyorum aç susuz nasıl emzireceksin ama durmuyordu işte ama inanın geçiyor bizimki şu an 7 ay 20 günlük en güzel zamanları sanırım rahatladık çok şükür siz de biraz sıkın dişinizi güzel günler çok uzakta değil :)
Yükleniyor...