Uyku Düzeni veya Düzensiz Olması
149 görüntüleme
C
Cansu ..
5 Şubat 2026 21:48
Bebeğim 2 buçuk Aylık. Gündüzleri neredeyse çok az uyuyor max 30 dk bazen 1 saati geçiyor. 1 saati geçerse gündüz o tek uykusu oluyor onun dışında 10 dk 5 dk 20 dk civarı uyuyor. Gece uykusu için de 21.00 civarı başlıyorum ama uyuyunca kadar 23.30 civarı ve sonrasına uzuyor. Gece de 1 2 defa kalkıyor. Başka uyku düzeni olan var mı acaba? Şu 3 4 gündür geceleri de artık gündüzleri gibi uyumaya başladı bende omzumda uyutuyorum Gece boyunca
E
Elif
5 Şubat 2026 21:51
Bende aynı durumdayım, sosyal medya da uyku düzenini gördükçe kendimi çok yetersiz hissediyordum saldım artık o zaman isterse o zaman uyutuyorum
C
Cansu ..
5 Şubat 2026 21:53
Bende aynı durumdayım, sosyal medya da uyku düzenini gördükçe kendimi çok yetersiz hissediyordum saldım artık o zaman isterse o zaman uyutuyorum
B
Büşra K. ..
5 Şubat 2026 21:54
Arkadaşlar bebekleriniz daha iki buçuk aylıkmış hâlâ yenidoğan sayılırlar benim kızım şu an 4,5 aylık hala uyku düzeni oturmadı bence kendinize fazla yükleniyorsunuz sosyal medyanın sahte yüzü bunlar kanmayın yetersiz hissetmeyin herşey zamanla düzelir sakin olun keyfinize bakın🌸
C
Cansu ..
5 Şubat 2026 21:56
Arkadaşlar bebekleriniz daha iki buçuk aylıkmış hâlâ yenidoğan sayılırlar benim kızım şu an 4,5 aylık hala uyku düzeni oturmadı bence kendinize fazla yükleniyorsunuz sosyal medyanın sahte yüzü bunlar kanmayın yetersiz hissetmeyin herşey zamanla düzelir sakin olun keyfinize bakın

İlsu O. K.
5 Şubat 2026 21:57
Cansu Hanım Merhaba; bebeğiniz çok küçük daha. 4 aydan önce uyku düzeni pek beklemeyin. 😊 az az sık sık uyumasıda normal az ama uzun uyumasıda. Gece gündüz ayrımı daha oluşmadığı için normal. Gecede kalkacak yine normal 2-3-4 saat aralarla beslenme ihtiyacı olur, bakım ihtiyacı olur. Çok ufak daha. Siz elbette bu ayda da uyku rutini oluşturun ama şuan düzenli değil diyede strese girmeyin. Oğlum ilk 4 ay gece 12-1 de uyurdu gece uykusunu 3'de uyanır beslenir 2 ya da 3 saat sonra tekrar olurdu. [4.ay](4.ay) ile birlikte yavaş yavaş rutin oluşturmaya başladık [5.ayda](5.ayda) gece uykusuna 20-21 arası geçmeye başladı. Sabahta 7 -7:30 uyanıyordu uyanmazsada biz uyandırıyoruz hala 11 aylık şuan. Nasıl uyutmak isterseniz öyle uyutun illa ki düzene giriyor siz rahat olursanız bebeğinizde rahat ve uyumlu olur. Sağlıkla büyüsün ❤
C
Cansu ..
5 Şubat 2026 22:02
Cansu Hanım Merhaba; bebeğiniz çok küçük daha. 4 aydan önce uyku düzeni pek beklemeyin. az az sık sık uyumasıda normal az ama uzun uyumasıda. Gece gündüz ayrımı daha oluşmadığı için normal. Gecede kalkacak yine normal 2-3-4 saat aralarla beslenme ihtiyacı olur, bakım ihtiyacı olur. Çok ufak daha. Siz elbette bu ayda da uyku rutini oluşturun ama şuan düzenli değil diyede strese girmeyin. Oğlum ilk 4 ay gece 12-1 de uyurdu gece uykusunu 3'de uyanır beslenir 2 ya da 3 saat sonra tekrar olurdu. [4.ay](4.ay) ile birlikte yavaş yavaş rutin oluşturmaya başladık [5.ayda](5.ayda) gece uykusuna 20-21 arası geçmeye başladı. Sabahta 7 -7:30 uyanıyordu uyanmazsada biz uyandırıyoruz hala 11 aylık şuan. Nasıl uyutmak isterseniz öyle uyutun illa ki düzene giriyor siz rahat olursanız bebeğinizde rahat ve uyumlu olur. Sağlıkla büyüsün ❤
B
Büşra K. ..
5 Şubat 2026 22:03
Bana biri bebeğini kendi kendine uyumasına izin ver neden sallayarak uyutuyorsun dedi bunu diyen de emzirme polikliniğinden biriydi. Kendi kendine asla uyumuyor emzirme sonrası uyutmaya çalışmak sallayarak uyutmak Kendi haline bırakmak derken karman çorman oldu
C
Cansu ..
5 Şubat 2026 22:07
Cansu Hanım İnanın ben de aynı durumdayım kızım 4,5 aylık emziriyordum gözlerini açtı bana bakıyor karşılıklı gülüşüyoruz şu an yani 4 aydan önce uyku düzeni oluşturmak bence çok zor ya ben başaramadım büyük kızım da 2 yaşında Onun da uykusu [5.ayda](5.ayda) düzene girmişti kendimi öyle teselli ediyorum uyutan varsa helal olsun diyorum kendi kendime sallanan Ana kucağına koyuyorum bazen orada uyuyor bazen kolumda pişpişliyorum bazen ayağımda sallıyorum bazen memede uyuyor ben de şu an Karman çormanım ki bu benim İkinci çocuğum Hani unutmamamın mümkünatı yok çünkü aralarında 19 ay var olmuyor yani Çocuklar 4 aydan önce uyku düzeni oturan varsa gerçekten alnından öpeceğim
F
Fatma D.
5 Şubat 2026 22:16
Biz de 5 aya yaklaşıyoruz aynı durumları yaşadık. Gece uykuya geçiş için sabah erken kaldırmayla çözüm sağlamaya çalışmıştım. Biraz faydası olmuştu ama daha çok küçük her gün değişiyor. Bu ayda bebeklerin asla düzeni olmuyor lütfen yakınlarınızdan destek isteyin ben 4. Ayda anca isteyebilidim hem bebeğim hem kendim toparlandık kendimize geldik.. yanlız değilsiniz, yetersiz hiç değilsiniz.

Hacer A.
5 Şubat 2026 22:19
Merhaba, hiç canınızı sıkmayın anın keyfini çıkartın bebeğim 22.09 doğumlu hala kucağımda uyuyor çözüm aramak zorunda değiliz uyku eğitimi almak zorunda değiliz hepimiz evlatlarımıza yeterliyiz. Kendimize yeterliyiz. Sosyal medyaya lütfen kulak asmayın takipçi kazanabilmek adına yapılmış sahte şeyler. Şuan en güzel zamanımızdayız. Bize ihtiyaçları var kokumuza, sarılmamıza, tenimize… :)
B
Büşra K. ..
5 Şubat 2026 22:34
Aşırı kendimi yetersiz hissediyorum böyle olunca ama dediğiniz gibi daha çok küçük neden beklentiye giriyorum diyorum kendime sonra sosyal medyayı görünce bi de yorgunluğuma denk gelince başlıyor kara kara düşünürler
C
Cansu ..
5 Şubat 2026 22:51
Biz de 5 aya yaklaşıyoruz aynı durumları yaşadık. Gece uykuya geçiş için sabah erken kaldırmayla çözüm sağlamaya çalışmıştım. Biraz faydası olmuştu ama daha çok küçük her gün değişiyor. Bu ayda bebeklerin asla düzeni olmuyor lütfen yakınlarınızdan destek isteyin ben 4. Ayda anca isteyebilidim hem bebeğim hem kendim toparlandık kendimize geldik.. yanlız değilsiniz, yetersiz hiç değilsiniz.
C
Cansu ..
5 Şubat 2026 22:52
Merhaba, hiç canınızı sıkmayın anın keyfini çıkartın bebeğim 22.09 doğumlu hala kucağımda uyuyor çözüm aramak zorunda değiliz uyku eğitimi almak zorunda değiliz hepimiz evlatlarımıza yeterliyiz. Kendimize yeterliyiz. Sosyal medyaya lütfen kulak asmayın takipçi kazanabilmek adına yapılmış sahte şeyler. Şuan en güzel zamanımızdayız. Bize ihtiyaçları var kokumuza, sarılmamıza, tenimize… :)

Hacer A.
5 Şubat 2026 23:01
Ben kucakta ya da omzumda uyuttuğumu görenler de alışır diyorlar alışırsa da benim bebeğim sonuçta ama çok canımı sıkıyor bu alışma mevzusu
C
Cansu ..
5 Şubat 2026 23:01
Hiç öyle düşünmeyin hepsi sahte Bakın size kendimden örnek vereyim büyük kızım 2 yaşında küçük kızım 4,5 aylık büyük kızım da şu an ayakta bana bakıyor Küçük kızım da şu an ayakta bana bakıyor ya bunlar Çocuk güle benzer bir açar bir solar derler bir gün hastalanırlar bir gün iyi olurlar Bir Gün iştahları Olur diğer gün olmaz bir gün uyurlar bir gün uyumazlar Siz daha yolun çok başındasınız Küçücük evladınız sarılın öpün koklayın ten temasını eksik etmeyin bu ay sosyal gülümsemeleriniz başlar İnşallah bir gülümsemesiyle her şeyi unutursunuz benim bebeğim de uyumasın öyle söyleyin kendinize Ben öyle söylüyorum artık ama düzene giriyor içiniz rahat olsun sadece zamana ihtiyacınız var Allah bağışlasın evladınızı
B
Büşra K. ..
5 Şubat 2026 23:02
İnşallah sağlıklı şekilde atlatırız bu günler teşekkür ederimm