Uyku ve Gaz Problemi

109 görüntüleme
B

Büşra K.

2 Ağustos 2025 16:07
Bebeğim 33+2 de doğdu şu an 44 günlük. 11 günlük yoğun bakım sürecimiz oldu. Şu an gelişimi çok şükür iyi. Büyük bi gaz problemi yaşıyoruz. Kakasını iki günde bir yapıyor. Ağlayarak uyanıyor uyusa bile uykusunda sürekli ıkınıyor uykusu bölünüyor. 1 aya yakındır derin uyuduğunu bilmem. Sadece kucağımda uykuya dalıyor yatağını asla kabul etmiyor. Kucağımda da yüzüstü uyuyor bu zararlı mı ? Bir de iki tane farklı gaz damlası kullanıyoruz. Aktif bi gaz çıkışı yok :( bebeğim ağlama beslenme ve kucağımda uyuma şeklinde günü geçiriyor. Gözlerini gün içinde sayılı görüyorum :(
Yeter O. .

Yeter O. ..

2 Ağustos 2025 16:10
Benimde kızım yatağını hiç kabul etmedi 2. Ayımız bitiyor artık ana kucağı var sallanan orda yatıyor alıştırmam gerekiyor benim de kızım son bir haftadır gazı çok inşallah geçecek sabredin metsil damla iyi geldi kızıma
B

Büşra K.

2 Ağustos 2025 16:16
Ana kucağına koyduğumda da çığlık kıyamet iki büklüm öylece kucağımızda hep babasıyla. Bir sürü alternatif var o iki büklüm kucak istiyo 😂
K

Kübra ..

2 Ağustos 2025 16:46
Kızım 4,5 aylık oldu daha geçen hafta acillik olduk. Ama ilk zamanlara göre biraz daha iyi çok şükür. O günlerde hiç bitmeyecek sandım ki hala da yaşıyorum gaz problemi. Benim bebeğim bayılacak kadar ağlıyordu gazdan meme reddediyordu en son uykusuzlukta eklenince bayılıyordu. Piyasada kullanmadığım sadece 2 damla kaldı. Bulunduğum şehirde gitmediğim doktor kalmadı. Size tavsiyem, maalesef hiç bir damla çözüm değil. Tek gerçek çözüm masaj. Her emzirme veya beslenme öncesi masaj yapın. Bebeğinizin açlık süresini hesaba katın. Emziriyorsanız eğer yediğiniz besinlere dikkat edin. 2 diyetisyenle çalıştım ikisi de besinlerin çok geçmediğini söyledi . Ama kesinlikle inanmıyorum resmen not tuttum bunu yedim bu oldu diye. Mesala somon ve maya kızımı acillik edecek kadar gaz yapıyor. 2. Aydan beri ekmek yemiyorum. Bu tip şeylere dikkat edin. Ve bol bol masaj yapın. Hafif Sıcak su kovasına kollarınızla tutarak dik bi şekilde beneğinizi koyun babası da karnına orda masaj yapsın. Bununda faydasını gördüm. Allah yar ve yardımcımız olsun gerçekten çok zor bir süreç.
B

Büşra K.

2 Ağustos 2025 16:48
Çok teşekkür ederim Kübra hanımcım 💖 önerilerinizi dikkate alacağım
G

Gamze P.

3 Ağustos 2025 17:09
Bizde aynılarını nerdeyse 5 ay yaşadık kucak ve meme dışında asla uyumadı havalarda güzel bebek arabasıyla dışarda gezdiririn uyku saatlerinde ben kışın gezdirdim kaç gün dışarda arabada uyuyordu şükür suan 7 aylık gaz problemi geçti hiç bir damla fayda etmiyo duş masaj gazı biraz rahatlatıyor temiz hava güzel uyumasını sağlıyor o kadar
B

Büşra K.

3 Ağustos 2025 17:10
Dikkate alacağım hamide hanımcım teşekkür ederim 💖
Z

Zeynep R.

3 Ağustos 2025 17:13
Bende bir premature anneyim. Bizde de gaz ve gece uykuya dalamama sorunu var. Düzeltilmiş bir ay 3 günlük olduk. Henüz premature olduğumuz için gaz durumunu yeni yazmaya başladığımızı ve bebekten bebeğe değişerek genelde 3-4 ay sonra gaz sorunu duzelebiliyormus. Biz bu süreçte iki tane gaz damlası ve prebiyotik kullanıyoruz etkisini sadece bunları kullandığımda görmüyorum her alt değiştirme sonrasında love masajını yapıyorum yüz üstü yaptırıp hem tummy yapmasını sağlıyorum hemde kendi gazını çıkarmaya alışıyor doktor böyle söylemişti bana. Uyku içinde biz dalarken sorun yaşadığımız için sık olmamakla birlikte yarım kundak yapıyorum ve white noise yada Nebe süresi açıyorum sonrasında uyuyor.
B

Büşra K.

3 Ağustos 2025 17:31
Zeynep hanımcım en kısa sürede geçer umarım bu süreç teşekkür ederim sevgiler

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir