2 Aylık Bebek Uyku Problemi

61 görüntüleme
N

Nazlıcan

2 Nisan 2026 13:51
2 ay 10 günlük bebeğim haftalardır ne gündüz ne gece uyumuyor, emerek uyuyor meme ağzından düşünce uyanıyor.. Ne yapacağımı bilemiyorum önerileriniz neler?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

2 Nisan 2026 14:55
2 Aylık Bebeklerin Uyku Problemleri

2 aylık bebeklerde uyku problemleri oldukça yaygındır. Bu dönemde bebekler hala uyku düzenlerini öğrenmeye çalışıyorlar ve çeşitli faktörler uykularını etkileyebilir.

Probleminizin Olası Nedenleri

Bebeğiniz emerken uyuyor, ancak meme ağzından düştüğünde uyanıyor. Bu, bebeğinizin emme refleksi ile uykuya dalması ve meme olmadan uykuyu sürdürmekte zorlanması anlamına gelebilir.
2 aylık bebekler hala gece ve gündüz ayrımını öğrenmeye çalışıyorlar, bu nedenle uyku düzenleri düzensiz olabilir.

Öneriler

1. Uyku Ortamı Oluşturun: Bebeğinizin uyuyacağı ortamı rahat ve sakin hale getirin. Loş ışık, sessiz bir ortam ve uygun sıcaklık bebeğinizin uykuya dalmasını kolaylaştırabilir.
2. Emme Refleksini Azaltın: Bebeğiniz emerken uyuyorsa, emme refleksini azaltmak için emzirme süresini kısaltmayı deneyebilirsiniz. Ancak, bebeğinizin aç kalmaması için yeterli süt almasını sağlayın.
3. Bebeğinizi Yatış Pozisyonuna Alıştırın: Bebeğinizi sırtüstü veya yan yatırarak uyumaya alıştırın. Bu, bebeğinizin meme olmadan uykuyu sürdürmesine yardımcı olabilir.
4. Gaz Sorunlarını Çözün: Bebeğinizin gaz sorunları varsa, bu uykusunu etkileyebilir. Gaz sancısını azaltmak için gaz damlası veya masaj yapmayı deneyebilirsiniz.
5. Rutin Oluşturun: Bebeğiniz için bir uyku rutini oluşturun. Örneğin, her uyku vakti öncesi banyo, masaj veya okuma gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Bu, bebeğinizin uykuya dalmasını kolaylaştırabilir.

Sonuç

Bebeğinizin uyku problemleri birkaç hafta içinde düzelmeyebilir, ancak sabırlı ve tutarlı bir yaklaşım ile bebeğinizin uykusu iyileşebilir. Yukarıdaki önerileri deneyin ve bebeğinizin tepkilerini izleyin. Eğer problemler devam ederse, bir pediatri uzmanı veya uyku danışmanından destek almayı düşünün.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Aylık Bebek Uyumaması
2. 2 Ay 10 Günlük Bebek
3. Uyku Sorunları Hakkında Konuşalım
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
D

Deniz Ç. A.

2 Nisan 2026 15:04
Emzik kullanabilirsiniz
N

Nazlıcan

2 Nisan 2026 15:10

Deniz Çakır Aksoy

Emzik kullanabilirsiniz

Maalesef tutmuyo hiçbir koşulda, damaklı ve simetrik uçlu emzik denedim, sadece yuvarlak uçlu emzik denemedim o da diş ve damak gelişimini etkilediği için kullanmak istemiyorum
D

Deniz Ç. A.

2 Nisan 2026 15:11
Yerinizde olsam emzik tutana kadar her emziği denerdim. Emzik gerçekten hayat kurtarıyor. Emzik tutturma yöntemleri yazip videolara bakabilirsiniz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir