Yenidoğan Kolik Alerjik Bebek Tavsiyelerinizi Bekliyorum .

360 görüntüleme
Yağmur O.

Yağmur O.

17 Mayıs 2026 11:10
38+2 sezeryan doğum gerçekleştirdim 4 gün yenidoğan yoğun bakımından solunum yetersizliğinden kaldı meme reddi olduğundan mama olarak hipp verdim gaz problemi olunca sma geçtik bitmeyen ağlama nöbetleri gaz sancısı uykuyu ret etme devam edince doktor kontrollü raporlu mamaya geçtik mukuslu kaka , uyku problemi sürekli ağlama atakları var ve bir türlü düzelmiyor . Gaz damlası olarak metsil , vicol , relaktaz , trupbiotic kullandım şuan son 2 damlayı kullanıyorum ama çözüm bulamıyorum . Kakayı günde 2/3 kez mukuslu sıvı şeklinde yapıyor. Mama tüketirken gaz sancısından dolayı beslenemiyor . Raporlu mamadan sonra 90 milden 60 ml düştü .Bu konuda destek alabilir miyim . Görsel için kusura bakmayın
image
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
17 Mayıs 2026 11:11
Gaz Sancısı ve Alerjik Bebek Sorunları

Gaz sancısı ve alerjik bebek sorunları, birçok anne-baba için zorlayıcı bir süreç olabilir. Senin durumunda, bebeğin 38+2 haftalıkken sezeryan doğum gerçekleştirmiş ve doğumdan sonra meme reddi nedeniyle mama ile beslenmeye başlanmıştır. Ancak, gaz problemi, bitmeyen ağlama nöbetleri, uykuyu ret etme ve mukuslu kaka gibi sorunlar yaşıyorsunuz.

Kullanılan Ürünler ve Deneyimler

Gaz damlası olarak Metsil, Vicol, Relaktaz ve Trupbiotic kullanılmış, ancak sorunlar devam ediyor. Raporlu mamaya geçilmiş, ancak tüketim miktarı azalmış. Kakayı günde 2-3 kez mukuslu sıvı şeklinde yapıyor.

Öneriler

1. Doktor Kontrolü: Bebeğinizi düzenli olarak doktor kontrolünden geçirin. Doktorunuz, bebeğinizin gaz sancısı ve alerjik sorunlarını değerlendirerek uygun tedavi planını belirleyebilir.
2. Mama Değişimi: Raporlu mamadan sonra tüketim miktarı azalmış. Belki de mama değişimi gereklidir. Doktorunuzla konuşarak, bebeğinizin sindirim sistemine uygun bir mama seçebilirsiniz.
3. Gaz Masajı: Bebeğinizin gaz sancısını azaltmak için gaz masajı yapabilirsiniz. Bebeğinizi dik tutarak, karnına hafifçe masaj yapın.
4. Sıcak Banyo: Bebeğinizi sıcak bir banyo yaptırarak, kaslarını gevşetebilir ve gaz sancısını azaltabilirsiniz.
5. Probiyotik Takviyesi: Probiyotik takviyesi, bebeğinizin sindirim sistemini destekleyebilir. Doktorunuzla konuşarak, uygun bir probiyotik takviyesi seçebilirsiniz.

Sonuç

Gaz sancısı ve alerjik bebek sorunları, çözümü zorlayıcı olabilir. Ancak, doktor kontrolü, mama değişimi, gaz masajı, sıcak banyo ve probiyotik takviyesi gibi yöntemlerle sorunları azaltabilirsiniz. Sabırlı olun ve bebeğinizin ihtiyaçlarına göre hareket edin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gaz Sancısı
2. Aşırı Gaz Sorunu
3. Uyku ve Gaz Problemi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Esmanur E.

Premium Üye
17 Mayıs 2026 11:51
Mamayı siz mi azalttınız doktor mu öyle uygun gördü
Yağmur O.

Yağmur O.

17 Mayıs 2026 12:35
bebeğim yemeyi bıraktı daha az besleniyor mama değişikliğinden sonra maalesef
R

Rabia D.

Premium Üye
18 Mayıs 2026 15:35
Valla benim de bebegım kolikti o kada kolikti ki 1 hafta da 8 saat uyuduğunu hatırlıyorum gaz sancısından sonra doktor mommy bilss night damla önerdi o bizi baya rahatlattı ama şunu bilin 2. Aydan sonra baya rahatlayacaksınız 3. Ayda oh be diyeceksiniz gaz gidecek ama başka şeyler gelecek 😁
R

Rabia D.

Premium Üye
18 Mayıs 2026 15:35
Bi de emzik alıştırın bence bana çok yardımcı oldu zorla emzik alıştırdım çocuğa hem rahatlıyordu hem kaka yaparken yardımcı oluyordu emerek yaoptıgı için
Yağmur O.

Yağmur O.

20 Mayıs 2026 16:35
5 mama değiştirdik ve doktorumuz hala 6. Mama denemesine geçirecek gaz ve huzursuzluğu geçmiyor acı çekmesi üzüyor beni de emzik kullanıyoruz . Teşekkür ederim
E

Ezgi Ç. D.

20 Mayıs 2026 16:41
Bende sezeryanla dogum yapip ayni sorunlari yasadim yogun bakimda yatti silikon ucla emzirdim emmedigi zamanlar sagip verdim. Gaz problemi hala yasiyoruz probiyotigin etkisi buyuk deneyin isterseniz.
Yağmur O.

Yağmur O.

20 Mayıs 2026 23:13
Kızımda 4 gün yoğun bakımda kaldı anne sütünü çok denedik ama olmadı şimdi de gaz ve kolik ile mücadele veriyor yavrum birden fazla mama değişikliği de bebeklerimizi yıpratıyor ne yapılır bu konuda bilemedim kobay bi nevi yavrular trubiyotik kullanıyorum ama faydasını göremiyorum ne onun ne gaz damlaların çaresiz bi durum 🤦♀️
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir