Zatüre ve Ateş

70 görüntüleme
E

Elif Ö.

19 Nisan 2026 20:36
Merhaba ikizlerim var 3 yaş 1 hafta önce zatüreden yattık cuma taburcu olduk ama iki gündür ateş sürekli yükseliyor ateş düşürücü veriyorum düşüyor ama tekrar yükseliyor hızlı nefes alıp verme devam ediyor ventolin kullanıyoruz 6 saatte 1 ve antibiyotik veriyorum ama sanki daha kötüye gidiyorlar acilden giriş yapmalı mıyım tekrardan sabah doktor kontrolümüz var beklemeli miyim yardımcı olursanız sevinirim. Ateş 38 ve 39 arası yükseliyor ilaç içince düzeliyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
19 Nisan 2026 20:41
İkizlerinizdeki tekrarlayan ateş ve solunum sorunları gerçekten endişe verici. Zatürden sonra bu tür belirtiler normal değildir ve dikkatli bir şekilde izlenmelidir.

Şu anki durumunuz:

İkizleriniz 3 yaşında ve 1 hafta önce zatürden yattılar.
Cuma günü taburcu oldular ama 2 gündür ateşi sürekli yükseliyor.
Ateş düşürücü veriyorsunuz ve düşüyor ama tekrar yükseliyor.
Hızlı nefes alıp verme devam ediyor ve ventolin kullanıyorsunuz (6 saatte 1).
Antibiyotik tedavisi de aliyorlar.

Yapabileceğiniz adımlar:

1. Sabah doktor kontrolünüzü bekleyin: Şu an için en yakın zamanda doktor kontrolünüz var. Sabah bekleyip doktorun değerlendirmesini görmeniz en doğrusu olacaktır.
2. Ateşi izlemeye devam edin: Ateşlerini düzenli olarak ölçmeye devam edin ve ateş düşürücüleri doktorun önerdiği dozda ve sıklıkta verin.
3. Solunum durumunu izleyin: İkizlerinizin nefes alıp verme durumunu yakından izleyin. Hızlı nefes alma, zorlanma veya başka solunum sorunları görürseniz hemen doktora başvurun.
4. Ventolin ve antibiyotiği düzenli kullanın: İlaçları belirtilen dozda ve zamanda verin.

Acile giriş yapmalı mıyım?

Şu an için sabah doktora görünmeyi bekleyebilirsiniz.
Ancak ikizlerinizde aşağıdaki durumlar oluşursa acile başvurmayı düşünmelisiniz:
Ateşleri 39,5 dereceye çıkarsa veya daha yüksek seviyeye ulaşırsa.
Solunum zorluğu, sıkıntısı veya hızlı nefes alma gibi belirtiler kötüleşirse.
Genel durumlarında belirgin bir kötüleşme olursa.

İkizlerinizin bir an önce iyileşmesini diliyorum. Sabah doktor kontrolünde daha detaylı bilgi ve yönlendirme alacağınızı umuyorum.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 39 Ateş
2. İnfluenza
3. Tekrarlayan Ateş
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir