İki Buçuk Aylık Bebeğim Gece Çok Uyuyor Normal mi?
239 görüntüleme
T
Tuğba G.
19 Şubat 2026 06:22
İki buçuk aylık bebeğim gece 6-8 saat uyumak istiyor bazen emmeden uyuyor zorla uyandırıp emziriyorum yanlış mı bu uyumasına izin vermeli miyim bu kadar süre yoksa emzirmeli miyim?
M
Melike M.
19 Şubat 2026 07:03
Doktorumuz bize bebeğin o kadarlıkken 6 saate kadar uyuyabilir senin uyandırmana gerek yok ama 6 saati geçerce uykusu uykudayken alıp emzir sonra uykusuna geri devam ettir demişti.çocuğun emmesi için tam ayılmış olmasına gerek yokmuş sen uyanıp emzir yatır geri demişti.uyuyorken memeyi tutmazsa tabi iki dürtmen gerekir.Biz bu şekilde yaptık endişelenme derim
E
Esra A.
19 Şubat 2026 07:29
Benim bebeğimde o kadarlıkken 8 saatte kadar uyuyordu . Biz uyandırmadık acıkınca kendi uyandı hep . Beslenmeye olduğu kadar uyumaya da ihtiyacı var dedik . Bir de uyandırıp emzirmeye çalıştığımızda 2 dk sonra meme de geri uyuyordu . Uyumak istediğini düşünüp zorlamadım . Zaten ondan sonra ki zamanlarda da bir daha öyle uyumadı 😂
E
Emine S.
19 Şubat 2026 10:00
Kendinizi bebeğinizin yerine koyun gece sizi uyknuzdan uyandırıp ağzınıza bişiler sokmaya yedirmeye çalışsa ne yaparsa ne hissedersiniz ne düşünürsünüz aynı şey bebek içinde geçerli sarılığı atlattığına göre başka bir sağlık sorunu olmadığına göre bebekler keyfi iyi olduğu sürece uyur zaten aç olsa o sizi uyutmaz bırakn keyfi yerindeyken uyusun bence
V
Vv
19 Şubat 2026 10:02
Benimki de çok uyanıyor 🤦
H
Hazal Y. ..
20 Şubat 2026 00:44
Doktor bize de olmaz uyandırın demişti uyandırmak zor oluyordu bazen uyanmıyordu uyandırdığıma pişmanım sonra uyanmaya alıştı ve sürekli uyanır oldu hala uyanıyor 2.5 yaş

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
21 Şubat 2026 12:07
Tuğba hanım bebekler büyüdükçe beslenme aralıkları uzar emme süreleri kısalır bebeğinizin kilo alımı güzelse günlük çişli bez sayısı güzelse ve bebeğiniz huzurlu mutlu ise endişe edeceğiniz bir durum yok demektir bebeğiniz ne zaman isterse o zaman besleyebilirsiniz
T
Tuğba G.
22 Şubat 2026 11:04
Çok teşekkür ederim 💖

Esra K.
26 Şubat 2026 22:58
Benim kızım da o kadarken uyurdu şimdi 6 aylık saat başı uyanıyor neredeyse bırakın uyusun siz de uyuyun :)

Ayça K. A.
Hemşire
26 Şubat 2026 23:09
2.5 aylık bebek gece uykusunu 6-8 saat uyur bu çok normal kendi uyanıp talep etmediği sürece gece beslenmesi yapmayın o süre içerisinde bir şey yemeden durabilir telaş etmeyin 🙏🏼

Ayça K. A.
Hemşire
26 Şubat 2026 23:10
Sonra bu 6-8 saat gece uykusunu çok arayacaksınız :)
T
Tuğba G.
26 Şubat 2026 23:26
Çok teşekkür ederim 🩷bundan sonra kendisinin uyanmasını bekliyorum 🥰