Uyku Düzeni
114 görüntüleme
E
Ezgi Ç. V.
19 Eylül 2025 16:23
Merhaba, 2 aylık bebeğim var ve son 1 haftadır gündüzleri fazla uyuyor gibi geliyor.
Sabah 6-7 arası uyanıyor, 9 gibi tekrar uyuyor yaklaşık 1saat, sonrasında 1-1.5 saat uyanık kalacak şekilde birer saatlik, 2 saati aşmayan şekilde uyuyor.
Önceden sürekli uyanıktı, 5-10dk kestiriyor sonra uyanıyordu, süt arttırması için solgar vitamine başladım acaba vitamin mi sebep oldu uyumasına yoksa normal düzene mi geçti anlayamıyorum.
Günde 4-5 gündüz uykusu normal midir? Akşamları 9-10 arası uyuyor ve gece uykusu her zaman düzenliydi.
Sabah 6-7 arası uyanıyor, 9 gibi tekrar uyuyor yaklaşık 1saat, sonrasında 1-1.5 saat uyanık kalacak şekilde birer saatlik, 2 saati aşmayan şekilde uyuyor.
Önceden sürekli uyanıktı, 5-10dk kestiriyor sonra uyanıyordu, süt arttırması için solgar vitamine başladım acaba vitamin mi sebep oldu uyumasına yoksa normal düzene mi geçti anlayamıyorum.
Günde 4-5 gündüz uykusu normal midir? Akşamları 9-10 arası uyuyor ve gece uykusu her zaman düzenliydi.
B
Büşra T.
19 Eylül 2025 17:51
Gece kaç saat uyuyo bebek gece uykularını etkıloyarsa o sıkıntı

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
20 Eylül 2025 11:21
Merhaba 🌼 Bebeğinizin gündüz uykularının uzaması ve daha düzenli hale gelmesi çok olumlu bir gelişmedir ve bu durumun bir vitaminle ilgili olmasından çok, bebeğinizin uyku döngülerinin olgunlaşmasından kaynaklandığı söylenebilir. Bebeğiniz artık kendi kendine daha uzun süre uyumayı öğreniyor ve bu, gelişimsel olarak normal bir adımdır.
-Gündüz uyku sayısının 4-5 olması bu ay için çok uygundur.
-Gündüz uyku sayısının 4-5 olması bu ay için çok uygundur.
E
Ezgi Ç. V.
20 Eylül 2025 11:46
Fatma hanım cevabınız için teşekkürler