Yüzde Komedon

49 görüntüleme
B

Büşra Y. ..

Premium Üye
27 Mart 2026 07:47
Ek gıdaya başladıktan sonra dudak kenarında ufak ufak sivilceler çıkmaya başladı her besini üç gün kuralı ile verdim neden olduğunu anlamıyorum uçuk gibi görünüyor ondan korkuyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
27 Mart 2026 07:49
Ek gıdaya başladığından beri dudak kenarında küçük sivilceler çıkmaya başlamış. Bu durum, bebeklerde sık görülen bir durumdur ve genellikle geçicidir.

Olası Nedenler:

1. Ek Gıdaya Adaptasyon: Bebeğin sindirim sistemi, yeni gıdalara uyum sağlamaya çalışıyor olabilir. Bu, ciltte küçük reaksiyonlara yol açabilir.
2. Alerji veya Hassasiyet: Bazı bebekler, belirli gıdalara karşı alerjik veya hassas olabilir. Bu, ciltte sivilce gibi belirtilere neden olabilir.
3. Hormonal Değişiklikler: Bebeğin hormonal dengesi, ek gıdaya başladığı dönemde değişebilir. Bu, ciltte küçük sorunlara yol açabilir.

Öneriler:

1. Doktorunuza Danışın: Bebeğinizin doktoru ile konuşun ve durumu açıklayın. Doktorunuz, olası nedenleri değerlendirebilir ve uygun tavsiyelerde bulunabilir.
2. Gıdalara Ara Verin: Eğer belirli bir gıda ile ilişkilendiriyorsanız, o gıdaya birkaç gün ara verin ve durumu gözlemleyin.
3. Cilt Bakımı: Bebeğinizin cilt bakımını düzenli olarak yapın. Cildi temiz tutun ve nemlendirin.

Komedon (Sivilce) Tedavisi:

1. Cildi Temiz Tutun: Bebeğinizin cildini temiz tutun.
2. Nemlendirin: Cildi nemlendirin.
3. Sivilceye Dokunmayın: Sivilceye dokunmaktan kaçının.

Eğer durum devam ederse veya kötüleşirse, doktorunuz ile görüşün.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
2. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
3. Kokulu Mukuslu Yeşil Kaka
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Büşra Y. ..

Premium Üye
27 Mart 2026 07:50
image
B

Büşra Y. ..

Premium Üye
27 Mart 2026 07:50
Bu şekilde
M

Melike Ş.

Premium Üye
27 Mart 2026 09:03
Hangi besinleri denettirdiniz bilmiyorum ama benim bebeğimindd süt ürünlerine hassasyeti var yedikten sonra yüzünde değdiği yerler kızarıyor 1 saat sonra geçiyor eğer bebeğinizde ek gıda yedikten sonra sancılanma huzursuzluk kanlı mukuslu kaka yada herhangi bir belirti yoksa sadece bu şekil ağız çevresi döküyorsa hassasiyet olabilir belki takipli doktorunuz varsa mesaj atın isterseniz
B

Büşra Y. ..

Premium Üye
27 Mart 2026 09:15
Melike Şahin
Hangi besinleri denettirdiniz bilmiyorum ama benim bebeğimindd süt ürünlerine hassasyeti var yedikten sonra yüzünde değdiği yerler kızarıyor 1 saat sonra geçiyor eğer bebeğinizde ek gıda yedikten sonra sancılanma huzursuzluk kanlı mukuslu kaka yada herhangi bir belirti yoksa sadece bu şekil ağız çevresi döküyorsa hassasiyet olabilir belki takipli doktorunuz varsa mesaj atın isterseniz
Süt alerjimiz var bizimde ama vermiyorum tüketmiyorumda ufak ufak yüzde de var dudak kenarında yaygın
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir