Ateş Öksürük
79 görüntüleme
S
Sefanur T.
1 Mart 2026 11:14
5 aylık kızımı birkaç gün önce emzirirken hafif bir hırıltılı fark ettim. İki gece önce uyutmadan burnunu açmama rağmen gece çok tıkanıp uykusundan uyandı durdu. Sabahında ise burun tıkanıklığı, hapşırma, hapşırmayla birlikte ara ara burun akıntısı ve öksürük başladı. Dün akşam ilk kez 38 derece ateşi olunca acile götürdük. Doktor burnunu açtırıp, oksijen değerine ve ateşine baktı bir çok şükür bir şey çıkmadı. Terlemesin sabah akşam calpol ver dedi. Ama öksürük arttı hatta sanki hafif balgamlı gibi geliyor bana. Ateşi de 37 derecenin altına zar zor düşüyor, göz çevresi hafif kızarıyor bazen, biraz halsizliği de var ne yapmalıyım?
@Osman Gönülal
@Osman Gönülal

Meryem
1 Mart 2026 11:22
Merhaba aynı durum bizde de var hava vermeniz lazım serum suyu ile. Ek olarak bizim doktorumuz ibıfen surup verdi günde 3 kez kullanıyoruz.
E
Esra A.
1 Mart 2026 11:23
Aynı durumu biz de 5 gün önce yaşadık biz 4 gün boyunca evde takibini yaptık dün balgamlı öksürük burun akıntısı göz sulanmaları çok artınca doktorumuza götürdük antibiyotik balgam söktürücü falan yazdı mecburen istemeye istemeye de olsa kullanıyoruz şuan da . Ateşi de 38 derecelerdeydi benim bebeğimin de . Yani isterseniz başka doktora polikliniğe götürün .
S
Sefanur T.
1 Mart 2026 11:28
Fazla ilerlemeden bende götürmek istiyorum. Maalesef bulunduğum ilde tek bir özel hastane ondada bir tane çocuk doktoru var. Salı gününe ancak randevu bulabildim. Devlet hastaneside çok kalabalık oluyor önemli bir şeyi yoksa bile iyice hasta olur diye korkuyorum.
E
Esra A.
1 Mart 2026 20:27
Bizim doktorumuza da randevu bulamadık . Ama telefonu olduğu için iletişime geçip gidebildik . Belki oraya giderseniz size de yardımcı olurlar . Bence yakınsa ve durumu kötüye gidiyorsa götürün bir . Ben de geçer diye bekledim evde sürekli serumla burnunu yıkadım serumla hava verdik ama hiç hafiflemedi . İlaçlardan sonra daha yeni yeni kendine geliyor yavrum .