Yetersiz Kilo Alımı

164 görüntüleme
N

Nihal C.

13 Nisan 2026 21:31
doğum kilomuz 2.940 3. Aya kadar aylık 1 kilo alarak güzel geldik fakat 4. Ay kontrolünde sadece 335 gr almış doktor çok yetersiz dedi mama başlamak gerekir mi bilemiyorum sadece anne sütü alıyor 😞
N

Nihal C.

14 Nisan 2026 10:09

Ai Asistan

Bebeğinizin doğum kilosu 2.940 gram ve 3. aya kadar aylık 1 kilo alarak güzel bir başlangıç yapmış. Ancak 4. ay kontrolünde sadece 335 gram almış ve doktorunuz yetersiz kilo alımı olduğunu belirtmiş.

Bu durumda, doktorunuzun mama başlama önerisi yapması anlaşılabilir. Yetersiz kilo alımı, bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için gerekli olan besinleri alamaması anlamına gelebilir.

Sadece anne sütü alan bebeklerde, annenin süt üretimi yetersiz olabilir veya sütün besin değeri düşük olabilir. Bu nedenle, doktorunuzun önerisine dikkatlice düşünmelisiniz.

Mama başlama konusunda karar vermeden önce, şu noktaları göz önünde bulundurabilirsiniz:

1. <strong>Bebeğinizin genel sağlık durumu</strong>: Bebeğinizin genel sağlık durumu nasıl? Doktorunuz herhangi bir sağlık sorunu teşhis etti mi?
2. <strong>Anne sütü kalitesi</strong>: Anne sütünüzün kalitesi düşük olabilir mi? Sütünüzün yağlı veya yağsız olduğu konusunda bir fikir edinmek için bir süt analizi yapılabilir.
3. <strong>Emzirme sıklığı ve süresi</strong>: Bebeğiniz ne sıklıkla ve ne kadar süre emziriliyor? Emzirme tekniklerinizi gözden geçirebilirsiniz.
4. <strong>Ek gıdaya hazır olma</strong>: Bebeğiniz ek gıdaya hazır mı? 4. ayda ek gıdaya başlanması önerilen bir dönemdir.

Doktorunuzla konuşarak, bebeğinizin özel durumunu değerlendirmeniz ve en iyi kararı vermeniz önemlidir

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
2. 4 Ay Kız Bebek Kilosu
3. Kilo Yetersizliği

Şuanda 1 hafta buzluktaki sütlerini biberonla destekleyerek verelim dedik 2 emzirme 1 biberonla süt şeklinde ilerleyelim dedik haftaya kontrol var tekrar
N

Nihal C.

14 Nisan 2026 10:10

Kübra Hasta

He valla duşa girdik beraberde emzirdim orda. O ara kilosu azdı az emiyorsu sanırım 4.aydı. Baktım neler yapabilirim. Amuda kalk emzir deseler yapardım yani o derece 🫢 sonra bu duşta emzirmeyi gördüm saçma geldi ama tabii ki denedim ve duşta emdi gayette güzel güzel. Hatta sinir oldum normalde emmiyorsun da duşta ne anladın sen şimdi bu ne saçmalık diye 🤣 sonra şükrettim bi öğünde olsa güzel emdi diye 🤣🤣

Ahahha ya bu bebeler bizi ne hale sokuyor😂

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir