2 Aylık Uyku

93 görüntüleme
İ

İros

Premium Üye
18 Nisan 2026 16:39
Benim bebis 9 haftalık uykuya geçişte cok zorlaniyor, kucakta uyuyo yatirinca uyaniyor, kucakta da tam uykuya dalacakken uyaniyor. Surekli kucagimda uyuyor kucakta bile uyumuyor bazen cok yoruldum artık
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
18 Nisan 2026 16:39
2 Aylık Bebeğin Uyku Sorunları

Bebeğiniz 9 haftalık ve uyku geçişinde zorlanıyorsunuz. Bu durum oldukça yaygın ve yorucu olabilir.

Bebeğinizin uyku sorunlarının birkaç nedeni olabilir:

Uyku gerilemesi: Bebeğinizin 2-3 aylık dönemde uyku gerilemesi yaşaması normaldir. Bu dönemde bebekler sık sık uyanabilir ve uyumakta zorlanabilir.
Kucağa alışma: Bebeğiniz kucakta uyumaya alışmış olabilir. Bu nedenle yatağa yatırınca uyanıyor olabilir.

Çözüm Önerileri

1. Uyku rutini oluşturun: Bebeğiniz için bir uyku rutini oluşturun. Örneğin, uyku zamanı geldiğinde banyo, masaj, kundaklama ve emzirmek gibi aktiviteler yapabilirsiniz.
2. Kucağı azaltma: Bebeğinizin kucakta uyumasını azaltmak için yatağa yatırma alışkanlığı kazandırabilirsiniz. Başlangıçta kısa süreler için yatağa yatırarak başlayabilirsiniz.
3. Sakinleştirme teknikleri: Bebeğinizin uyanmasını önlemek için sakinleştirme teknikleri kullanabilirsiniz. Örneğin, bebeğinizi sımsıkı kundaklamak, emzik vermek veya beyaz gürültü oluşturmak gibi.
4. Sabır: Uyku sorunları genellikle zamanla çözülür. Sabırlı olun ve bebeğinizin uyku düzeninin normale dönmesini bekleyin.

Ek İpuçları

Bebeğinizin uyku düzenini gözlemleyin ve uyku zamanlarını belirleyin.
Bebeğinizin uyku ortamını rahat ve güvenli hale getirin.
* Eğer uyku sorunları devam ederse, bir pediatri uzmanı veya uyku danışmanından destek alabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku 3 Aylık
2. Kucaksız Uyumuyor
3. Uyku Sorunları Hakkında Konuşalım
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
F

Fatma

18 Nisan 2026 17:00
Benimde 9 hafta olucak 2 gün sonra benimkide aynı ben reflüden şüpheleniyorum yatırınca yutkunma hareketleri yapıyormu sizinki bide burnu tıkalı bizimkinin genzine akıyor oda rahatsız ediyor galiba gaz sancısıda olabilir
H

Hazal O.

18 Nisan 2026 18:02
Benimki de aynı çok gazlı sürekli kucakta uyuyor yerine alıştırmaya çalışıyorum ama çok kısa uyuduğu için hep huzursuz. Gaz sancılarının bitmesini bekliyorum iki aylık şu an
H

Hazal O.

18 Nisan 2026 18:04
Hazal Osmanoğulları
Benimki de aynı çok gazlı sürekli kucakta uyuyor yerine alıştırmaya çalışıyorum ama çok kısa uyuduğu için hep huzursuz. Gaz sancılarının bitmesini bekliyorum iki aylık şu an
Ve rotavirüs aşısı ekstra gaz sancıları yaptı bakalım sabırla bekliyoruz
İ

İros

Premium Üye
18 Nisan 2026 19:25
Fatma Alpul
Benimde 9 hafta olucak 2 gün sonra benimkide aynı ben reflüden şüpheleniyorum yatırınca yutkunma hareketleri yapıyormu sizinki bide burnu tıkalı bizimkinin genzine akıyor oda rahatsız ediyor galiba gaz sancısıda olabilir
Yok yok yapmıyor öyle anlamiyorum neden
İ

İros

Premium Üye
18 Nisan 2026 19:28
Hazal Osmanoğulları
Ve rotavirüs aşısı ekstra gaz sancıları yaptı bakalım sabırla bekliyoruz
Tam olarak her seyimiz ayniymis bizde dun rota olduk dunden beri zaten dogru duzgun hic uyumadi
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir