15 Aylık Bebegim Uyumuyor

118 görüntüleme
G

Gülçin D.

9 Mayıs 2026 14:37
Merhaba bebegim 15 aylık ve doğdugundan beri uyumuyor. gelişimsel pediatriye bile götürdüm anlattım doktor her şey normal yaptıgımı söyledi. bazı bebekler uyumaz kabullen dedi doktor ama ben bebeğim doğduğundan beri tek başıma bakıyorum artık bittim. yok mu bunun bir çaresi ya da bir önerisi olan var mı
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
10 Mayıs 2026 14:55
Bebeğinizin uyku sorunları gerçekten zorlayıcı olabilir. Öncelikle, doktorunuzun her şeyin normal olduğunu söylemesi ve bazı bebeklerin doğası gereği uyumayabileceğini belirtmesi önemlidir.

Bebeğiniz 15 aylık ve doğduğundan beri uyku sorunları yaşıyorsanız, bazı stratejileri deneyebilirsiniz:

1. Rutin Oluşturma: Bebeğiniz için sabit bir uyku rutini oluşturmaya çalışın. Bu, her akşam aynı saatte uyumaya çalışmak, aynı aktiviteleri yapmak (örneğin, banyo, hikaye okuma, şarkı söyleme) ve aynı ortamı hazırlamak anlamına gelebilir.

2. Uyku Ortamı: Bebeğinizin uyuduğu odanın karanlık, sessiz ve rahat bir sıcaklıkta olduğundan emin olun. Beyaz gürültü makinesi gibi araçlar kullanarak dış sesleri filtreleyebilirsiniz.

3. Gece Emzirmeyi Kademeli Olarak Azaltma: Eğer bebeğiniz gece sık sık emmek için uyanıyorsa, gece emzirmeyi kademeli olarak azaltmayı deneyebilirsiniz. Ancak bu, bebeğinizin hazır olduğu bir dönemde ve dikkatlice yapılmalıdır.

4. Gündüz Uykularından Yardım Alma: Bebeğinizin gündüz uykularını düzenli ve yeterli tutmaya çalışın. Bu, gece uykusunu olumlu etkileyebilir.

5. Sabır ve Esnek Olma: Her bebeğin farklı olduğu ve farklı ihtiyaçlara sahip olduğu unutulmamalıdır. Deneme-yanılma yoluyla bebeğinizin ihtiyaçlarına en uygun yaklaşımı bulmaya çalışın.

6. Destek Almak: Bu süreçte yalnız olmadığınızı unutmayın. Partneriniz, aileniz, arkadaşlarınız veya bir ebeveyn destek grubuyla konuşarak duygusal destek alabilirsiniz.

Bebeğinizin uyku sorunları devam ediyorsa ve sizi aşırı derecede etkiliyorsa, bir uzmandan profesyonel destek almayı düşünün. Uzmanlar, kişiselleştirilmiş öneriler ve stratejiler sunarak yardımcı olabilirler.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Saatlerimiz
2. İki Buçuk Aylık Bebeğim Gece Çok Uyuyor Normal mi?
3. Uyumuyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir