Yoğun Gaz:(

77 görüntüleme
S

Sedanur K.

13 Nisan 2026 09:45
Bebeğim çarşamba günü 8 günlük [olacak.son](olacak.son) 4-5 gündür sabaha karşı 4-6.30 arası yoğun ıkınma gaz sorunu yaşıyor geceden sıcak duşunu masajını yapıyorum kiraz çekirdeği de koyuyorum sab simplex ve trubiotic duo verdi doktorumuz onu düzenli olarak kullanıyoruz ama son günlerde işe yaramadığını hissediyorum. Sab simplex başladığından beridir günde 5-6 kaka yaparken bir anda 2 günde 1 e düştü . Zorlanmasını buna da bağlıyorum bazen mesela bugün 3. Gün oldu hala yapamadı gündüz uykusunda bile ayakları havaya kaldırıyor ıkınıp rahatlatmak için ama nafile..
A

Aslıhan G.

13 Nisan 2026 09:49
Aslında bebeklerde 10 güne kadar kaka yapmama normal fakat gaz sancısı çektiğini düşünüyorsanız emziren bir anne iseniz ben yeni doğan döneminde kimyon çayı içerdim 2-3 günde bir yarım çay bardağı kadar . Bunun faydasını gördüm açıkçasını .
S

Sıla T. K.

13 Nisan 2026 09:52
Benim bebeğim kolikti 10 gün kaka yapmazdı sadcee anne sütü alıyordu momms bilss ile biz biraz rahatladık 20 günlük falandı başladığımız zaman @Sedanur Küçükisbir
S

Selin G.

13 Nisan 2026 09:59
Bazı gaz damlaları çocukları daha da sıkıştırıyor. Benım bebeğime de yaramamıstı. Bence bi sure sab simplexe ara verin
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

13 Nisan 2026 11:51
Bebeğinizin gaz ve kabızlık sorunu yaşadığı anlaşılıyor. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, bebeklerde gaz ve kabızlık oldukça yaygındır ve genellikle birkaç ay içinde kendiliğinden düzelir.

Siz şu anda bebeğiniz için Sab simplex ve Trubiotic Duo kullanıyorsunuz, ancak son günlerde işe yaramadığını hissediyorsunuz. Düşük ihtimalle bebeğinizin gaz ve kabızlık sorunu devam ediyor.

Gaz ve Kabızlık Sorununu Azaltmak İçin Deneyebileceğiniz Şeyler:

1. Gaz Masajı: Bebeğinizin karnına dairesel hareketlerle masaj yapmayı deneyebilirsiniz. Bu, gazın hareket etmesine ve bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.
2. Sıcak Duş: Bebeğinizin sıcak duşunu ve kiraz çekirdeği uygulamasını zaten deniyorsunuz. Bu uygulamaları devam ettirebilirsiniz.
3. Diyet Değişikliği: Eğer anne sütü ile besleniyorsanız, sizin diyetinizde değişiklik yapmayı deneyebilirsiniz. Bazı yiyecekler, bebeğinizde gaz ve kabızlık sorununa neden olabilir.
4. Probiyotik: Trubiotic Duo'nun yanı sıra, başka probiyotik ürünleri de deneyebilirsiniz. Probiyotikler, bağırsak sağlığını destekler ve gaz ve kabızlık sorununu azaltabilir.
5. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin doktoru ile tekrar görüşmeyi planlayabilirsiniz. Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirerek daha farklı tedavi seçenekleri sunabilir.

Kaka Sayısındaki Azalma:

Bebeğinizin kaka sayısı son günlerde azaldıysa, bu gaz ve kabızlık sorununun bir işareti olabilir. Bebeğinizin doktoru ile görüşerek, kaka sayısındaki azalma hakkında bilgi alabilirsiniz.

Bebeğinizin Rahatlaması İçin:

1. Bebeğinizin Sıcak Tutulması: Bebeğinizin karnını ve ayaklarını sıcak tutmaya özen gösterin.
2. Bebeğinizin Rahatlaması İçin Zaman Ayırın: Bebeğiniz ile vakit geçirirken, ona rahatlaması için zaman ayırın.

Umarım, bu öneriler bebeğinizin gaz ve kabızlık sorununu azaltmaya yardımcı olur.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kabızlık
2. Gaz Sancısı
3. Gaz
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Sedanur K.

13 Nisan 2026 11:53
@Aslıhan Giray şöyle ki emziriyorum şu son 4-5 güne kadar öyle değildi dönemsel diyor doktorlar diskezi denen durumda oluyormuş tamamen fizyolojik dedi. Ama insan o an bebeğe de kıyamıyor rahatlasın istiyor tabi kendimiZde uyumak istiyoruz ama bu çayı içeceğim teşekkür ediyorum
S

Sedanur K.

13 Nisan 2026 13:59
@Sıla Tekinalp Karadoruk bu damlayı 10 sene evvel duymuştum ilk çocuğumda Amerika da vardı sadece Türkiye’de nereden alacağız güvenilir olarak. Bir de kaka mı yapmıştı bunun sayesinde
S

Sedanur K.

13 Nisan 2026 14:00
@Selin G şöyle ki doktor verdi damlayı bir de bi ara kes dedi kestik ama kaka olayı hala devam ediyor yapamadı
K

Kübra H.

13 Nisan 2026 21:35
Sab daha fazla sancı yapıyor diyordu bi arkadaşım
S

Sedanur K.

14 Nisan 2026 08:46
@Kübra Hasta simeticon içermesi nedeniyle aslında minik gazları tek bir gaz haline getirip kolay atıyor ama bilemedim asıl mesele kakanın seyrek oluşu

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir