Yüksek Ateş, Burun Akıntısı, Balgamlı Gibi Öksürük

37 görüntüleme
M

Meryem K.

13 Nisan 2026 23:20
merhaba 6 aylık ve 1,5 yaşındaki kızlarımda hem burun akması ve balgamlı gib öksürük mevcut arada burun tıkanıklığı oluyor. fakat doktora götürmedim evde sabahları calpol akşamları ise dolven veriyorum fakat 1,5 yaşındaki kızım bugün öğleden sonra ateşi 38,6 çıktı ılık duşa soktum yemek yedirdim ilaç verdim ateşi 38 oldu ve yatırdım asla burun temizliği yaptırmıyor. Bununla ilgili ne yapabilirim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

14 Nisan 2026 23:57
Çocuklarda Yüksek Ateş, Burun Akıntısı ve Balgamlı Öksürük

Kızlarınızın yaşadığı belirtiler, genellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarının belirtileridir. Bu tür enfeksiyonlar, çocuklarda sık görülür ve genellikle virüsler tarafından způsoblanır.

Evde Yapabileceğiniz Şeyler

1.
Ateş Takibi: Çocuklarınızın ateşini düzenli olarak takip edin. 38°C'nin üzerinde ise, ateş düşürücü ilaçlar verin.
2.
Burun Temizliği: Burun temizliği yapmak, burun akıntısını ve tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olabilir. Ancak, çocuklarınızın burun temizliğini kabul etmediği için, bunu zorla yapmak istemeyin.
3.
Sıvı Alımı: Çocuklarınızın yeterli sıvı almasını sağlayın. Sıvı alımı, ateşin düşürülmesine ve vücudun hidrasyonuna yardımcı olur.
4.
Hava Nemlendirme: Oda nemlendirici kullanarak, havanın nemini artırın. Bu, burun akıntısını ve öksürüğü azaltmaya yardımcı olabilir.

Doktora Götürme Zamanı

1.
Ateş Yüksekliği: Ateş 39°C'nin üzerine çıkarsa veya 24 saatten uzun sürerse.
2.
Solunum Problemleri: Çocuklarınızın solunumu zorlaşırsa veya hızlı nefes alırsa.
3.
Balgamlı Öksürük: Balgamlı öksürük devam ederse veya kötüleşirse.
4.
Genel Durum: Çocuklarınızın genel durumu kötüleşirse veya uyku düzeni bozulursa.

Doktorunuzun Önerileri

Doktora götürdüğünüzde, çocuklarınızın durumunu değerlendirecek ve gerekli tedaviyi önerecektir. Muhtemelen, antibiyotik veya diğer ilaçlar reçete edebilir.

Özet**

Çocuklarınızın belirtileri, genellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarının belirtileridir. Evde ateş takibi, burun temizliği, sıvı alımı ve hava nemlendirme yapabilirsiniz. Ancak, ateş yüksekliği, solunum problemleri, balgamlı öksürük veya genel durum kötüleşirse, doktora götürmeniz gerekir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateş Balgamlı Öksürük
2. Ateş Öksürük
3. Ateş Tecrübeli Anneler
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir