Yenidoğan ile Yolculuk

99 görüntüleme
M

Mücahide E.

Premium Üye
31 Mayıs 2026 08:34
Yenidoğan bebeğim ile şehirlerarası yolculuk yapabilir miyim bi sıkıntı olur mu acaba 2 haftalık 5-6 saatlik bir yolculuk planlıyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
31 Mayıs 2026 08:35
Yenidoğan ile Yolculuk

Yenidoğan bebeğinizle şehirlerarası yolculuk yapmak mümkündür ancak bazı önlemler almak ve dikkatli olmak gerekir. 2 haftalık bir bebekle 5-6 saatlik bir yolculuk planlıyorsanız, aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:

Doktorunuza danışın: Bebeğinizin sağlığı ve yolculuk için uygun olup olmadığı konusunda doktorunuzla konuşun.
Oto koltuğu kullanın: Bebeğiniz için uygun bir oto koltuğu seçin ve doğru şekilde kullanın.
Puset kullanabilirsiniz: Puset de kullanılabilir ancak oto koltuğu daha güvenli bir seçenek olabilir.
Sık mola verin: 2-3 saatte bir mola vererek bebeğinizin beslenmesi, altının değiştirilmesi ve hava alması için fırsat verin.
Bebeğinizin konforuna dikkat edin: Bebeğinizin konforu ve güvenliği için yanına yumuşak oyuncaklar, battaniye gibi şeyler koyabilirsiniz.
İklim kontrolü: Araç içi klimayı kontrol edin ve bebeğinizin aşırı sıcak veya soğuk ortamda kalmamasını sağlayın.

Ayrıca

Yenidoğan bebekler genellikle çok uyurlar, bu nedenle yolculuk sırasında uyuyabilirler.
Bebeğinizin beslenmesi için uygun ekipmanları yanınıza alın, örneğin emzirme yastığı, biberon, vs.
* Yolculuk sırasında bebeğinizin güvenliği için emniyet kemeri kullanmayı unutmayın.

İyi yolculuklar!

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebekle Uzun Yola Giden Var mı
2. Bebekle Otomobil Seyahati
3. Yenidoğan ile Seyahat ?? Acil🙏
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Fatma A. U.

Fatma A. U.

31 Mayıs 2026 08:53
Daha çok küçük değilmi sizin daha kırkınız çıkmamış keşke gitmeseniz
M

Mücahide E.

Premium Üye
31 Mayıs 2026 08:55
Şehir dışında yaşıyorum ailemden kimse yok ailemin yanına gitmeyi planlıyorum destek görmek için
T

Tuğba G.

31 Mayıs 2026 09:33
Puseti arabaya oto koltuğu gibi bağlayıp gidebilirsiniz ben de 23 günlükken memlekete gelmek zorunda kalmıştım. Mesafe uzun değildi 1 buçuk saatti ama yolda mola verip pusetten çıkarıp besleme alt değişimi yapıp geri yatırdım uyuyarak gelmişti zaten yenidoğanlar uyuyor. Arabada klima açmazsanız ya da üşümemesi için gerekli önlemleri alırsanız mola vererek giderseniz rahat gideceğinizi düşünüyorum.
E

Ece S. Y.

1 Haziran 2026 19:46
Bebeğim 28 günlükken 4 saatlik yolculuk ile tatile gitmiştik… Zaten arabada neredeyse bütün yolu uyuyarak geçirmişti. Gönül rahatlığıyla gidin bence maksimum ihtiyacı emmek, uyumak, altının değişmesi ve sizin kucağınız olur… Arabayı siz kullanmayacaksanız ve mümkünse otobüs vs tercih etmeyecekseniz neredeyse evden rahat olmuştu bizim için…
M

Mücahide E.

Premium Üye
1 Haziran 2026 19:46
Teşekkürler
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir