Yemiyor

88 görüntüleme
B

Buket B. ..

Premium Üye
15 Mayıs 2026 21:35
16 aylık yemek yerken bir kaç kez telefon açtım 5 dakika yiyordu istemeyince yine istemiyordu bende artık tamamen kestim telefonu televizyonu şimdi hiçbir şey yemiyor ne yapmalıyım
Göktenur B.

Göktenur B.

15 Mayıs 2026 21:43
Başka şeylerle ilgisini çekmeye çalışın oyuncak veya onun ilgisini çekecek bir nesne olabilir yada dışarı balkona veya parka götürüp deneyebilirsiniz çok zor bı süreç benimki 10 aylık sırf alışkanlik yapmasın diye açamıyorum ekran bizimle oturunca akşamları yiyor ama gündüz ekran arıyor çünkü sürekli açık bir televizyon abisinde tablet ilgisini çekiyor bende başka türlü ilgisini çekip yedirmeye çalışıyorum yoksa ekran versem benimki de oturup uslu uslu yicek yemek
B

Buket B. ..

Premium Üye
15 Mayıs 2026 21:46
Yani bende vermiyordum yemek yesin diye açtım ve çok sevdi normalde gün içinde asla izlemiyor ama şu an o kadar kötü ki yemiyor bir şey açsam hemen yer ve sabit video da izlemiyor sürekli değiştirmemi istiyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
16 Mayıs 2026 09:58
Bebeğinizin yemek yememesi konusunda endişe duyduğunuz için üzülüyorum. Birçok ebeveyn, çocuklarının yemek yememesiyle ilgili sorunlar yaşar. Öncelikle, bebeğinizin fiziksel sağlığı hakkında endişe duyuyorsanız, bir pediatriste danışmanızı tavsiye ederim.

Bebeğinizin iştahsızlığına ilişkin bazı olası nedenler olabilir:

Normal bir süreç: Bebeğinizin iştahı azalabilir veya artabilir. Bu, normal bir büyüme ve gelişme sürecinin bir parçası olabilir.
Duyusal hassasiyet: Bazı çocuklar, belirli yiyeceklerin kıvamı, tadı, kokusu veya görünümü konusunda hassas olabilir.
* Rutin ve çevre: Bebeğinizin yemek yeme alışkanlıkları, günlük rutini ve çevresi tarafından etkilenebilir.

Bebeğinizin iştahını uyandırmak için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Sabrımlı olun: Yemek yemesi konusunda baskı yapmayın. Bu, olumsuz bir etki yaratabilir.
2. Rutin oluşturun: Yemek zamanlarını düzenli hale getirin. Örneğin, her gün aynı saatlerde yemek masasına oturun.
3. Çeşitlilik: Farklı yiyecekleri deneyin. Bebeğinizin ilgisini çekebilecek renkli ve çeşitli yiyecekler sunun.
4. İlgili ortam: Yemek sırasında televizyon, telefon gibi ekranları kapatın. Bebeğinizle konuşun, ona yemek yeme konusunda örnek olun.
5. Küçük porsiyonlar: Bebeğinizin yemesi konusunda zorlanıyorsanız, küçük porsiyonlar deneyin.
6. Aktif katılım: Bebeğinizin yemek hazırlığına katılmasını sağlayın. Örneğin, sebzeleri yıkamasına veya karıştırmasına izin verin.
7. Stresiz ortam: Yemek zamanı stresli bir ortam olmamalıdır. Bebeğinizin rahat ve huzurlu hissetmesi önemlidir.

Ebeveynlerin çoğu, çocuklarının yemek yemesi konusunda endişe duyar. Çocuğunuzun sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için gereken besinleri almasını sağlamak önemlidir. Sabrımlı olun ve çocuğunuzun ihtiyaçlarına uygun çözümler bulun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Asla Yemiyor
2. İştahsızlık
3. Yemek Yerken Ekran Verme
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir