2-3 Ay Uyku Düzeni

115 görüntüleme
E

Esra Ç. Ö.

6 Nisan 2026 21:18
Merhabalar

Kızım 2 bucuk aylık bu süreçte tam bi uyku düzeni olmadığını biliyorum ama inancımı kaybetmeden de duramıyorum. Cok şükür gece uykularında problem yok. 20.00-21:00 gibi gece uykusunda oluyor 5 bucuktan snr daha kısa bi uyku uyuyor 7 8 gibi uyanıyor ama gündüz uykuları bizim için tam bi kaos. İlk uykusuna yatırabilirsem 30 dk ancak sürüyor sonrası ise yok nerdeyse. Uykuya geçişi sağlayamıyorum. Annem ve eşim ana kucağında sallamayla vs uyutuyor yanımda olduklarında ben hem sevmiyorum o şekilde uyutmayı hem de denesem bile bende o şekilde uyumuyor sallamak istemiyorum ama ne şekilde uyutacağımı da şaşırdım. Emziriyorum dalmadan uykuluyken yatağa koyup pışpışlıyorum yatağa koyar koymaz tüm enerjisi yerine geliyor çırpınıyor uyumuyor emzirirken tam uykuya dalsın madem ben de azcık dinlenirim diyorum tam uyku sonrası yatağa koyduğumda da hemen uyanıp gözleri doluyor ağlıyor. Çok ilginç ama eşim eve geldiği gibi onu sayesinde hemen uyuyor ben bu işi nasıl becerebilirim bilmiyorum biraz iç dökme gibi oldu bu konu ama öyle işte. Ev içinde düzen vs artık önemsemiyorum ama nerdeyse nefes almaya vakit bulamıyorum abartıyorsun denilebilir ama bazen bir bardak suyu doldurup içemiyorum. Bebeğim kolik değil ama uyanıkken oyalanma süresi cok az anakucağında ya da beşikte. Siz 2 3 aylık bebeğiniz için nasıl bi uykuya geçiş yöntemi uyguluyorsunuz ben artık bıraktım valla eşim sallayarak uyutuyor. 4 5 aydan snr Uyku eğitimi verme niyetim var rutinimizi de her gün uyguluyoruz ama şimdi bu karmaşıklıkta uyku eğitimini de başaramayacağım gibi geliyor. Diyorum ki bari ilerde sarılarak uyuyabilsek en azından ben de uzanabilirim de sırtım dinlenir.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

6 Nisan 2026 21:19
Günaydın!

2-3 aylık bebeklerde uyku düzeni oturması biraz zaman alabilir. Öncelikle, gece uykularında problem olmadığını belirtmişsiniz, bu iyi bir şey.

Gündüz Uykuları Nasıl?

Gündüz uykularıyla ilgili yaşadığınız zorlukları anlatmışsınız. Bebeğiniz ilk uykusuna yatabilirse 30 dk ancak sürüyor, sonrasında ise yok denecek kadar az uyuyor.

Uyku Geçişi Yöntemleri

Bazı yöntemler deneyebilirsiniz:

1. Emzirirken Uyutma: Bebeğiniz emzirirken uykuya dalıyor, ancak yatağa koyduğunuzda uyanıyor. Emzirme sırasında bebeğinizin uykuya dalmasını sağlayacak şekilde yavaşça sallayabilirsiniz.
2. Sallayarak Uyutma: Eşiniz gibi sallayarak uyutma yöntemini deneyebilirsiniz, ancak siz bu yöntemi tercih etmiyorsunuz.
3. Beşik veya Yatak: Bebeğinizin beşik veya yatağında uyumasını sağlayacak bir rutin oluşturabilirsiniz.
4. Rutin Oluşturma: Her gün aynı saatlerde uyku ve beslenme rutini oluşturun.

4-5 Ay Uyku Eğitimi

Uyku eğitimi planlarınızı uygulamak için acele etmeyin. 2-3 aylık bebeklerde uyku düzeni oturması zaman alır.

Nasıl Becerebilirim?

Bebeğinizle birlikte dinlenmeye çalışın. Uyku düzenini oturduğunda, sizin de dinlenmeniz kolaylaşacaktır.

Umarım bu öneriler yardımcı olur.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3 Aylık Uyku Düzeni
2. Uyku Düzeni
3. Uyku Düzeni veya Düzensiz Olması
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gülşen O.

6 Nisan 2026 21:24
Şu an 3. Çocuğum 2 aylık. Diğer çocuklarımda olduğu gibi bunda da bu dönemde asla bir uyku düzeni yoktu sanırım bebeklerin yüzde 90 böyle. O yüzden akışına bırakın zaten bu dönem gündüz uzun uyku süresi diye birşey yok. Akışına bırakın stresli olmayın çünkü inanın yapacak birşey yok
E

Esra Ç. Ö.

6 Nisan 2026 21:27

Gülşen Olgun

Şu an 3. Çocuğum 2 aylık. Diğer çocuklarımda olduğu gibi bunda da bu dönemde asla bir uyku düzeni yoktu sanırım bebeklerin yüzde 90 böyle. O yüzden akışına bırakın zaten bu dönem gündüz uzun uyku süresi diye birşey yok. Akışına bırakın stresli olmayın çünkü inanın yapacak birşey yok

Umut oldunuz Gülşen hanım umarım geçici bi süreçtir ve düzene girebiliriz.
G

Gül K. ..

6 Nisan 2026 21:58
Bence şuan nasıl uyumak istiyorsa öyle uyutun benim bebeğimde uyku sevmeyen bir bebekti başta çok zorladım saatler tuttum uyanıklık süresi ayarladim falan ama işkenceye döndü o uyumadı ben zorladim sonrası işte ağlama sakinkestirme falan. şuan için sadece gece gündüz ayrımı yapmasını sağlayın ve uyusun diye zorlamayın bence. benim bebeğim 4 saate kadar uyanık kalıyordu o dönemde ben zorladikca daha da artıyor du uyanıklık süresi sonrasında bıraktım kendi uyumak için huzursuzlandiginda aldım salladimda memede de uyuttum kucakta da gezdirdim yani bebek nasil sakinliyorsa o an öyle uyuttum şuan 5 aylık sallanarak uyumuyor kendi istemiyor memede emerken uyuyor yada beşikte eline ince bir bez parçası veriyorum onu yüzüne kapatıp kendi uyuyor bu dönemde ki uyutma şekliniz alışkanlık yapmaz istikrarlı bir şekilde devam ettirmezseniz ayrıca 2 aylıkken bebeğimin 35 dk dan fazla gündüz uykusu uyuduğunu hatırlamıyorum yanlız değilsiniz yani uyku eğitiminde ben hala bir eğitim vermedim ama siz düşünüyorsanız 4. Ay atagindan sonra verin bence
G

Gül K. ..

6 Nisan 2026 22:01
Ve dediğiniz gibi benim bebeğimde babasinda daha rahat uykuya geçerdi derler ya bebek annenin stresini hissediyor çok doğru kendinizi üzüp strese sokmayın akışına bırakın illaki bı yerde kendini bırakıp uyuycak
S

Songül A.

6 Nisan 2026 23:16
Benim oğlumun ilk 6 ay gündüz uykusu 20-30 dk ile sınırlıydı. Ayakta sallayarak uyuturdum onda da sizin gibi su bile içemezdim tek büyüttüğüm için destekçim yoktu eşim geldiğinde karnımı doyurabilirdim anca. Kucaktanda inmezdi. Gece uykuları düzenliydi en azından 8 gib geçer sabah 6-7 civarı uyanırdı ama deliksiz değil tabi acıktıkça 3-4 saate bir kalkardı. Demem o ki bizim 6 aydan sonra yavaş yavaş gündüz uykularımız kademeli uzamaya başladı. Uyku eğitimine de 6. ayda başladım. Öncesinde diş sürecimiz başlamıştı çünkü. Zor biliyorum ama sadece sabır 🌸
E

Esra Ç. Ö.

7 Nisan 2026 12:26

Songül A.

Benim oğlumun ilk 6 ay gündüz uykusu 20-30 dk ile sınırlıydı. Ayakta sallayarak uyuturdum onda da sizin gibi su bile içemezdim tek büyüttüğüm için destekçim yoktu eşim geldiğinde karnımı doyurabilirdim anca. Kucaktanda inmezdi. Gece uykuları düzenliydi en azından 8 gib geçer sabah 6-7 civarı uyanırdı ama deliksiz değil tabi acıktıkça 3-4 saate bir kalkardı. Demem o ki bizim 6 aydan sonra yavaş yavaş gündüz uykularımız kademeli uzamaya başladı. Uyku eğitimine de 6. ayda başladım. Öncesinde diş sürecimiz başlamıştı çünkü. Zor biliyorum ama sadece sabır 🌸

Cok teşekkür ederim valla kime desem olur o kadar bebek bu sen de ne bekliyorsun diyip iyice canımı sıkıyordu. Yaşayan empati kurabiliyor demek ki içimi rahatlattınız 🌅
B

Busec.

10 Nisan 2026 20:31
Merhaba , Benim kizim da 2 bucuk aylik , sizinle birebir ayni durumu yasiyorum. Destegimde yok ve yemek yemek su icmek elzem ihtiyaclar icin sorun yasadigim cok oldu ve esim ikinci vardiyadayken artik dayanamayacak gibi hissediyorum. Bu gunlerin hizlica gecip cok daha guzellerinin bizi bulacagini inanmak istiyorum bu hafta meme grevini aşmaya calisiyorum hepimize sabir diliyorum. 8 saat bolmeden uyumasina gece izin veriyor musunuz? Yoksa kendi arada uyaniyor mu geceleri @Esra Çankaya Özer
E

Esra Ç. Ö.

11 Nisan 2026 00:55
Gerçekten psikolojisi cok zor bu dönemlerin. Allah hepimize güç kuvvet versin. Yazıda belirtmediğimden kesintisiz uyuyor gibi anlaşılmış sanırım. Ah keşke ☺️ gece kendisi bikaç kez uyanıyor. Ben ayrıca alarm kuruyorum hala ama alarma kalmadan kalkıyor. Alarmdan önce o uyanınca emziriyorum yatırıyorum yine de alarmla uyanıp bi kontrol etmiş oluyorum yatışı vs nasıl diye

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir