Yoğunbakımdan Çıkan Bebek Kaygı Korkuları

266 görüntüleme
S

Sedanur Ç.

4 Haziran 2026 07:21
Merhaba umarım burda bi çözüm bulabilirim kızım alt solunum yolu enfeksiyonu yüzünden bi hafta yoğunbakımda yattı 1.5yaşında kendisini atmasın die el ayakları bağlandı tabi biz üç gün sadece bire defa gördük şuan taburcuyız kızım normal hayata döndü ama uyku konusunda kucakta uyusada yatağa koyar koymaz veya bi zemine aşırı ağlıyor hatta saatlerce .bi çok şey denedim çözüm bulamadım yardım edin lütfen kızım sesim kısılmış ağlamaktan
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
5 Haziran 2026 07:25
Bebeğinizin yoğun bakımdan sonra uyku sorunları yaşaması oldukça zor bir durum. Öncelikle, bebeğinizin sağlığına kavuşmasını ve taburcu olmasını çok seviyorum.

Bebeğinizin uyku sorunları, yaşadığı yoğun bakım süreci ve sonrasında yaşadığı adaptasyon zorlukları ile ilgili olabilir. İşte bazı öneriler:

1. Güvenliği hissetmesine yardımcı olun: Yoğun bakımdan sonra, bebeğiniz kendini güvende hissetmeyebilir. Onu kucakta uyutmak, ona yakın olmanızı sağlamak, güvenini kazanmasına yardımcı olabilir.
2. Uyku ortamını düzenleyin: Bebeğinizin uyuduğu odanın sessiz, karanlık ve serin olduğundan emin olun. Bu, bebeğinizin uykuya dalmasına yardımcı olabilir.
3. Rutin oluşturun: Bebeğiniz için bir uyku rutini oluşturun. Örneğin, her akşam aynı saatte uyutun, aynı şekilde besleyin, vb.
4. Bebeğinizle konuşun: Bebeğinizle konuşun, ona güven verin. Bebeğiniz sizin sesinizi duymaya ihtiyaç duyabilir.
5. Sabırlı olun: Uyku sorunları çözmek zaman alır. Bebeğinizin uyku düzeninin normale dönmesi birkaç hafta veya hatta aylar alabilir.

Ayrıca, yoğun bakım süreci ve sonrasında yaşanan kaygı, korku ve uyku sorunları ile ilgili bazı kaynaklar:

Doktorunuzla konuşun: Bebeğinizin doktoru ile konuşun, uyku sorunları hakkında bilgi alın.
Pediyatrist veya çocuk psikologu: Bebeğinizin uyku sorunları devam ederse, bir pediyatrist veya çocuk psikologu ile görüşün.

Umarım bu öneriler yardımcı olur. Bebeğinizin sağlığı ve iyiliği için elinizden gelenin en iyisini yapın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ağlayarak Uyanma
2. Bebeklerde Bağlanma Çeşitler 🍀
3. Uykuyla İlgili Aklınızdaki Tüm Soruları Cevaplıyoruz
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Sedanur Ç.

5 Haziran 2026 08:53
Bebeğim asla kucağıma gelmeyi kabul etmiyor kendini yere atıp ağlıyor hadi diyelim kucakta uyudu yatağa koyarsak uyanıyor kendi uyumasına izin vermeye kalkıyoruz bu sefer ağlama krizi kaskatı kesilme bize vurma saçını çekme veya kendini yere atma gibi tepkiler veriyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir