Reflü mü Tıkanıklık mı?
59 görüntüleme
İ
İlkin D.
1 Aralık 2025 17:43
Bebeğim 2.5 aylık uykuda yutkunmada zorluk çekiyor ve hani bizler bi ıhım desek boğazımız temizlenecek gibi oluyor ya öyle bir hırıltısı oluyor. Ancak kusması öyle çok değil,en son kontrolde kilo da alıyordu. 3. Ay kontrolü daha gelmedi ama nedeni ne olabilir. Meme+mama beslenmesi yapıyoruz.

Yasemin K.
1 Aralık 2025 17:45
Büyük ihtimalle reflü. Beslenme sonrası gazını iyi çıkarıp mümkün olduğunca dik tutun bebeği. Hemen yatırmayın, biz öyle hafiflettik. Birde tabii ki mamayı olabildiğince yavaş vermek gerek
İ
İlkin D.
1 Aralık 2025 17:49
Çok teşekkür ederim. Siz kaç saatte bir besliyordunuz bu sorunu yaşarken ve meme+mama beslemesi mi yapıyordunuz? Eğer öyleyse meme+90 ml mama yapıyorum.Memede ne kadar aldığını bilmediğim için acaba 90 ml düşürsem diye düşünüyorum.

Yasemin K.
1 Aralık 2025 18:01
Benim bebeğim de 2 buçuk aylık. 2 buçuk 3 saatte bir besliyorum. 90 ml veriyorum ben de. Mama öncesinde meme verdiysem meme sonrası mutlaka gaz alıyorum, öyle mama veriyorum. Mamayı da kontrollü veriyorum. Doyunca biberonu itiyor zaten :) Mama miktarını doktorunuzla konuşun isterseniz. Ben de düşürmek istedim mama miktarını, 5 günlük kilo alımına bakıp karar verelim dedi doktor. 5 günlük kilo alımı da sınırda olunca düşürmedik miktarı. Gözlemleyin bebeğinizi. Sağlıkla büyüsün inşallah 🫶🏻
İ
İlkin D.
1 Aralık 2025 18:03
Çok teşekkür ederim. Aynı şekilde ilerleyip yorum yapan biri olunca içim rahatladı. İnşallah sağlıkla büyüsünler,güzel günlerde sizinki de,Sevgiler🤍🌺